• Μια βοήθεια παιδιά!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #137002  από Annoula29
 Σάβ Ιαν 11, 2025 2:40 pm
Καλησπέρα και καλή χρονιά....
Είχα γράψει ξανά πριν λίγο καιρό και επανήλθα....
Η δική μου περιπέτεια έχει ως εξής...
Όλα ξεκίνησαν πρίν 4 χρόνια.. μουδιάσματα στα κάτω άκρα αστάθεια και ένας "κόμπος" στο λαιμό...
Εξετάσεις γιατρούς μαγνητικές (σε ένα τομογράφο λόγω κλειστοφοβίας)όλα καθαρά η διάγνωση τότε αγχωδη διαταραχή...δεν πίστεψα στιγμή πως δεν έχω κάτι άλλο πέρα από αυτό...ξέρω το σώμα μου τις αντοχές μου και ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά .... παρόλαυτα πέρασε καιρός με τα συμπτώματα να αντέχω να ζω με τον φόβο...σήμερα λοιπόν μέρα από 4 χρόνια είμαι ακόμα έτσι και χειρότερα υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να περπατήσω....τα πόδια μου αδύναμα τα χέρια μου το ίδιο αλλά τα πόδια ακόμη χειρότερα η αστάθεια εκεί ... παθαίνω κρίσεις με φοβερή αδυναμία στα άκρα σε σημείο λιποθυμίας...στα πόδια έχω ένα περίεργο σύμπτωμα μια ανησυχία στα πόδια μου παύλα αδυναμία...δεν ξέρω πως να το εξηγήσω...σε λίγες μέρες έχω ραντεβού με την νευρολόγο μου όπου θα μου γράψει ξανά μαγνητικές...αλλά ρε παιδιά έχω αγχωθει παρα πολύ.. υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι κακό εάν είναι Σκπ να έχει φτάσει στο απροχώρητο και να συμβεί οτιδήποτε χειρότερο? είμαι χάλια... συγνώμη για το σεντόνι ειλικρινά αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει!! ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 #137034  από abiliou
 Τετ Ιαν 22, 2025 2:19 pm
Προσωπική μου άποψη, και Πολλαπλή Σκλήρυνση να είναι, αφού σε 4 χρόνια δεν είχες κάποια τεράστια υποτροπή (κρίση), λογικά δεν αναφερόμαστε σε ιδιαίτερα επιθετική ή ενεργή μορφή σε αυτή την ΄φαση. Όπως και να έχει το άγχος δεν βοηθάει, επίσης πλέον υπάρχουν αρκετά προχωρημένες αγωγές. Άκου το νευρολόγο σου και φρόντιζε την υγεία σου στο σύνολο. Έχω παρατηρήσει ότι η άσκηση γενικότερα, όχι σε ακραία επίπεδα, απαλύνει αρκετά μερικά συμπτώματα αδυναμίας κλπ. Καλή τύχη με τις εξετάσεις ελπίζω υγιής!
 #137038  από Annoula29
 Παρ Ιαν 24, 2025 9:41 am
Καλημέρα ...σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση....πήγα στην νευρολόγο μου και μου αποκλείει την σκλήρυνση βέβαια εγώ έχω κολλήσει και είμαι σίγουρη...την Δευτέρα έχω μαγνητική εγκεφάλου και σπονδυλικής αλλά είμαι κλειστοφοβίκη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να την κάνω...😔😔
 #137040  από Annoula29
 Παρ Ιαν 24, 2025 10:16 pm
Επίσης όταν λες μεγάλη κρίση τι εννοείς ακριβώς??
 #137041  από Mar k
 Κυρ Ιαν 26, 2025 11:07 am
Καθαρές μαγνητικές εγκεφάλου, αυχένα και θωρακικής μοίρας = Όχι ΣΚΠ. Ειδικά αν υπάρχουν συμπτώματα.
Για την κλειστοφοβία στον τομογράφο ηρεμιστικά αν είναι τόσο έντονη.
Αν έχεις πρόβλημα νευρολογικής φύσεως, φαίνεται οτι ο γιατρός σου δεν μπορεί να το βρει, οπότε καλύτερα να δεις και άλλους.
 #137042  από Annoula29
 Δευ Ιαν 27, 2025 7:27 pm
Καλησπέρα....μου έγραψε μαγνητική εγκεφάλου και σπονδυλικής την έκανα σήμερα τα κατάφερα....δλδ εάν είναι καλα τα αποτέλεσμα υπάρχει περίπτωση να έχω αλλά να πρέπει να κάνω και θωρακικής μοίρας και αυχένα?????δλδ πάλι μια τρύπα στο νερό αν βγουν καθαρές ?
 #137053  από Annoula29
 Πέμ Φεβ 06, 2025 8:04 pm
Μαγνητική εγκεφάλου και σπονδυλικής καθαρές....να το βγάλω από το μυαλο μου βρε παιδιά??ήμουν σίγουρη πως είναι Σκπ....δεν ξέρω αν με κάνει να νιώθω καλύτερα που πάλι δεν βγήκε ένα πόρισμα...
 #137055  από abiliou
 Τρί Φεβ 11, 2025 8:11 pm
Καλησπέρα και πάλι, όταν αναφερόμαστε σε υποτροπές (κρίση) που είπα, είναι η απότομη εμφάνιση συμπωμάτων που διαρκούν περισσότερο απο 48 ώρες. Παράδειγμα ξαφνική αδυναμία στο ΄άκρο που δεν υποχωρεί, να θολώσει το μάτι κλπ. Ειδικός δεν είμαι αλλά ίσως να πάρεις και την γνώμη άλλων ιατρών εκτός αν εμπιστεύεσαι πλήρως τον υπάρχων. Σίγουρα πολύ θετικό το γεγονός οτι υπάρχουν καθαρές μαγνητικές, αλλά πρέπει να κοιτάξεις πιθανές πηγές των συμπτωμάτων που έχεις.
 #137061  από Annoula29
 Παρ Φεβ 14, 2025 8:04 am
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.... στην περιοχή μου είναι η καλύτερη νευρολόγος την εμπιστεύομαι αρκετά αλλά παρόλαυτα είχα πάει πριν από δύο χρόνια και σε άλλον νευρολόγο να δω μήπως δεν βλέπει κάτι εκείνη αλλά μου είπε τα ίδια με την δικιά μου ...ότι δλδ είναι λόγω άγχους όλα αυτά που μου συμβαίνουν...απλά δεν μπορώ να το δεχτώ γιατί είναι πολυ έντονα όταν συμβαίνουν...δλδ έντονη κόπωση που κρατάει μέρες αστάθεια που κρατάει μήνες ένας πόνος που κρατάει επίσης μέρες ....δεν ξέρω ειλικρινά... είμαι στα χαμένα