• Νέο Μέλος με Οπτική Νευριτίδα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #137066  από Αντώνης
 Τρί Φεβ 18, 2025 1:43 pm
Καλησπέρα, με λ΄ενε Αντώνη ειμαι 46 χρονών και διαγνώστηκα με οπτικη νευριτιδα την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς πόνο, αλλά με οπτική οξυτητα στα 6 στο δεξιό οφθαλμό. Εκανα κορτιζόνη 3 ημέρες είδα μια βελτίωση αλλά απο σημέρα θα κάνω άλλες 2 ημέρες γιατι ήρθε στα επίπεδα της αρχικής ημέρας. Η μαγνητική μου αυχ΄ένα και εγκεφάλου βγήκαν καθαρές, το μόνο που φαίνεται ειναι η οπτική νευρίτιδα. Σήμερα έκανα αιματολογικές για αυτοάνοσα και για τυχόν λοιμώξεις και την επόμενη Τεταρτη κανω παρακέντηση, Επίσης, θα κανω και μαγνητικ΄η οφθαλμικών κόγχων σε 15 ημέρες.
Θα ήθελα να ρωτήσω, αν βγουν όλες καθαρές αυτό σημαίνει οτι μεσα σε 10 χρόνια θα αναπτύξω ΣΚΠ? Επίσης, Πέρασα πριν ενα χρόνο Coxsakie (αν γραφεται ετσι) αλλά αρκετά δυνατό με αυχενική δυσκαμψία, που οι γιατροί κοιτάνε ακόμα και αυτη την πιθανότητα. Τι να περιμένω απο εδω και πέρα?
Είμαι αρκετα αγχωμένος και δεν ξερω τι να κάνω.
Σας ευχαριστώ.
 #137085  από Παναγιώτα 17
 Παρ Φεβ 28, 2025 1:55 pm
Γενικά στην ηλικία σου είναι αρκετά σπάνιο να ξεκινήσουν τα συμπτώματα και να διαγνωστείς με ΣΚΠ. Όχι ότι είσαι μεγάλος, απλά είσαι μεγάλος για ΣΚΠ. 😂 20 με 40 ετών συνήθως εμφανίζεται η νοσος με πιο συχνή την ηλικία των 25. Επίσης η οπτική νευρίτιδα είναι συχνά σύμπτωμα της σκλήρυνσης αλλά όχι πάντα. Μπορεί να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, μπορεί να ήταν ακόμα και μετά από κάποια ίωση. Καλά έκανες και έκανες μαγνητικές, κυρίως αυτό ενδιαφέρει τους γιατρούς, τώρα η παρακέντηση ίσως και αχρείαστη. Από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν εστίες στη μαγνητική, δεν πληροίς ένα βασικό κριτήριο για διάγνωση. Ξεαγχωσου και κοίτα την υγεία σου... Επίσης το άγχος πολλές φορές προκαλεί το σώμα να αντιδράσει. Οπότε σκέψου μήπως αυτό είναι το πρόβλημα. :smile-flower: