• Εμπειρίες άσχημης αντιμετώπισης από γιατρούς??

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136785  από Μ.M
 Δευ Ιούλ 08, 2024 3:25 am
Παιδιά σας έχει τύχει άσχημη αντιμετώπιση από γιατρό πριν τη διάγνωση ή και μετά?? (Χωρίς αναφορά ονομάτων φυσικά). Έτυχα σε γιατρό αγενέστατη, ειρωνική φουλ και με απαίσια αντιμετώπιση, σε σημείο που απόρησα αν αυτός ο άνθρωπος είναι όντως γιατρός. Αφού με εξέτασε κ διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα άρχισε να το μαζεύει κάπως, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, με ζόρισε τόσο πολύ ψυχολογικά, που επιδεινώθηκε το θέμα που ήδη αντιμετώπιζα. Πόσο τραγικό?!?!
 #136787  από Gianna
 Σάβ Ιούλ 13, 2024 1:08 pm
Γενικά οι Γιατροί στη χώρα μας έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο ανθρώπινης αντιμετώπισης του ασθενή με ενσυναισθηση!
Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και ευτυχώς ελάχιστες!
Αυτό που έχω παρατηρήσει ότι είναι συστοιχοι με τον Όρκο του Ιπποκράτη!
Απλώς είναι σημαντική η " χημεια" του ασθενή με τον Γιατρό του και σε περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει απευθυνομαστε στον επόμενο Γιατρο!
Η υγεία και η ψυχική ηρεμία μας πανω από όλα!
:smile-flower:
 #136788  από Vasiliki84
 Σάβ Ιούλ 13, 2024 7:33 pm
Να πω απλά πως και οι γιατροί είναι άνθρωποι, με τα συγκεκριμένα προσωπικά τους χαρακτηριστικά, τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία, τα πιστεύω και τα πάθη τους. Καλό θα ήταν να κάνουν συνεδρίες ψυχοθεραπείας για να γνωρίσουν και τον εαυτό τους και να μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά κ εξατομικευμένα κάθε ασθενή τους.
 #136791  από Μ.M
 Δευ Ιούλ 15, 2024 5:17 am
Καταλαβαίνω απόλυτα κ έχω πάντα στο μυαλό μου, όχι μονο ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι, αλλά και ότι πολλές φορές εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες (βλ. Επείγοντα κλπ.). Καταλαβαίνω ότι έχουν εφημερίες, ότι υπάρχει μια ταλαιπωρία και ένας εκνευρισμός γιατί κ οι πολίτες πολλές φορές είναι χωρίς υπομονή. Ωστόσο δεν βρίσκω σωστό να εξευτελίζουν έναν ασθενή για κανέναν λόγο. Ιδίως όταν ο ασθενής φέρεται με ευγένεια και σεβασμό. Θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι, πολλοί που δεν είναι σε θέση να το διαχειριστούν ισορροπημένα όλο αυτό, χρειάζονται βοήθεια από ειδικό γιατί δέχονται εσωτερικές πιέσεις κ πρέπει να τις εκτονωνιυν για να αποφεύγονται τέτοιου είδους συμπεριφορες. Ο καθένας μας, που έχει το προβλημα του, δεν είναι σάκος του μποξ για να ξεσπάσει τα νεύρα του ο γιατρός, ούτε σκουπίδι για να του μιλάει με ειρωνία και να τον χλευάζει λες κ του έδωσε η ιδιότητα του το δικαίωμα να το κάνει. Κάθε άλλο...όταν πηγαινουμε στο γιατρό συνήθως είμαστε σε μια δύσκολη φάση που κάτι δεν πάει καλά στην υγεία μας. Είμαστε σε μια θέση που χρειαζομαστε υποστήριξη για ένα πρόβλημα που δεν μπορουμε κ δεν έχουμε τη γνώση για να το λύσουμε μόνοι μας. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε ως ασθενείς είναι έναν άνθρωπο να μας φέρεται με άσχημο τρόπο. Η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για να είμαστε ευγενικοί και ανθρώπινοι προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως ιδιότητας.
 #136796  από Στάθης
 Τετ Ιούλ 17, 2024 4:16 pm
Στα πρώτα 6 χρόνια μου με την νόσο, αντιμετώπισα πολλές τραγικές-εγκληματικές συμπεριφορές από τους νευρολόγους, συμπεριφορές οι οποίες με εξανάγκασαν ψυχολογικά και σωματικά στο να απομακρυνθώ πολύ μακριά από τους νευρολόγους. Η πράξη μου αυτή όσο ακραία και αν ακούγεται (και δεν την προτείνω σε κανέναν), με εξανάγκασε να μάθω, δύο τεράστιες αλήθειες.

