• Τα φώτα σας 💡💡

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136932  από Tina07
 Δευ Οκτ 21, 2024 1:11 pm
Καλησπέρα σε όλους !
Εδώ και καιρό διαβάζω το φόρουμ σας,για να πάρω δύναμη, και σήμερα αποφάσισα να σας γράψω!
Η δημοσίευση μου αφορά το σύζυγό μου,33 ετων και επαγγελματίας αθλητής με εξαντλητικό πρόγραμμα,που δεν έχει πάρει ουτε ντεπον στη ζωή του. Τέλος Αυγούστου τον έπιασε ένα μούδιασμα στο αριστερό μάγουλο,την αριστερή πλευρά της γλώσσας και την αριστερή πλευρά των δοντιών. Επειδή το μουδιασμα επέμενε, στη βδομάδα πάνω,αποφασισαμε να πάμε σε νευρολόγο και μας σύστησε μαγνητική εγκεφάλου. Και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Βρέθηκαν εστίες απομυελινωσης ανενεργές. Έκτοτε έχουμε πάρει σβαρνα νευρολόγους, και έχουμε επιδοθεί σε μαραθώνιο εξετάσεων (παρακέντηση, οφθαλμίατρος, αίματος , μαγνητική αυχένα και θώρακος) και όλα είναι φυσιολογικά. Φυσικά και το μουδιασμα του έχει περάσει. Ωστόσο οι νευρολόγοι προτείνουν να ξεκινήσει αγωγή , κάποια γιατρός μάλιστα του συνταγογραφησε και ενέσεις, ωστόσο δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη - κυρίως λόγω δικών μου ενδοιασμων - καθώς ποτέ πριν δεν είχε κάποιο σύμπτωμα.
Προσπαθούμε και οι δύο να είμαστε αισιόδοξοι, ωστόσο έχουμε πελαγωσει - και κυρίως οι οικογένειές μας - .
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας, αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρια και ίσως αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο γιατρό που να είναι και άνθρωπος και να μην προτείνει αμέσως φάρμακα και ενέσεις;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
 #136933  από Στάθης
 Δευ Οκτ 21, 2024 7:46 pm
Tina07 έγραψε: Δευ Οκτ 21, 2024 1:11 pm .....
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας, αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρια και ίσως αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο γιατρό που να είναι και άνθρωπος και να μην προτείνει αμέσως φάρμακα και ενέσεις;

Καλησπέρα Τίνα ! Τι καλή σύζυγος που είσαι !

Η δικιά μου άποψη πάνω στο θέμα που σας έχει προκύψει, θέμα το οποίο έχω περάσει ο ίδιος με μούδιασμα σε όλα το μισό κεφάλι μου, μισά δόντια, μισή γλώσσα, μισά μαλλιά και αριστερό μάγουλο, είναι το εξής:

- Με βάση το ότι βάραγα κάποτε ενέσεις (2005 με 2010) η εμπειρία είναι εντελώς άθλια, όπως και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα πενιχρά κατά τις εμπεριστατωμένες στατιστικές. Γύρω στο 30% αποτελεσματικότητα, δηλαδή στα όρια του placebo θα έλεγα, ή μάλλον στα όρια της απάτης καλύτερα.

- Για να είμαι πιο σαφής και σοβαρός στο θέμα σας και αφού ο άντρας σας είναι αθλητής, τότε σας εκλιπαρώ να δείτε με μεγάλο ενδιαφέρον το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του συνασθενή Matt Embry πάνω στο θέμα, δηλαδή να έχετε μια καλή εικόνα πως δουλεύει το σύστημα και πόσο - κατά την γνώμη μου - καλύτερα θα είναι ο σύζυγος με μια πολύ ισορροπημένη ζωή διατροφής, άσκησης και πνευματικής γαλήνης. Το ντοκιμαντέρ λέγεται LIVING PROOF και είναι το παρακάτω.

- Ο Matt επίσης προτείνει μια ισχυρή δίαιτα για τους ασθενείς με απομυελίνωση, το οποίο και λέγεται BEST BET DIET.

https://www.direct-ms.org/wp-content/up ... okbook.pdf

- Ο σύζυγός σας πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα να τιθασεύσει αλλά και να ξεχάσει την ασθένεια, σαν ο αθλητισμός πα΄ρεα με μια πειθαρχημένη διατροφικά καθημερινότητα βοηθάει πάρα πολύ τον ασθενή με απομυελίνωση, να επανέλθει και να δυναμώνει διαρκώς.

- Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε, να εντρυφήσετε σε βάθος το τι συνέβη πριν τον Αύγουστο και οδηγήθηκε ο σύζυγος στο να πάθει την υποτροπή, δηλαδή πιο θα μπορούσε να είναι το αίτιο. Σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων των υποτροπών κρύβεται ένας πολύ σοβαρός ψυχολογικός παράγοντας, εξού και γιατί η πάθηση χαρτογραφείται σαν ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ασθένεια.

Ότι και ήταν, σας εύχομαι πραγματικά από καρδίας να μην σας συμβεί καμία υποτροπή ξανά και να μπορέσει ο άντρας σας μέσα από την Διατροφή, την Άσκηση και την Πνευματική διαύγεια να επιστρέψει στην πιο δυνατή βερσιόν που μπορεί να είναι για την ηλικία του!

