• ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #137256  από joy13
 Τρί Σεπ 16, 2025 12:48 pm
Γεια σας παιδια. Ελπίζω να ειστε ολοι οσο καλά μπορειτε
Προσφατα περασα απο επιτροπη κεπα μετα απο ενσταση που εκανα στην πρωτοβαθμια επιτροπη και εχω 67% , εγκριση εξωιδρυματικου και γνωματευση που επιφερει παραπληγια-τετραπληγια. Ξερει κανεις τι χρειαζεται εκτος απο τη γνωματευση για να κανω την αιτηση?
Ευχαριστω εκ των προταιρων
 #137259  από Στάθης
 Κυρ Σεπ 21, 2025 12:24 pm
joy13 έγραψε: Τρί Σεπ 16, 2025 12:48 pm Γεια σας παιδια. Ελπίζω να ειστε ολοι οσο καλά μπορειτε
Προσφατα περασα απο επιτροπη κεπα μετα απο ενσταση που εκανα στην πρωτοβαθμια επιτροπη και εχω 67% , εγκριση εξωιδρυματικου και γνωματευση που επιφερει παραπληγια-τετραπληγια. Ξερει κανεις τι χρειαζεται εκτος απο τη γνωματευση για να κανω την αιτηση?
Ευχαριστω εκ των προταιρων
Καταρχάς συγχαρητήρια που ολοκλήρωσες με επιτυχία τη διαδικασία στην επιτροπή· ξέρω πόσο κουραστικό και ψυχοφθόρο είναι. Για την αίτηση του εξωιδρυματικού επιδόματος, εκτός από τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ που αναφέρει παραπληγία/τετραπληγία και το ποσοστό αναπηρίας (67%+), συνήθως χρειάζονται:

Αντίγραφο της γνωμάτευσης ΚΕΠΑ (επικυρωμένο ή το πρωτότυπο).

Αίτηση στο ΚΕΠ ή στον ΕΦΚΑ (ανάλογα πού την καταθέτεις).

Φωτοτυπία ταυτότητας.

ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

IBAN σε δικό σου λογαριασμό.

Καλό είναι να πας πρώτα σε ένα ΚΕΠ, γιατί εκεί θα σου πουν ακριβώς ποια δικαιολογητικά χρειάζονται στη δική σου περίπτωση και θα κάνουν και την καταχώρηση ηλεκτρονικά.

Καλή δύναμη και εύχομαι να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία!
 #137283  από joy13
 Πέμ Οκτ 02, 2025 10:19 am
Ευχαριστω Σταθη. Ειδα το μηνυμα σου λιγο αργα αλλα ναι αυτα μου ζητησαν.