1. Οι τραγικές συμπεριφορές των ιατρών μας ξυπνούν.

2. Η ιατρική επιστήμη ακολουθεί το χρήμα.

Τα δύο παραπάνω όσο και α φαίνονται απόμακρα, είναι αλληλένδετα και εξηγώ τι τραγικό μου συνέβη, ώστε να ξυπνήσω γράφοντας και γράμμα συγχώρεσης, προς την τραγικότητα των ιατρών-νευρολόγων.

α. Όταν παρουσίαζα σοβαρές επιπλοκές-παρενέργειες από την ιντερφερόνη (betaferon), συγκεκριμένα σοβαρά ακνεϊκό δέρμα, ο ιατρός δεν με άκουγε. Προτιμούσε να με βομβαρδίζει στα αντιβιωτικά παρά να μου κόψει το φάρμακο. Η τραγικότητα της πράξης του είναι ότι έσκασε το συκώτι μου, οι τρανσαμινάσεις βάρεσαν το ταβάνι και νοσηλεύτηκα με μεγάλο κίνδυνο την ηπατίτιδα. Το μεγάλο στρες, μου δημιούργησε και υποτροπή. Έτσι αναγκάστηκε να μου το κόψει και σιγά σιγά ηρέμησε και η ακμή του προσώπου μου.

β. Όταν ο ιατρός μου, αποφάσισε να με πάει στο μόλις φρεσκο-κυκλοφορημένο tysabri, με έστειλε στο Αττικό. Εκεί λοιπόν συνάντησα τον 'μιλημένο για την παρουσία μου' διευθυντή νευρολογίας του Αττικού ο οποίος.... με έστελνε σπίτι μου, εκτός και αν του έδινα φακελάκι 200ευρώ. Σημειώνω ότι η μηνιαία δόση του φαρμάκου άγγιζε τότε τα 3200ευρώ, πληρωμένα από το άμοιρο κράτος. Ίσως κάποιο ποσό από τα λεφτά αυτά να καταλήγει και στις τσέπες των ιατρών, διαμέσου του Lobbying, κάτι πολύ διαδεδομένο στα συνέδρια των ιατρών.

γ. Στο Αττικό, όσο μου έδιναν με φακελάκι το tysabri, αποφάσισαν μια μέρα οι ιατροί από το τμήμα νευρολογίας, να μου κάνουν κάποιο πείραμα. Με πήγαν στο υπόγειο του νοσοκομείου όπου συνάντησα και άλλους νέους ασθενείς με ΣΚΠ, που θα έπαιρναν μέρος στο άσχετο με την νόσο πείραμα. Είμαστε στο τμήμα ραδιενέργειας του νοσοκομείου, στο οποίο έγινε η εξέταση. Μετά την εξέταση δεν επιτρεπόταν να πλησιάσω παιδιά αλλά ούτε υπερήλικες γιατί το σώμα μου ακτινοβολούσε ραδιενέργεια. Αυτό που μάλλον-εικάζω είναι ότι οι ιατροί-νευρολόγοι θέλανε να δικαιολογήσουν κάποια κονδύλια για να τσεπώσουν τα χρήματα, με όχημά τους εμάς τα νέα παιδιά με ΣΚΠ που θεωρητικά αντέχουμε πολύ 'ξύλο'.
Αυτό που παρατήρησα επίσης στα άλλα παιδιά ήταν ότι είχαν πάρει πάρα πολλά φάρμακα (σχεδόν όλα) και ότι ήταν βαριά άρρωστοι κινητικά.

