Γειά σας παιδια. Ελπίζω να είστε ολοι οσο καλά μπορειτε. Ειμαι στην πάθηση 18 χρονια . Τον περασμένο μήνα πέρασα απο επιτροπή για πρωτη φορά λογω πολύ μεγαλης επιδεινωσης. Μου εδωσαν 67% και συμπαραστάτη. Ομως λένε οτι δεν δικαιούμαι ουτε σύνταξη, ούτε επίδομα Επίσης αναφέρουν την ΣΚΠ ως αναστρέψιμη πάθηση (!) . Ο γιατρός μου είπε να κανω ενσταση και θα την κανω αυριο. Δεν εχω ασχοληθεί καθόλου μ αυτα τα θεματα όλα αυτα τα χρόνια οποτε όποια συμβουλη ευπρόσδεκτη. Ευχαριστω εκ των προταίρων <3
Μία από τις βασικές αιτίες στην σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η απομυελίνωση, η οποία είναι εφικτή να αναστραφεί με διατροφικές παρεμβάσεις (π.χ. φαρμακευτικά μανιτάρια, βιταμίνες, βότανα κ.ά.).
Αυτός είναι και ο λόγος που σας αναφέρουν ότι είναι αναστρέψιμη πάθηση.
Ωστόσο, έχω πολλές επιφυλάξεις κατά πόσον είναι εύλογο πόσο μάλλον νόμιμο να μην σας παρέχουν κανένα επίδομα.
Κάντε ένσταση και ζητήστε σαφή αιτιολογία, να σας αναφέρουν ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που δεν σας δίνουν επίδομα.
Επίσης, να θυμάστε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός.
Συμπληρωματικά ή εναλλακτικά, απευθυνθείτε και σε Δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα ιατρικού δικαίου ή αναπηρίας. Αυτοί/ες οι είναι σε θέση να σας βοηθήσουν με το θέμα που σας απασχολεί