Στάθης έγραψε: ↑Τετ Φεβ 19, 2025 11:30 am Γεια σου W0lf, το μεγαλύτερο μάθημα που μου δίνουν οι βιταμίνες είναι ότι το σώμα μας είναι μια πολύπλοκη μηχανή, η οποία με τον κατάλληλο τρόπο και εξοπλισμό μπορεί να λειτουργεί πολύ καλύτερα, σε σημείο ακόμα και να αντιστρέφει-υπερβαίνει βλάβες και ζημιές, ειδικά στους πιο νέους σαν έχουν τεράστια αποθέματα ίασης. Ο εξοπλισμός είναι οι διατροφή, η οποία εσωκλείει και τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Ο τρόπος, εννοώ την ψυχική διαύγεια αλλά και σωματική εκγύμναση.Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, Στάθη.
Ότι και αν ακολουθήσεις, φάρμακο ή μη, η διατροφή + γυμναστική + συμπληρώματα καλό είναι να μπει για τα καλά στην ζωή. Το κακό με τα φάρμακα είναι ότι το σώμα μας αργά η γρήγορα τα κλωτσάει μακριά, οι γιατροί δίνουν το επόμενο και ούτως καθ εξής, φαύλος κύκλος. Η γυμναστική όμως και η καλή διατροφή και τα συμπληρώματα μπορούμε να τα ενσωματώσουμε για μια ζωή.
Μην ξεχνάμε όμως ότι το σπουδαιότερο ρόλο σε όλα αυτά, τα έχει η Ψυχολογία. Πως μπορούμε να φτιάξουμε την ψυχολογία μας;; Εγώ για παράδειγμα πηγαίνω και κολυμπάω στην θάλασσα, χειμώνα καλοκαίρι, αν και έχω την πάθηση 21 χρόνια! Όποτε το κάνω, εκτοξεύεται η ψυχολογία μου. Ο συμπάσχον φίλος μου Μανώλης κάνει για παράδειγμα γιόγκα, με πολύ καλά αποτελέσματα συνδυαστικά και στην ψυχολογία αλλά και στην εκγύμναση του σώματος. Η συμπάσχουσα φίλη Λιάνα, πηγαίνει σε ψυχολόγο με πολύ μεγάλα κέρδη στην διαχείριση της κατάστασής της και βελτίωση της υγείας της.
Εύχομαι να καταφέρεις να ανακτήσεις την ψυχική αλλά και σωματική σου υγεία το γρηγορότερο !!
Όλο αυτό το διάστημα κοιτούσα παλιές σας συζητήσεις, και πολλές φορές έπεσα πάνω σε δικά σου μηνύματα. Πάντα βοηθητικός, αναλυτικός και με την ικανότητα να γαληνεύεις τόσο πολύ τον άλλον και να του δίνεις κουράγιο. Να είσαι καλά.
Αυτό κατάλαβα κι εγώ με όσα διάβασα: η μεγαλύτερη αναγκαιότητα είναι το τρίπτυχο διατροφή - γυμναστική - συμπληρώματα. Και, φυσικά, η ανάλογη ψυχολογία. Δεν έχω ακόμη αποτελέσματα για να επιβεβαιώσω ή ν' αποκλείσω την πάθηση, αλλά σίγουρα έχω αρχίσει να προσανατολίζομαι γύρω απ' αυτούς τους άξονες, που ούτως ή άλλως μόνο όφελος έχουν να μου δώσουν. Δουλεύω και ελλείψεις σε βιταμίνες, και ήδη μπορώ να πω ότι έχω δει μεγάλη βελτίωση πάνω μου. Κι η συνέχεια θα πει τα υπόλοιπα. Ελπίζω όλα αυτά να είναι άλλης αιτίας, μα, ακόμη και στην περίπτωση της MS, θα προσπαθήσω να μην το βάλω κάτω και να μην παραδώσω εύκολα τα όπλα.
Για τα φάρμακα, μετά από όσα διάβασα για παρενέργειες, για effect rebound κτλ δεν μου έμεινε κι η καλύτερη εικόνα, να πω την αλήθεια. Ωστόσο, δεν έβγαλα κι ασφαλή συμπεράσματα, καθώς κάποιοι δεν είδαν να πηγαίνουν χειρότερα. Τι να πω; Δεν ξέρω. Έχω ανάμικτα συναισθήματα για τις φαρμακευτικές αγωγές.
Ελπίζω κι εύχομαι και για σένα τα καλύτερα. Πολλά τα χρόνια συντροφιάς της... Είθε ο Θεός να σου δίνει δύναμη και να σε κρατάει στα βέλτιστα - και όλους τους φίλους εδώ μέσα.