δ. Όταν ασχολήθηκα λίγο με τον σύλλογο της σκλήρυνσης, μου μετέφεραν οι ίδιο με περηφάνια, ότι οι υπάλληλοι-βοηθοί του γραφείου του συλλόγου πληρωνόντουσαν από την Novartis. Όταν μια φαρμακευτική χρηματίζει ένα σύλλογο, καταλαβαίνουμε και το μάρκετινγκ του συλλόγου ποιο θα είναι. Ο σύλλογος, αν και έδινε πολλές θετικές παροχές στους ασθενείς-μέλη του, στο παρασκήνιο υπήρχαν και παροτρύνσεις προς μια μόνο κατεύθυνση, αυτών των φαρμάκων.

ε. Πηγαίνοντας σε συνέδρια των συλλόγων για την ΣΚΠ, παρατήρησα ότι οι ιατροί - ομιλητές είχαν μαγειρεμένα powerpoint slides προς μια κατεύθυνση. Αυτή ότι τα φάρμακα είναι αθώα και αυτή ότι τα εναλλακτικά είναι όχι μόνο επικίνδυνα, αλλά και συνάμα θανατηφόρα.

στ. Όταν είχα αποκτήσει πολύ αυτογνωσία για το σώμα μου από την ταλαιπωρία των φαρμάκων και προσπάθησα να το μεταφέρω στο ιατρό μου προτείνοντας άλλη κατεύθυνση, η απάντησή του ήταν "μην είσαι μ@@κ@ας".

Κάπως έτσι τελείωσε η σχέση μου με τους νευρολόγους. Οι άνω εγκληματικές και συστημικές τραγικότητες μου φανέρωσαν τις παραπάνω δύο αλήθειες. Δηλαδή, ότι κατά το πλείστον, οι ιατροί κοιτούν την οικονομική τους ευημερία και δεύτερον, ότι το κάθε τραγικό που μας συμβαίνει, μας συμβαίνει να αποκτήσουμε περισσότερη αυτογνωσία, λιγότερο φόβο, στο να ξυπνήσουμε αλλά και να συγχωρέσουμε!

Μιλώντας για συγχώρεση, ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ξεπεράσω την εκμετάλλευση που έζησα στο Αττικό από την τότε ομάδα του, αλλά κατάφερα να ξεπεράσω τον θυμό μου, την 15 ημέρα στην "21 ημέρες διαλογισμού, προσφοράς και αγάπης" μέσου του παρακάτω γράμματος:
Untitled-2.jpg
Untitled-2.jpg (178.1 KiB) Προβλήθηκε 3800 φορές
Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τους ιατρούς να μας ελέγχουν, αλλά να τους ελέγχουμε εμείς, μέσο των γνώσεων μας (διαβάζοντας τα πάντα γύρω από την νόσο της ΣΚΠ και τα συμβατικά και εναλλακτικά φάρμακα της), αλλά και της αυτογνωσίας μας !! Μπαίνοντας στο σώμα μας, αγαπώντας τον εαυτό μας μέσο της πνευματικότητας, της διατροφής και της άσκησης.

Η θεραπεία μας και η πρόοδο της ψυχής μας είναι συνυφασμένα και αυτό θέλει να μπλοκάρει το σύστημα, αλλά μόνο όταν εμείς του το επιτρέπουμε. Βλέποντας καθαρά τις δύο αλήθειες μπορούμε να υπερβούμε τις 'τραγικότητες' του και να το εκμεταλλευτούμε υπέρ της πραγματικής θεραπείας μας.
 #136801  από Λιάνα
 Τετ Ιούλ 17, 2024 8:35 pm
Καλησπέρα σε όλους,

θα μιλήσω μέσα από την προσωπική μου εμπειρία...

Οι νευρολόγοι στην δική μου περίπτωση, θα το πω με μια λέξη, με γονάτισαν...

