• Μυρμηγκιασματα στη βαδιση

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136376  από Tania
 Δευ Δεκ 25, 2023 5:01 pm
Καλησπέρα και χρονια πολλα. Εχω εδω και μια βδομαδα - μονο κατα τη βαδιση. οχι οταν ειμαι ακινητη- μυρμηγκιασματα στο αριστερο μου πελμα. Το ιστορικο μου ειναι μια εστια στον αυχενα που μου προκαλεσε πριν 11 χρονια το φαινομενο lehrmitte, χωρις διάγνωση ομως. Μπορει να αποτελει αυτο το συμπτωμα, μονο στο περπατημα, συμπτωμα της σκπ; Θα παω αυτη τη βδομαδα στον νευρολογο μου...Με αρκετο αγχος.. Σας ευχαριστω!
 #136378  από Στάθης
 Δευ Δεκ 25, 2023 8:59 pm
Tania έγραψε: Δευ Δεκ 25, 2023 5:01 pm Καλησπέρα και χρονια πολλα. Εχω εδω και μια βδομαδα - μονο κατα τη βαδιση. οχι οταν ειμαι ακινητη- μυρμηγκιασματα στο αριστερο μου πελμα. Το ιστορικο μου ειναι μια εστια στον αυχενα που μου προκαλεσε πριν 11 χρονια το φαινομενο lehrmitte, χωρις διάγνωση ομως. Μπορει να αποτελει αυτο το συμπτωμα, μονο στο περπατημα, συμπτωμα της σκπ; Θα παω αυτη τη βδομαδα στον νευρολογο μου...Με αρκετο αγχος.. Σας ευχαριστω!

Καλησπέρα Τάνια, το μυρμηγκιασμά είναι ένα πολύ συνήθες σύμπτωμα της σκλήρυνσης. Χωρίς άγχος όμως αφού το σύμπτωμά σου είναι ένα απειροελάχιστο σύμπτωμα σε σχέση πχ με το κανονικό μόνιμο μούδιασμα.

Οπότε κοίταξέ το, αλλά χωρίς άγχος γιατί δεν είναι τόσο σοβαρό. Θα περάσει, όπως πέρασε και το Lhermitte's sign!

Χρόνια πολλά,Φωτισμένα και περαστικά εύχομαι.
 #136379  από Tania
 Δευ Δεκ 25, 2023 10:54 pm
Στάθη, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Η αλήθεια είναι οτι είχα αρκετο στρες τον τελευταίο καιρό.. Απο τη στιγμη που δεν διαρκεί πάνω από 24ωρο δεν θεωρείται ώση, αλλά θα μπορούσε να είναι συμπτωμα - συνέπεια αυτής της εστίας (αν δεν σχετίζεται με κάποια καινούρια);; Ελπιζω να είναι, οπως ειπες, κατι οχι σοβαρό, ενα ειδος υπολειμματος... Απο την αλλη, κατι καινουριο απο καινουρια εστια θα μπορουσε; Θα μου γραψει σιγουρα μαγνητική και λογικά θα δούμε...
Σε ευχαριστώ πολύ και παλι Στάθη! Χρονια πολλά, ήρεμα και όμορφα να έχουμε!
 #136983  από Tania
 Τρί Δεκ 17, 2024 2:36 pm
Καλησπέρα σε όλους. Ηθελα να κάνω ενα update αναφορικά με αυτό το συμπτωμα. Πηγα στον νευρολογο και μου εγραψε μαγνητικη την οποια δυστυχώς δεν έκανα διότι θα ήξερα περισσότερα. Πηγα στη συνέχεια σε φυσιατρο ο οποίος διέγνωσε ισχιαλγια. Ηταν οντως ενα σημειο στο ισχίο το οποιο πιεζοντας το, αυτο πονουσε κι εδινε το μούδιασμα στο ποδι. Μου εδωσε να κανω συγκεκριμενες διατάσεις τις οποιες και έκανα για 20 μερες μαζί με μαγνησιο και το πρόβλημα περασε οριστικά. Το απέδωσε σε καθιστική ζωη που οντως εκείνο το διάστημα λογω καποιας υποχρέωσης ηταν συνεχής. Επειδή εστίασα σε αυτό το πρόβλημα τοτε, παρεκαμψα ενα αλλο που ειχα σχεδον ταυτόχρονα. Ενιωθα οτι καθως τσιμπουσα τη μασχαλη μου, δεν ενιωθα το τσιμπημα τοσο πολυ οσο στην άλλη. Τοτε, οταν εκανα ζεστό μπανιο στο ιδιο χερι ενιωθα στιγμιαια τσιμπιματα (μαλλον το φαινομενο Uthoff). Μετα απο καποιο διαστημα σαν να μου περασε και να νιωθω κανονικά στο σημειο της μασχαλης. Μπορει να ηταν αυτο ένα καινουριο συμπτωμα και να εδωσε και το Uthoff ή το δεύτερο σχετιζεται με την παλιά εστια που κατα καιρους μου δινει στιγμιαια τσιμπηματα και καψιματα; Εχει καποιος αλλος νιωσει περίεργα κατω στη μασχαλη; Εκανα μαστογραφια, δεν βρεθηκαν πρησμένοι λεμφαδενες σε αυτο το σημείο. Σας ευχαριστώ!
 #136984  από Tania
 Δευ Ιαν 06, 2025 3:01 pm
Ουδείς για απάντηση...
Τελευταία φορά σημειώθηκε ως νέο από το μέλος Tania την Δευ Ιαν 06, 2025 3:01 pm.