• Απορίες σχετικά με τις εστίες

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136871  από Mpempa39
 Τρί Σεπ 10, 2024 11:36 pm
Καλησπέρα σε όλους....θα ήθελα βάση της εμπειρίας σας να μου λύσετε δύο απορίες αν είναι εύκολο....γίνεται οι πολλαπλές εστίες έστω και ανενεργές ,και τα συμπτώματα αυτών να έχουν καθαρά και μόνο ψυχογενή αιτιολογία ????.... ή να έχει κάποιος πολλές εστίες πάλι ανενεργες που να μη αξιολογουνται ως παθολογικές αλλά συμπτώματα οπως διαταραχές μνήμης,διπλωπία ,βλέφαροπτωση κτλ να έχουν ψυχογενή αιτιολογία???, τέλος μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς βλέπει όταν παθαίνει διπλωπία που έχουν να κάνουν με τις εστίες ????
Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι άπο όλα αυτά ???...σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 #136872  από Στάθης
 Παρ Σεπ 13, 2024 1:35 pm
Mpempa39 έγραψε: Τρί Σεπ 10, 2024 11:36 pm ....γίνεται οι πολλαπλές εστίες έστω και ανενεργές ,και τα συμπτώματα αυτών να έχουν καθαρά και μόνο ψυχογενή αιτιολογία ?
Σύμφωνα με εκτενή μελέτες, δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ψυχολογικό αίτιο, αλλά χρειάζεται να υπάρχει και κάποια βλάβη ή κακή υγεία στο Κυκλοφορικό και Κεντρικό Νευρολογικό μας. Ο συνδυασμός αυτών, δηλαδή κακή ψυχολογία και για παράδειγμα, μόλυνση του εγκεφαλονωτιαίου φραγμού με τοξικά βαρέα μέταλλα (αρκετά σύνηθες σήμερα), είναι ένα κοκτέιλ βόμβας μεγατόνων.

Η σκλήρυνση θεωρείται "Ψυχοσωματική" ασθένεια και οι ιατροί έχουν χρέος να παίρνουν στα σοβαρά και την ψυχική υγεία, αλλά και την σωματική του ασθενή. Θεωρείται νόσος αποτύπωμα, διότι η παραμετροποίηση αυτών των δύο, έχει άπειρες αιτιάσεις, διακυμάνσεις και εκβάσεις.

ή να έχει κάποιος πολλές εστίες πάλι ανενεργες που να μη αξιολογουνται ως παθολογικές αλλά συμπτώματα οπως διαταραχές μνήμης,διπλωπία ,βλέφαροπτωση κτλ να έχουν ψυχογενή αιτιολογία?
Όπως περιγράφεται και πάνω, αν υπάρχουν καταπτώσεις του ψυχολογικού, παρέα για παράδειγμα με κακή αιμάτωση του εγκεφάλου (π.χ. καπνιστές), τότε μπορεί το νοητικό αλλά και το οπτικό νεύρο να έχεις πολλές δυσλειτουργίες και φλεγμονές.

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς βλέπει όταν παθαίνει διπλωπία που έχουν να κάνουν με τις εστίες ?
Τα βλέπεις διπλά και συνήθως ζαλίζεσαι αρκετά λόγο αυτού.
diplopia.jpg
diplopia.jpg (48.78 KiB) Προβλήθηκε 4051 φορές

Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι άπο όλα αυτά ?
Βεβαίως, σε μένα.
Ελπίζω Mpempa39 να μην έχεις τίποτα από αυτά.
Καλή δύναμη εύχομαι!
 #136875  από Mpempa39
 Σάβ Σεπ 14, 2024 1:56 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις...δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο έχω ταλαιπωρηθει και ταλαιπωρούμαι ακόμα και διάγνωση δεν έχω...ο ένας γιατρός με στέλνει στον άλλον...είμαι 39 ετών και μετά από επεισοδεια διπλωπιας που όμως έρχονται και φεύγουν , και σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα ο οφθαλμίατρος μου έγραψε μαγνητική εγκεφάλου και εξετάσεις για μυασθένεια... μυασθένεια δεν έχω αλλά στη μαγνητική βρέθηκαν πολλαπλές εστίες και μου είπαν ότι υπάρχει η υποψία για σκληρυνση οπότε με στέλνουν σε νευρολογο..δυστηχως έκανα πολύ κακη επιλογή γιατρού και αυτή είναι και υπεύθυνη για τη σημερινή μου ταλαιπωρία...μου γράφει μαγνητική στα μάτια , θώρακα , και αυχένα (όλα καθαρά ) και καποιες ανοσολογικές από τις οποίες τα αντιπυρινικα για λύκο είναι οριακά θετικά..με στέλνει σε ρευματολόγο και μου λέει να ξανά κάνω μαγνητική σε 6 μήνες χωρίς καμία άλλη εξήγηση για το τι μπορει να έχω ...πάω και σε ρευματολόγο ,κάνω συμπληρώματικες εξετάσεις , είναι όλα καθαρά και μου λέει ότι ρευματολογικά είμαι μια χαρά και το πρόβλημα μου είναι νευρολογικο...ενώ όλοι οι γιατροί συμφωνούν στο να γίνει η παρακέντηση ώστε να ξεδυαλινει το τοπίο και πως έξι μήνες είναι πολύ μεγάλο το διάστημα για να μείνω έτσι , η νευρολόγος αρνείται πεισματικά να τη γράψει...μετά από προτροπή όλων των γιατρών, πάω στα επείγοντα με αφορμή τη διπλωπια , μήπως μου κάνουν τη παρακέντηση κτλ...δυστηχως κάνω αλλη μια κακη επιλογή...πάω στο Αιγινειτιο...οι γιατροί αγενεστατοι, αδιάφοροι...μου υποβάθμισαν όλα μου τα συμπτώματα ( δεν ξέρω αν σε όλα αυτά έπαιξε ρόλο η νευρολόγος που εργάζεται εκεί ως εξωτερικός συνεργάτης)....αφού έγινε η παρακέντηση και κάποιες αιματολογικές , ο νευρολόγος που ήρθε να με δει μου είπε ότι το πρόβλημα μου δεν είναι νευρολογικο αλλά μάλλον ψυχολογικό...μου λέει αν και το θεωρουμε υπερβολή ας κάνουμε και αυτές τις εξετάσεις : εγκεφαλογράφημα , τεστ μνήμης, (έγιναν στο νοσοκομείο αυτά - καθαρά ) ,τριπλεξ καρωτίδων και μαγνητική αγγειογραφία (θα γίνουν από βδομάδα )...τη Τετάρτη που βγήκα ο ειδικευόμενος μας είπε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της παρακέντησης είναι αρνητικά , δεν έχω κανένα αυτοανοσο και να βρω ένα νευρολόγο γενικής φύσεως γιατί εμείς εδώ είμαστε για τα απομυελινωτικα νοσήματα...

Σχεδόν μια βδομάδα μετά τη παρακέντηση ,υποφέρω από τις παρενέργειες και ακόμα δεν έχω γίνει καλά...φοβαμαι μην γίνει χειρότερα το κεφάλι μου από τους τόσους δυνατούς πονοκέφαλους ή πάθει ζημιά το αυτι μου( είμαι ήδη βαρυκοη από το ένα αυτί ).....μπορώ να δεχτώ ότι η διπλωπια είναι από άγχος , ότι η βλέφαροπτωση απλά συμβαίνει , ότι η μνήμη απλά εξασθενει λόγω ηλικίας αλλά ότι τα ευρήματα στο κεφάλι είναι από το άγχος δυσκολεύομαι να το δεχτώ...συγνώμη αλλά δεν μπορώ....δεν είναι μια εστία ,να πω οκ...είναι πολλές...

Εννοείται ότι θα βρω άλλο νευρολόγο αλλά η ταλαιπωρία είναι μεγάλη , η ψυχολογική φθορά επίσης μεγάλη...πολλές διαγνώσεις, πανω που προσπαθείς να διαχειριστείς τη πιθανότητα να έχεις κάτι και να το παλέψεις για να είσαι καλά , σου λένε δεν είναι αυτό αλλά δεν ξέρουμε και τι είναι...κάθε φορά είναι η τελευταία εξετάση που κάνω και κάθε φορά βγαίνουν και άλλα...