Έχοντας μια αρκετά δυνατή οπτική νευρίτιδα οι γιατροί όχι μόνο κατάφεραν να την τιθασεύσουν αλλά να την χειροτερεύσουν ενώ είχα λάβει μέσα σε 2 εβδομάδες 11 gr ενδοφλ΄έβιας κορτιζόνης!!

Δεν είχα πάρει ποτέ μου τέτοια ποσότητα οπότε δεν γνώριζα τι πρόκειται να αντιμετωπίσω.

Ξεκίνησα να βλέπω παραισθήσεις, να μην μπορώ να κοιμηθώ, να ξεσπάω στην οικογένεια μου και να χειροτερεύσω μιας και με άφησαν χωρίς κορτιζόνη να πάω σπίτι μου!!

Στο Νοσοκομείο , ο νευρολόγος διευθυντής του Νοσοκομείου, πίεζε για παρακέντηση και πλασμαφαίρεση ενώ εγώ βρισκόμουν σε χαοτική κατάσταση και ήξερα ότι εάν πιεζόμουν και άλλο θα έχανα και ότι προσπαθούσα να χτίσω ξανά, το μυαλό μου... Δεν το καταλάβαινε... Νευρίαζε μάλιστα!

Μου έριξε ευθύνες ότι "το ήξερα ότι είχα την πάθηση και το έκρυβα από τους γονείς μου ή το γνώριζαν οι γονείς μου και δεν μου το είπαν ποτέ!!! Έαν είχα πάρει "θεραπεία" μου είπε δεν θα ήμουν έτσι"...

Εγώ σε κατάσταση πολύ δύσκολη, το μόνο που πέτυχαν είναι να θέλω να χαθώ από την ζωή την ίδια όχι να βοηθήσω το πρόβλημα μου, τύψεις, απόγνωση, θυμό για τον εαυτό μου, φόβο για το μέλλον μου...

Ζήτησα να με δει επειγόντως ψυχολόγος, όμως ένιωσα ότι εκεί που με χαλάρωνε, προσπαθούσε να μου πουλήσει την "θεραπεία" για το "καλό" μου...

Στο τέλος, έχοντας χορηγήσει 7ημερη κορτιζόνη , βγήκα και ξεκίνησε η αναζήτηση άλλου νευρολόγου.

Οι απόψεις ήταν όλων διαφορετικές, δεν ξέρανε πως να με αντιμετωπίσουν μέχρι που ο καθηγητής, με ισοπέδωσε και μόλις αντέδρασα, μου είπε "εάν δεν θέλεις την κορτιζόνη μην την πάρεις, δεν με νοιάζει" με έναν νευρικό και υποτιμητικό τρόπο ενώ όταν του ανέφερα ότι δεν καταλαβαίνω την συνταγή, νευρίασε! Βλέπεις δεν μπορούσα να διαβάσω καλά την συνταγή του (ξέχασε μάλλον ότι δεν έβλεπα καλά και ήθελε με κάθε τρόπο να μου το θυμίσει και να με μειώσει).

Λίγο πριν φύγω και έχοντας λάβει φακελάκια, βρέθηκα μπροστά σε εικόνα, να μάχεται ώστε να μην χάσει την "πελάτισσα του" για το Ocrevus από τον βοηθό του και να τον μειώνει με πολύ υποβιβαστικό τρόπο.

Αισθάνθηκα ένα σφίξιμο, μια αηδία να με διαπερνά από την ποιότητα αυτού του ανθρώπου και όσων συνάντησα...

Φυσικά από όλη αυτή την διαδρομή, συνειδητοποίησα ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό γιατρών, στο μεγαλύτερο θα έλεγα, το μόνο που τους νοιάζει είναι πως να πάρουν τα φακελάκια τους και να πειραματιστούν για την επιστήμη τους.

Ο άνθρωπος δεν είναι η προτεραιότητα τους.

Κρατάω, εικόνες, ανθρώπων, προσώπων, ψυχών που μου έδωσαν αγάπη και αυτοί δεν ήταν οι γιατροί αλλά οι άνθρωποι από άλλα επαγγέλματα και άσχετοι με αυτό το επάγγελμα... Μέσω αυτών θεραπεύτηκα και μέσω του Θεού είδα το θαύμα να ανοίγει ξανά τους ορίζοντες μου.

Το πιο σημαντικό δίδαγμα όμως ήταν ότι εμείς έχουμε την δύναμη της ίασης και ο Θεός ή όπου πιστεύει κάποιος.

Τα θαύματα γίνονται καθημερινά και οι ίδιοι οι γιατροί τα βλέπουν και δεν μπορούν να τα εξηγήσουν...

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ βρίσκεται μέσα μας :smile-flower:

Λιάνα
 #136805  από Mar k
 Παρ Ιούλ 19, 2024 11:22 pm
ΣΚΠ από τα 17 (τώρα 34), έχουν δει και εμένα πολλά τα μάτια μου. Η τελευταία εμπειρία μου ήταν με γιατρό διευθυντή πανεπιστημιακού νοσοκομείου, γιατρός μου για καποιά χρονιά (όλες οι επισκέψεις μου ήταν σε απογευματινά ραντεβού να τονίσω, δλδ επι πληρωμή).

Ενώ στις αρχές με ''πίεζε'' συνέχεια να ξεκινήσω θεραπεία και μου δημιουργούσε τύψεις που ήμουν αρνητική γιατί ακόμα ήμουν καλά και φοβόμουν να πάρω κάτι, παρόλα αυτά μπήκα όταν χειροτέρεψα στο tysabri, το έκοψα όταν βγήκα θετική στοv JCV, περίμενα λίγο να καθαρίσει να ξαναδουλέψει το ανοσοποιητικό και μόλις έπεσε ξανά ο δείκτης μου λέει ξαναξεκίνα χωρίς να είμαι ακόμα στο επιτρεπτό όριο. Όταν αρνηθηκα και τον είδα μετά από κάποιο καιρό για να συζητήσουμε τι πορεία να ακολουθήσω, αισθητά χειρότερα λόγω rebound effect από τη διακοπή του tysabri μου λέει δεν σου δίνω τίποτα.

Δεν θα λειτουργήσει τίποτα σε εσένα, στην κατάσταση που είσαι πια, οπότε δεν σου γράφω κάτι. Να εξηγήσω σε αυτό το σημείο οτί έγω ήθελα να πάρω θεραπεία για προσωπικούς λόγους, του έθεσα τα επιχειρήματα μου, δεν τον ενδιέφερε και επέμεινε στην άποψη του. Το θέμα είναι ότι στο μέρος που μένω θεωρείται ο καλύτερος στην σκλύρηνση και όλοι οι άλλοι γιατροί που πήγα μόλις έβλεπαν ότι πριν ήμουν ασθενής του, επικοινωνούσαν μαζί του και δέχονταν τη δική του γνώμη οπότε μου αρνήθηκαν όλοι θεραπεία.

Βρήκα με πολύ δυσκολία ένα γιατρο μετά από πολύ κόπο και μπήκα στο kesimpta, ξαναλέω για δικούς μου λόγους και δεν μπορώ να πω σε κανένα με σιγουριά ότι σου κάνουν κάτι οι θεραπείες που κυκλοφορούν, ούτε μπορώ να πω ότι δεν σου κάνουν τίποτα. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπόρω να δεχτώ να είναι ένας γιατρός απόλυτος και κολλημένος στη γνώμη του για μια πάθηση που ούτε η επιστήμη δεν είναι σίγουρη για τίποτα. Και αδιάφορος αν εκείνη τη στιγμή παίρνεις έναν άνθρωπο στο λαιμό σου.

