• συζυγος με ΣΚΠ, πως μπορω να σταθω στον ανθρωπο μου και να τον στηριξω ?

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136944  από dkakoliri
 Δευ Νοέμ 18, 2024 10:53 am
καλημερα σας, ειμαι νεα στην παρεα, καλως σας βρηκα. ο συζυγος μου, 48 ετων, τον τελευταιο καιρο ειχε μουδιασμα στην γλωσσα και πηγε σε ωρλ και του εδωσε θεραπεια για στοματιτιδα. παραλληλα αρχισε να μουδιάζει το αριστερο του ποδι. πηγε σε νευρολογο, εκανε μαγνητικη εγκεφαλου με σκιαγραφικο και αυχενα. οταν πηγε τα αποτελεσματα του ειπε πολλαπλή σκλήρυνση. σοκαριστήκαμε. τωρα ψαχνουμε γιατρο στο αιγηνητειο, αλλα τα ραντεβου ειναι σε 4 μηνες. τι προτεινετε, ως πιο εμπειροι, να κανουμε? να αποτανθουμε σε ιδιωτη καλυτερα η πρεπει να εχει φακελο σε δημοσιο νοσοκομειο? πως μπορω να τον βοηθησω ωστε να μην καταπεσει ψυχολογικα μεχρι να παμε σε γιατρο, γιατι αυτο δεν θα του κανει καλο σιγουρα. ευχαριστω πολυ
 #136945  από Vasiliki84
 Δευ Νοέμ 18, 2024 8:45 pm
Θα πρότεινα ιδανικά σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι πιο ενημερωμένοι για τις εξελίξεις...Κι εγώ περίμενα 4 μήνες μέχρι να βρω ραντεβού. Δεν ξέρω αν σας το συστήνω πάντως, υπό τον φόβο υποτροπής... Η κορτιζόνη τον καλύπτει για ένα χρονικό διάστημα... Τέλος, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μην τον σοκάρετε τον άνθρωπο. Όλα θα βρουν το δρόμο τους, με ψυχραιμία και χωρίς υστερίες. :emojis-2:
 #136946  από dkakoliri
 Τρί Νοέμ 19, 2024 7:08 am
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. προσπαθουμε να ειμαστε ψυχραιμοι, ιδιως μπροστα στα παιδια μας. θα πάρουν ολα τον δρομο τους αργα η γρηγορα, εχετε δικιο. παντως η γιατρος στο ικα ειπε πως ειναι σε αρχικο στάδιο, οποτε αυτο το παιρνω ως καλο
 #136962  από GUS
 Κυρ Νοέμ 24, 2024 7:12 pm
ειμαι στο κλαμπ περιπου 7 χρονια επισημα,υπολογιζω οτι ειναι αρκετα χρονακια νωριτερα χωρις επισκεψη σε γιατρο-διαγνωση....το καλυτερο φαρμακο ειναι η καλη ψυχολογια,δν χρειαζεται αγχος...σιγουρα το να ξερεις ακριβως τι εχεις,βοηθαει ΑΛΛΑ τωρα προεχει η ηρεμια...βρειτε ραντεβου σε γιατρο με εμπειρια(ειτε δημοσια,ειτε ιδιωτη)και θα δειτε τν συνεχεια....
 #136966  από dkakoliri
 Δευ Νοέμ 25, 2024 10:28 am
GUS έγραψε: Κυρ Νοέμ 24, 2024 7:12 pm ειμαι στο κλαμπ περιπου 7 χρονια επισημα,υπολογιζω οτι ειναι αρκετα χρονακια νωριτερα χωρις επισκεψη σε γιατρο-διαγνωση....το καλυτερο φαρμακο ειναι η καλη ψυχολογια,δν χρειαζεται αγχος...σιγουρα το να ξερεις ακριβως τι εχεις,βοηθαει ΑΛΛΑ τωρα προεχει η ηρεμια...βρειτε ραντεβου σε γιατρο με εμπειρια(ειτε δημοσια,ειτε ιδιωτη)και θα δειτε τν συνεχεια....
καλημερα και ευχαριστώ πολυ για την απαντηση σας. σιγουρα το αγνωστο ειναι που φοβιζει περισσοτερο. κλεισαμε ραντεβου σε ιδιώτη γιατρο για μια πρωτη γνωμη καθως τα δημοσια αργουν. νομιζω οταν πηγαινεις στον γιατρο και σου εξηγει τι ακριβως εχεις και πως θα το αντιμετωπισεις εκει αρχιζει να ηρεμει το μυαλο, σωστα? τωρα εχουμε διαβασει ιντερνετικα περιπτωσεις, αλλα για τον καθενα ισχυει κατι μοναδικο
 #136968  από GUS
 Τρί Νοέμ 26, 2024 9:27 pm
αυτο που σιγουρα ισχυει ειναι οτι η παθηση ειναι ''δαχτυλικο αποτυπωμα''....για τν καθενα απο μας ειναι διαφορετικη...φυσικα να πατε σε γιατρο και θα σας δωσει ορισμενες απαντησεις,αλλα σιγουρα θελει ηρεμια απο τν πλευρα σας...οι απαντησεις των γιατρων μου φαινονται λιγο ''τυποποιημενες''...!δειτε τι θα σας πουνε αλλα πιστευω οπως σας ειπα οτι δεν χρειαζεται αγχος...βαλτε λιγη ασκηση στν ζωη σας,συνεχιστε ο,τι κανατε ως σημερα χωρις υπερβολες και η ζωη συνεχιζεται! :smile-flower: