Καλημέρα σας...Γραφω πρώτη φορά σε φόρουμ οπότε ελπίζω να γράφω στη σωστή κατηγορία...θα προσπαθήσω να τα γράψω οσο πιο απλά γίνεται γιατί και εγώ πλέον έχω μπερδεύτει...πριν 2,5 μήνες περίπου εμφανισα διπλωπία. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία ,το απέδωσα σε κουραση, ότι αυξηθηκε η μυωπία κτλ. Όμως το πρόβλημα χειροτέρευε, ειδικά στο ένα μάτι. Σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα όπως βλέφαροπτωση και πρόβλημα με τη μνήμη (ξεχνάω τα πρόσφατα γεγονοτα), ο οφθαλμίατρος μου γράφει εξετάσεις για μυασθένεια και μαγνητική εγκεφάλου με σκιαγραφικο και άμεσα. Μυασθένεια δεν έχω , η μαγνητική έδειξε πολλαπλές εστίες και υποψία ΣΚΠ αλλά ανενεργή. Μάλιστα μου είπαν ότι αν είναι αυτό , το έχω 2-3 χρόνια. Πάω σε νευρολόγο και μου λέει τα εξής: κάτ εκείνη δεν θεωρει ότι έχω ΣΚΠ και ότι το πρόβλημα δεν είναι νευρολογικο αλλά οφθαλμικο αλλά πρέπει να κάνουμε τις μαγνητικές για να είμαστε σίγουροι. Μαζί με αυχένα και θώρακα μου γράφει μαγνητική και στα μάτια, όλα με σκιαγραφικο ,συν αιματολογικές για αντισώματα. Σε αυχένα και θώρακα δεν βρέθηκαν έστιες, και τα μάτια είναι οκ . Τα αντισώματα όμως μια εξέταση βγηκε θετική , αυτή των αντιπυρινικων ANA η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι για ερυθηματώδη λυκο..αντισώματα και τις 3 τελευταίες μαγνητικές δεν τις έχω πάει ακόμα στη νευρολογο....νιώθω ότι θέλω να τα παρατήσω....έχω κουραστεί με τόσες εξετάσεις..έγιναν όλα σε διάστημα 20 ημερών...άκρη δεν βγάζω..τι σχέση έχει ο λύκος με τα δικά μου συμπτώματα ?? Πως γίνεται μια άνενεργη ΣΚΠ να έχει συμπτώματα ??? Έχει συμβεί σε άλλον παρόμοια περίπτωση??? Τέλος, να αναφέρω ότι πριν εμφανιστεί η διπλωπία είχα πάρει κορτιζόνη για δέκα μέρες λόγω ίωσης και η νευρολογος μου είπε ότι αν είχα οποιοδήποτε αυτοάνοσο η κορτιζόνη θα με έκανε καλύτερα άρα δεν θα εμφάνιζα διπλωπία,συν ότι η κορτιζόνη με πείραξε. Μου απορρύθμισε το ζάχαρο..αν έχω οποιοδήποτε αυτοάνοσο πως θα πάρω κορτιζόνη αν χρειαστεί ???Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας και ζητω συγνώμη για το μεγάλο κείμενο
Καλησπέρα Mpempa39 και καλή εβδομάδα,
αισθάνομαι ότι είσαι μπερδεμένη και ιδιαιτέρως αγχωμένη...
Γι'αυτό ήρθες στην παρέα μας για να βοηθήσουμε να αισθανθείς σίγουρα πιο ήρεμη και καλύτερα!
Το σημαντικό είναι να είσαι ήρεμη και να κρατάς την ψυχολογία σου ψηλά με θετική ενέργεια (γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι).
Θα χρειαστεί να πας σε έναν καλό ρευματολόγο που μπορώ φυσικά να προτείνω εάν θελήσεις και να κάνεις ρευματολογικές εξετάσεις.
Ανάλογα με τα αποτέλεσματα θα ανακαλύψεις τι μπορεί να σου συμβαίνει.
Η διάγνωση είναι η βάση για να συζητήσουμε μετέπειτα τι δρόμους μπορείς να ακολουθήσεις!
Ένα ένα , βήμα βήμα και θα φτάσεις να καλύψεις όλες τις απορίες σου.
Για την ΣΚΠ ναι μπορεί να την έχεις χρόνια και να μην έχεις κανένα σύμπτωμα. Μπορεί κάποιος να έχει μια εστία και να έχει μεγάλα προβλήματα και κάποιος άλλος να έχει πολλές και να είναι απόλυτα λειτουργικός! Άρα οι πολλές εστίες ή πόσες έχεις μην σε ανησυχεί!
Στην δικ΄η μου περίπτωση, είχα ανενεργή εστία και είχα οπτική νευρίτιδα! Άλλες φορές είχα συμπτώματα αλλά ανενεργής εστίες. Η μαγνητική δεν απεικονίζει την πραγματική κλινική μας εικόνα.
Αυτό που σου είπε η νευρολόγος δεν είναι απόλυτο, έπαιρνα αρκετά συχνά κορτιζόνη παρόλα αυτά έπαθα οπτική νευρίτιδα.
Τι κορτιζόνη είχες λάβει? Medrol? Το Medrol ανεβάζει το ζάχαρο γι'αυτό και απαγορεύεται να τρως αλάτι και ζάχαρη. Το είχα πάθει και εγώ... Συνήθως δίνουν ενδοφλέβια κορτιζόνη σε ώσεις όπου έχει άλλη απορρόφηση στον οργανισμό, οπότε αχρείαστη να είναι να μην σε αγχώνει αυτό. Εσύ θα φροντίζεις να είσαι καλά μέσα σου ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να πάρεις κορτιζόνη.
Τρανό παράδειγμα αγωνιστές της πάθησης που έχουν χρόνια να πάρουν κορτιζόνη!!!
Λιάνα