Τέλος αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή μετά από 17 χρόνια είναι όποιος το αντέχει ψυχολογικά να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τη σκλύρηνση, όχι απαραίτητα για να κάνει το γιατρό μόνος του αλλά για να μπορεί να διακρίνει και να αξιολογήσει λάθη σε χειρισμούς που μπορεί να αποφύγει πριν γίνουν. Και το ιδανικό είναι να έχει ένα γιατρό που να λειτουργούν συνεργατικά και όχι ο ένας να λέει και ο άλλος να παίρνει με κλειστά μάτια επειδή γιατρός είναι, ξέρει. Στο τέλος της μέρας εμείς τα παίρνουμε, όχι εκείνοι.
 #136807  από Μ.M
 Κυρ Ιούλ 21, 2024 2:15 am
Διάβασα με πολλή προσοχή τις ιστορίες σας και ένιωσα τυχερή μέσα στην ατυχία μου. Δηλαδή έχω ζήσει άσχημες συμπεριφορές αλλά δόξα το Θεό δεν επέτρεψα σε κανέναν να μου κάνει κακό και μάλιστα ακόμη κ όταν μου φέρθηκε άσχημα τώρα τελευταία μια γιατρός, απ' την οποία πήρα το θάρρος να αναρτήσω εδώ το ερώτημα, της απάντησα καταλλήλως όταν άρχισε να ξεφεύγει. Της έκανε τρομερή εντύπωση ότι της απάντησα με αυτόν τον τρόπο κ άρχισε να μαζευεται. Για την ακρίβεια μιλούσε στο τηλέφωνο με ένα άτομο και σαν να μην υπάρχω, έλεγε μπροστά μου: έχω μια εδώ που δεν ξέρει καν τι έχει κ μου ήρθε επειδή έχασε τη αίσθηση σε κάποια δάχτυλα κ γελούσε περιπαικτικά (σαν να έλεγε στον άλλον ξεκάθαρα, ήρθε εδώ ένα τούβλο) κ μου λέει αφού έκλεισε και για πες μου....γι αυτό ήρθες?? Επειδή έχασες την αίσθηση? Και γελούσε πάλι μόνη της. Με έκανε να νιώσω απαίσια κ να ντραπω για κάτι που οι ίδιοι μου είχαν ζητήσει να κάνω αν δω νέο σύμπτωμα που επιμένει κ που οι ίδιοι μου είχαν πει ότι δεν μπορούν να μου δώσουν διάγνωση ακόμη. Έτσι λοιπόν αφού με κοροιδευε για αρκετη ώρα της απάντησα: κοιτάξτε κυρία μου... κι εγώ με 40 βαθμούς, δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να έρχομαι στο νοσοκομειο. Ούτε έχω όρεξη να βλέπω εσάς να με ειρωνεύεστε τόση ώρα και να με κοροιδευετε. Ούτε μου αρέσει να περιμένω με τις ώρες στην αναμονή με το φόβο μην κολλήσω κ τίποτα, βλέποντας άλλο κόσμο να υποφέρει. Της τα είπα πολύ ήρεμα και κοιτώντας την στα μάτια, για να καταλάβει πόσο άσχημα φερόταν. Κ το κατάλαβε. Η όψη της άλλαξε εντελώς όταν τελείωσα με αυτό που είχα να της πω. Περίμενε λόγω ηλικίας να υπομένω αυτή τη συμπεριφορά? Καθώς με περνούσε καμια 20αρια χρόνια. Έχει μάθει να φέρεται έτσι χωρίς να δέχεται απάντηση? Έχει μάθει να φέρεται έτσι κ ο κόσμος να υπομενει λέγοντας σε όλα ναι? Δεν ξέρω πως είχε μάθει αλλά η έκπληξη ζωγραφίστηκε πολύ έντονα στο πρόσωπο της κ δεν μπόρεσα καν να κρυφτεί! Από εκεί κ μετά με αντιμετώπισε με το σεβασμό που θα έπρεπε να έχει εξ αρχής! Ωστόσο αυτό μοιαζει με το απόλυτο τίποτα μπροστα στο κακό που διαβάζω ότι δεχτηκατε από γιατρους. Στην περίπτωσή σας, δεν ξέρω αν θα το άντεχα κ πως θα κατάφερνα να ξεπεράσω αυτήν την πληγη. Αυτή την αδικία που βιωσατε. Σοκαριστικά γεγονότα όλα. Και το πείραμα με τα νέα παιδιά...