Όπως και να χει, μπορεί να δοκιμάσει ακόμα και Ομοιοπαθητική, Βιταμινοθεραπεία, Κολύμβηση και λοιπές καταπληκτικές εναλλακτικές σε σχέση με τα - κατά την γνώμη μου -πολύ ακριβά ιατρικά παρασκευάσματα, γεμάτο παρενέργειες και σκοτεινές πρακτικές όπως αποδεδειγμένα μας δείχνει ο αγαπητός Matt. Μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες αν σας ενδιαφέρει κάτι από τα εναλλακτικά παραπάνω.

Καλή σας Δύναμη και Υγεία !!!
 #136934  από Λιάνα
 Τρί Οκτ 22, 2024 5:55 pm
Tina07 έγραψε: Δευ Οκτ 21, 2024 1:11 pm Καλησπέρα σε όλους !
Εδώ και καιρό διαβάζω το φόρουμ σας,για να πάρω δύναμη, και σήμερα αποφάσισα να σας γράψω!
Η δημοσίευση μου αφορά το σύζυγό μου,33 ετων και επαγγελματίας αθλητής με εξαντλητικό πρόγραμμα,που δεν έχει πάρει ουτε ντεπον στη ζωή του. Τέλος Αυγούστου τον έπιασε ένα μούδιασμα στο αριστερό μάγουλο,την αριστερή πλευρά της γλώσσας και την αριστερή πλευρά των δοντιών. Επειδή το μουδιασμα επέμενε, στη βδομάδα πάνω,αποφασισαμε να πάμε σε νευρολόγο και μας σύστησε μαγνητική εγκεφάλου. Και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Βρέθηκαν εστίες απομυελινωσης ανενεργές. Έκτοτε έχουμε πάρει σβαρνα νευρολόγους, και έχουμε επιδοθεί σε μαραθώνιο εξετάσεων (παρακέντηση, οφθαλμίατρος, αίματος , μαγνητική αυχένα και θώρακος) και όλα είναι φυσιολογικά. Φυσικά και το μουδιασμα του έχει περάσει. Ωστόσο οι νευρολόγοι προτείνουν να ξεκινήσει αγωγή , κάποια γιατρός μάλιστα του συνταγογραφησε και ενέσεις, ωστόσο δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη - κυρίως λόγω δικών μου ενδοιασμων - καθώς ποτέ πριν δεν είχε κάποιο σύμπτωμα.
Προσπαθούμε και οι δύο να είμαστε αισιόδοξοι, ωστόσο έχουμε πελαγωσει - και κυρίως οι οικογένειές μας - .
Καλησπέρα καλή μου!!

θα μεταφέρω την δική μου άποψη και γνώμη πάνω σε αυτό που μας αποτυπώνεις.

Όντας και ζώντας με MS θα σου αναφέρω ότι οι εστίες δεν λένε τίποτα. Μπορεί να τις έχεις και να μην αντιμετωπίσεις ποτέ πρόβλημα μπορεί να έχεις μία και να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Το πιο σημαντικό όπως αναφέρει και ο Στάθης πολύ καλύτερα, είναι το ψυχοσωματικό και η διατροφή. Όσο πιο γρήγορα το προλάβεις τόσο πιο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις μιας και η αγωγές δεν είναι θεραπεία και σου προσθέτουν πρόσθετο βάρος στην καθημερινότητα μιας και έχουν αρκετές παρενέργειες.

Με όσους γιατρούς και να μιλήσεις, θα σου τονίσουν την αναγκαιότητα των αγωγών και πόσο σημαντικές είναι αποφεύγοντας να εφιστήσουν προσοχή στην διατροφή και στην ψυχολογική ανάταση που χρειάζεται ένας ασθενής.

Το πέρασα με όσους γνώρισα και θέλω να σε προλάβω από τζάμπα έξοδα και ζαλούρα!!

Η ομοιοπαθητική με βρήκε πολύ εναρμονισμένη με το μέσα μου και με τον τρόπο ζωής μου. Θεώρησα αρχικά ότι δεν κάνει τίποτα και αρνούμενη ότι μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά, το δοκίμασα για να αποδείξω ότι δεν κάνει. Τελικά έκανε και με βοήθησε αρκετά κυρίως στην ισορροπία της ψυχοσύνθεσής μου.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να πάει σε ομοιοπαθητικό και παράλληλα μπορεί να πάει σε κάποιον ψυχολόγο που μπορεί να εντοπίσει καλύτερα κάποια θέματα που υποβόσκουν και δεν το έχει πάρει χαμπάρι!

Επίσης, θα πρότεινα την ενίσχυση με βιταμίνες πιο εξειδικευμένες από κάποιον γενετιστή και την διατροφή του ενισχύοντας τα ωμέγα 3 , έλεγχος D και B.

Από την άλλη, προσπάθησε να τον στηρίζεις ψυχολογικά, να μην αγχώνεται και να του δίνεις φώτιση όταν δυσκολεύεται να "δει" καθαρά!

Το μόνο που σίγουρα χρειάζεται είναι πολύ αγάπη και φροντίδα και χαίρομαι που μπήκες στο φόρουμ για να τον βοηθήσεις και να τον στηρίξεις!!

Φιλικά,
Λιάνα