• Γνωμες για tecfidera

• Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #137141  από Kate.rina
 Τετ Μάιος 07, 2025 8:05 pm
Καλησπέρα σας!!Διαγνωστικά με ΣΚΠ τον Δεκέμβριο ξεκίνησα το rebif αλλά δεν πήγαν καλά τα πράγματα..πολλές παρενέργειες που δεν μπορούσαν να το διαχειριστώ.Βρεθηκα με την γιατρό μου και είπαμε αφού δεν μπορώ να την συνεχίσω θα μου δώσει το tecfidera.Θα ήθελα να ρωτήσω την εμπειρία σας πάνω σε αυτήν την θεραπεία. Άμα προσέχετε κατι συγκεκριμένο κτλ..
 #137147  από Kate.rina
 Δευ Μάιος 12, 2025 12:16 am
Άμα έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μου απάντηση!!😀😀
 #137148  από Katerina98
 Δευ Μάιος 12, 2025 10:50 am
Γεια σου Κατερίνα.. από την εμπειρία μου αν και μικρή καθώς ξεκίνησα και εγώ τον Δεκέμβριο με tecfidera θα σου πω ότι μόνο στην αρχή είχα κάποιες παρενέργειες, τους δύο πρώτους μήνες. Κυρίως αίσθημα καψίματος στο πρόσωπο και κάποια στομαχικά προβλήματα.. πλέον δεν αισθάνομαι κάτι, βέβαια προσέχω να το πάρω μαζί με κάτι λιπαρό.
 #137149  από Kate.rina
 Τρί Μάιος 13, 2025 3:18 pm
Όταν είχε τις παρενέργειες έπαιρνες κάτι όπως ασπιρίνη που λένε η οχι;Αλκοόλ να φανταστώ δεν κάνεις να πίνουμε με αυτά τα χάπια;
 #137150  από Katerina98
 Τετ Μάιος 14, 2025 12:36 pm
Όχι ασπιρίνη δεν έπαιρνα.. μόνο κάτι φάρμακα για το στομάχι μου είχε γράψει ( peptan )
Τώρα για το αλκοόλ, έγω πίνω κάνα ποτηράκι κρασί μετά από λίγη ώρα από την λήψη .
 #137151  από GUS
 Πέμ Μάιος 15, 2025 12:42 am
Καλησπερα,
γνωριζομαστε με το τεκφιντερα περιπου μια 6ετια....δν με ενοχλει,δν το ενοχλω!ειμαι παντα φαγωμενος οταν το παιρνω,δν εχω παρει ποτε κτ για το στομαχι,κτ για προστασια...ορισμενες φορες μπορει να εχω καποια καουρα αλλα οχι κτ να με τρελαινει..επισης καποιες φορες μου δινει ενα κοκκινισμα το οποιο εχει διαρκεια το πολυ ενα 20λεπτο,μετα με αφηνει..επισης κ αυτο δν ειναι μονιμο,μονο καποιες φορες με θυμαται....!ηπατικα με σεβεται,αλλα τακτικα παιρνω γαιδουρακανθο και κουρκουμα...προσωπικα προτιμω το χαπακι απο τις ενεσεις....!