έγκλημα!! Και η εκδίκηση του γιατρού με έμμεση απαγόρευση συνταγογράφησης φαρμάκου απ' όλους τους γιατρούς επίσης απάνθρωπο! Με αποκορύφωμα φυσικα το περιστατικό του Στάθη που του αφαίρεσαν μέρος απ' το συκώτι του και κινδύνεψε η ζωή του για λάθος προτεραιότητες του γιατρού. Δηλαδή σε αυτες τις περιπτώσεις δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα....το ότι τις αναφερετε μετά από τόσα χρόνια κ παραμένετε ψύχραιμοι δείχνει πόση ψυχική δύναμη σας έδωσαν οι δυσκολίες! Αυτό με τα φάρμακα είναι γνωστό σε όλους πως λειτουργεί το σύστημα. Γνώριζα ότι συμβαίνουν φρικτά πράγματα, αλλά τοση απανθρωπιά δεν περίμενα. Τόσο κενοί μέσα τους αυτοί οι άνθρωποι...κ μετά λένε στην Ελλάδα έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση οι γιατροί. Δεν είναι όλοι αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι κυνικοί, ψυχροί και δρουν βάσει συμφερόντων, οπότε που είναι η ενσυναίσθηση? Καμία ενσυναίσθηση. Το να σε δεχτεί κ να σου μιλήσει όμορφα με αποτερω σκοπό να γίνει η δουλειά του ασχέτως τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στον ασθενή δεν τον κάνει γιατρό με ενσυναίσθηση. Κάθε άλλο.... Είναι πιο ψεύτικος και κενός από τον άλλον που μπορεί να πει δεν θα σε δεχτώ για τον α-β λόγο. Χίλιες φορές αυτό, παρά ναι, έλα, εγώ σε καταλαβαίνω....πάμε να κάνουμε ένα πείραμα τώρα που θα έχει αποτέλεσμα καλό (όντας πείραμα.....). Ο Θεός να μας φυλάει. Ή όπου πιστεύει ο καθένας......να προσέχουμε κ να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τέτοιους ανθρώπους! Δεν χρειάζεται να λέμε σε όλα ναι επειδή είναι γιατροί....είναι άνθρωποι κ πάντα υπάρχει η πιθανότητα λάθους είτε εν γνώσει τους είτε άθελά τους!
 #136814  από Helen89
 Πέμ Ιούλ 25, 2024 3:12 pm
Λυπάμαι πολύ για τις εμπειρίες σας και μου φαίνονται πραγματικά τραγικές και απίστευτες. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι σε ασθενείς. Η δική μου εμπειρία δεν ήταν με το γιατρό μου αλλά με την ομάδα του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μου όπου έκανα εισαγωγή για την παρακέντηση, εξετάσεις και θεραπεία κορτιζόνης. Είναι ο διευθυντής της νευρολογικής κλινικής εκεί. Πέρασαν 4 χρόνια τώρα και εξακολουθεί να είναι πολύ άσχημη ανάμνηση. Ο νεαρός γιατρός από την ομάδα που ήταν πιθανόν υπεύθυνος για εμένα προσπάθησε ανεπιτυχώς την παρακέντηση και ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Το πρόβλημα του ήταν το βάρος μου. Έχω πολλά παραπάνω κιλά δεν έχει άδικο. Αλλά όταν μαζεύτηκαν 5-7 άτομα πάνω από το κεφάλι μου και αυτός πίεζε το νύχι του στην ουσία στη σπονδυλική μου ενώ με είχε τρυπήσεις 4 με 5 φορές και έλεγε πως το πρόβλημα ήταν τα "κρέατα" που περισσεύουν και δε μπορεί να κάνει τη δουλειά του δεν ξέρω τι