• Οπτική νευρίτιδα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #137035  από Τινα
 Πέμ Ιαν 23, 2025 12:30 am
Καλησπέρα σας ελπίζω να είστε καλά..εχω δισταγμούς για την θεραπεία ....το 22 με οπτική νευρίτιδα και εισαγωγή στο νοσοκομείο με όλες τις εξετάσεις αίματος
και παρακέντηση αρνητικά ... απέκλεισαν την ιώση η άλλες νευρικής φύσεως παθήσεις μαγνητική καθαρή η πρώτη και πλήρη αποκατάσταση του ματιού....όλα καλό.παρακολουθηση. Μετά από 5 μήνες 3 εστίες στον εγκέφαλο... ανενεργές αν τα λέω καλά...μετά και άλλη μαγνητική σταθερή κατάσταση...μετά από 2.5 χρόνια Ιανουάριο 25 μαγνητική με 3 νέες εστίες και η μία ενεργή μου είπαν είναι καθαρά σκλήρυνση...και μίλησαν για θεραπεία... είμαι σκεπτική αν πρέπει να ξεκινήσω.;;;;;;.2.5 χρόνια δεν έχω κάποια ώση...γνώμες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; αν η διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες βοηθάει;;;
 #137036  από Στάθης
 Πέμ Ιαν 23, 2025 6:48 pm
Τινα έγραψε: Πέμ Ιαν 23, 2025 12:30 am ....
....
;;;;;.2.5 χρόνια δεν έχω κάποια ώση...γνώμες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; αν η διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνες βοηθάει;;;
Γεια σου Τίνα!
Η διατροφή πλούσια σε αντιοξείδωση-αποτοξίνωση μου ακούγεται πιο συνετή, γιατί αλλιώς δεν μπορεί το σώμα να απορροφήσει τις βιταμίνες. Η πολλαπλή σκλήρυνση, θέλει μια καλή ισορροπία στην διατροφή, κάτι το οποίο μας αναφέρει και εκτενέστατα ο ήρωας συμπάσχοντάς μας Matt Embry, μέσα από το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του για την διατροφή.

https://cdn.prod.website-files.com/668f ... okbook.pdf

Επίσης, πιστεύω ότι μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά διατροφή, είναι πολύ σημαντικό να συνοδευτεί από καλές πρακτικές αποφόρτισης και ενίσχυσης της ψυχολογίας, όπως επίσης και διαρκή κίνηση μέσα από συμβατές για το σώμα σου γυμναστικές και ασκήσεις !

Μέσα από έναν τέτοιο κόσμο, πιστεύω δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Η ενδυνάμωση, θεραπεία και ηρεμία μας, μπορεί να είναι πάντα μέρος της καθημερινότητάς μας μέσα από την δικιά μας κομμένη στα μέτρα μας αγωγή, όπως ακριβώς εμείς την θέλουμε! Η συμβατικές αγωγές της ΣΚΠ κατά την άποψή μου είναι πολύ βαρετές και παρενεργειογόνες, οπότε καλ΄΄α κάνεις που θέλεις να τις αποφύγεις, πάντα κατά την άποψή μου!
 #137037  από Τινα
 Πέμ Ιαν 23, 2025 8:19 pm
Ευχαριστω για την απάντηση... παρενέργειες φοβάμαι...και το σύστημα.. πιστεύω ότι με βλέπουν σαν σάρκα πείραμα ....νομίζω ότι ξεφεύγουν λίγο οι γιατροί.. δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε...ναι κάνουν καλό αλλά...