Ζήτω συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και τη γκρίνια που βγάζω αλλά δεν ειμαι κατά φαντασίαν ασθενής ούτε θέλω σώνει και ντε να έχω κάτι...Απαντήσεις θέλω μόνο...
 #136930  από MiaMina
 Τετ Οκτ 09, 2024 6:10 pm
Αν ειναι δυνατον κοριτσι μου ποσο σε ταλαιπωρησαν ετσι ελπιζω να εισαι καλα..
Η παρακεντιση θελει μεγαλη προσοχη στο μετα, καλα δεν σε ενημερωσαν?
θελει να εισαι ξαπλα συνεχως για 3-4 μερες και ΑΠΕΙΡΟ νερο, ειναι λογικα συμπτωματα ομως...
ΒΡΕ ΣΥ!! Το σημαντικο ειναι οτι δεν εχεις ΣΚΠ!! ανοιξε μια σαμπανια, βρες εναν ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ καποιον που δεν θα σνομπαρει την διαισθηση σου καποιον που δεν θα το ριξει στο ψυχολογικο και ξεκινα την ερευνα!! Μπορει να δυσκολευτεις αλλα πατα ποδι, αν δεν σου κανει ο ενας στον επομενο. Προσεξε ομως Οχι να σου λεει αυτα που θελεις να ακουσεις αλλα να ειναι επαγγελματιας.
Καλη ευκολια με ολα πες μας νεα!!
 #136931  από Mpempa39
 Πέμ Οκτ 17, 2024 1:19 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...πίστεψτε με , δεν έχω καμία πρεμουρα να έχω κάτι..δεν Μ αρέσουν τα φάρμακα καθόλου , δεν πίνω χάπια...σκεφτείτε ότι είμαι 39 χρόνων και ακόμα πίνω το ντεπον σε σιρόπι...το μόνο που θέλω είναι μια εμπεριστατωμένη εξήγηση σχετικά με τη προέλευση των εστιών...ένας αγγειολογος που είδε απλά τις εξετάσεις θεωρει ότι δεν είναι αγγειολογικο το πρόβλημα και πως ότι είναι, αυτή τη στιγμή κοιμάται...στο τι είναι απάντηση δεν πήρα...έχω αρχίσει να αποδέχομαι το γεγονός ότι δεν θα πάρω απάντηση ποτέ...φοβάμαι να πάω σε άλλο γιατρό γιατί σκέφτομαι ότι θα απογοητευτω πάλι...όλοι οι γιατροί συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει επαναληπτική μαγνητική εγκεφάλου σε ένα μήνα αλλά δεν ξέρω αν θα τη κάνω...ίσως δεν πρέπει να ασχοληθώ καθόλου και να κάνω να σαν μην έγινε ποτε
 #136937  από ΛΑΖ ΣΤΡΑΤΟΣ
 Κυρ Νοέμ 03, 2024 11:49 pm
Μαγνητική εγκεφάλου έχεις κάνει? Εμένα η μαγνητική αυχένα ήταν καθαρή. Εγκεφάλου και θώρακα δυστυχώς είχα εστίες.
 #136938  από Mpempa39
 Δευ Νοέμ 04, 2024 12:38 am
Καλησπέρα...ναι έχω κάνει..βρέθηκαν πολλάπλες εστίες..κανονικά στο εξάμηνο μου είπαν να ξανά κάνω..αύριο έχω ραντεβού με νέα νευρολογο...ελπίζω να πάρω διάγνωση
 #136939  από ΛΑΖ ΣΤΡΑΤΟΣ
 Δευ Νοέμ 04, 2024 1:47 am
Νομίζω οτι με την παρακέντηση βεβαιώνονται για την σκλήρυνση. Τουλάχιστον με εμένα αυτό το αποτέλεσμα περιμένανε στο νοσοκομείο για να μου το πουν. Μακάρι να μην την χρειαστείς καν και να παν όλα καλά.
 #136940  από Mpempa39
 Δευ Νοέμ 04, 2024 9:44 am
Έκανα και παρακέντηση..η ταχυβιοψια βγήκε καθαρή...οι ρεύματολογικες το ίδιο...σήμερα έχω ραντεβού με άλλη νευρολογο μπας και βγάλει άκρη....οι οδηγίες που εχω από το νοσοκομείο είναι να με παρακολουθεί τακτικά νευρολόγος , τώρα γιατί το ζητάνε ενώ οι ίδιοι είπαν ότι δεν είναι νευρολογικο το θέμα μου δεν ξέρω...