περίμενε. Η κρίση πανικού ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια να τη συγκρατήσω και δε μπορούσα να ανασάνω και να σταματήσω να κλαίω τουλάχιστον για 45 λεπτά. Ήρθε ο πατέρας μου και με βρήκε σ' αυτήν την κατάσταση και πήρε το γιατρό μου τηλέφωνο. Έστειλε ένα άλλο παιδί. νεαρός ήταν, δεν έχω ιδέα ποιος ήταν, και έγινε η παρακέντηση γρήγορα και αποτελεσματικά. Εννοείται πως έπρεπε να μείνω 24 ώρες ακούνητη μετά από την παρακέντηση. και όταν μετά γύρισα σπίτι μου η πλάτη μου στη σπονδυλική ήταν μελανιασμένη σε πολλά σημεία. Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ ιδιαίτερα τότε με το όλο συμβάν γιατί αντιμετώπισα αρκετά σοβαρές παρενέργειες από την κορτιζόνη. Το είχα ξεχάσει για πολύ καιρό και όταν το "θυμήθηκα" ήταν στην επόμενη εισαγωγή στο νοσοκομείο, μετά από ένα εξάμηνο , για την έναρξη της θεραπείας μου. Έπρεπε να με παρακολουθήσουν κάποιες ώρες. και μόλις είδα το γιατρό, έπαθα την επόμενη κρίση πανικού. Περιττό να πω ότι κάνω ότι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μου για να μη χρειαστεί να ξανακάνω εισαγωγή.
 #137172  από athena73
 Πέμ Ιουν 05, 2025 12:53 am
Δυστυχώς κι εγώ δεν έχω να καταθέσω καλύτερες εντυπώσεις. Η κόρη μου 16 χρόνων μπήκε για παρακέντηση, γιατί αν και παρουσιάζει εστίες στη μαγνητική εγκεφάλου, δεν πληρούνται τα κριτήρια MAC DONALD. Ωστόσο δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και για να καλυφθεί το λάθος " μαγείρεψαν" αποτελέσματα: ενώ οι υπεύθυνοι γιατροί των εργαστηρίων με διαβεβαίωναν ότι δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες εξετάσεις, την επομένη μετά από τηλεφώνημα της γιατρού είχα και τυπωμένα αποτελέσματα!!! Το δε τραγικό! ότι στο ενημερωτικό σημείωμα εξόδου αναφέρονται όλα φυσιολογικά. Και σε άλλο νοσοκομείο να την πάω αυτό θα μου ζητήσουν. Άντε να με πιστέψουν. Τι άλλο να σας πω; Ότι ζήτησα τον ιατρικό φάκελο και μέσα υπήρχε λίστα φαρμάκων άλλου ασθενούς - βαρύ περιστατικό- και σκέφτομαι μην σε κάποια κρίση μπει το παιδί μου για νοσηλεία και το πλακώσουν στα φάρμακα, γιατί δεν ξέρω αν τα αφαίρεσαν από τον φάκελο του; Η δε γιατρός, πέραν των ήδη αναφερθέντων, μια ξιπασμένη που δεν κάνει καν τον κόπο να μας απαντήσει. Πήγαμε τον Σεπτέμβριο, μας έγραψε την ετήσια μαγνητική, στείλαμε τις εξετάσεις όπως μας είπε και ακόμη περιμένουμε απάντηση. Σημειωτέον ότι πριν καταλήξουμε σε αυτήν είχαμε επισκεφτεί άλλους 5-6, ως επίβτο πλείστον σε ιδιωτικά που μας ζητούσαν για την παρακέντηση μόνο 3000€. Έχει κανείς μια θετική εμπειρία; Να προτείνει έναν καταρτισμένο γιατρό - άνθρωπο, κατά προτίμηση σε δημόσιο νοσοκομείο; Αν όχι έστω και σε ιδιωτικό. Έχω απελπιστεί γιατί θέλω να μπορούμε να αισθανθούμε μια στοιχειώδη ασφάλεια, ότι θα μπορεί να την παρακολουθεί ένας γιατρός που τιμά τον όρκο του. Καλή δύναμη σε όλους!