• Αναζήτηση νευρολόγου

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136810  από Djali
 Κυρ Ιούλ 21, 2024 2:35 pm
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω διαγνωσθεί πολύ πρόσφατα με ΣΚΠ στο Αιγινητειο. Οι γιατροί που με "παρακολουθούσαν" όσο νοσηλεύτηκα ήταν πολύ δύσκολο να τους βρω όταν τους χρειαζομουν στην πορεία, οπότε άρχισα να ψάχνω κάποιον γιατρό (ιδανικά σε δημόσιο νοσοκομείο και με ιδιωτικό ιατρείο για να μπορώ να τον επισκέπτομαι εκεί πιο άμεσα) που να είναι και λίγο άνθρωπος. Εννοώ να απαντάει σε ένα μήνυμα ή ένα μέιλ σε περίπτωση που κάτι προκύψει. Αν έχετε κάποιον τέτοιο κατά νου, στείλτε μου ένα pm παρακαλώ :smile-heart: το ξέρω ότι ίσως ζητάω πολλά, αλλά ακόμα δεν έχω εξαντληθεί. Μέχρι τότε θα ψάχνω έναν τέτοιο νευρολόγο :emojis-8:
 #136856  από venybzz
 Τετ Αύγ 21, 2024 11:57 am
Καλημέρα και καλή αρχή!

Διεγνώστηκα με ΣΚΠ πριν 3 μήνες (βρίσκομαι σε αγωγή 3 μήνες), έχω περάσει από Αιγινήτειο, Αττικό, και 2 ιδιώτες, και 2 σε Τοπικά Ιατρεία :emojis-10:

Αρχικά ψυχραιμία, τώρα όσον αφορά τους γιατρούς είναι λίγο σχετικό. Λίγο πολύ η αγωγή είναι πεπατημένη και εξαρτώνται από παράγοντες όπως, συμπτώματα, ηλικία, αν σκέφτεσαι την τεκνοποίηση το επόμενο διάστημα κλπ. Και φυσικά παίζουν ρόλο και οι αιματολογικές (πχ. εγώ δε μπορούσα να πάρω μια αγωγή που μου προτάθηκε). Τέλος πάντων, δεν είμαι γιατρός απλά τα αναφέρω γιατί τα έχω συναντήσει. Και εννοείται κάποια αγωγή θα σου ταιριάξει περισσότερο από κάποια άλλη.

Εγώ παραμένω στο Αττικό όπου έκανα και παρακέντηση κλπ. (όπου είναι 2, εμένα με παρακολουθεί ο Γ.), θα σου πω πως αρχικά δεν έμεινα ευχαριστημένη και για την ακρίβεια ήρθα σε αντιπαράθεση μιας και η ομάδα μου πρότεινε αγωγή η οποία δεν είναι εγκεκριμένη ακόμα. Μου είπαν ότι δεν είναι σε κυκλοφορία παρόλα αυτά δεν μου είπαν κάποια πράγματα. Αλλά απλά μου πρότειναν.
Εκτός από το Αττικό βλέπω και τον Κυλ. ιδιωτικά. Είναι πολύ γνωστός και πολλά χρόνια στην ΣΚΠ. Έχει πολλές γνώσεις αλλά είναι λίγο ιδιαίτερος (και της υπομονής). Παρόλα αυτά, με έκανε να νιώσω ασφάλεια. Απαντάει στο κινητό και αν δεν μπορεί (γιατί ιδιωτεύει και στο Ντυνάν), συνήθως σε παίρνει πίσω.

Για το Αττικό κλέινω ραντεβού μέσω ίντερνετ (site 1535) και με εξυπηρετεί απίστευτα αυτό. Κλείνεις αρκετά άμεσα (όχι σαν το Αιγινήτειο που σου κλείνουν 3 μήνες μετά).

Οι παλιοί είναι καλοί γιατί έχουν μεγάλη εμπειρία, αλλά εγώ να πω την αλήθεια συμπαθώ και τους νέους γιατί νομίζω πως έχουν περισσότερη ενέργεια για μάθηση, διάβασμα κλπ.

Γενικά, στην αρχή θα επισκέπτεσαι πιο συχνά τον γιατρό αλλά αν μπεις σε αγωγή που σου ταιριάζει θα κάνεις απλά επανέλεγχο πχ μια φορά το έτος (ανάλογα την περίπτωση). Αν καταλήξεις σε αγωγή (συνήθως είναι εξάμηνες οι συνταγογραφήσεις), μπορεις να πηγαίνεις και σε Τοπικά Ιατρεία.

Btw, οι επισκέψεις σε ιδιώτες είναι 80€ και άνω (τουλάχιστον σε αυτούς που επισκέφτηκα εγώ)

Αυτά από εμένα! Κλείνω λέγοντας πως ο γιατρός είναι προσωπική υπόθεση γιατί ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικά κριτήρια και προσωπικότητα, οπότε είναι υποκειμενική η κρίση του για τους γιατρούς. Και το λέω γιατί στην αρχή χαόθηκα με τα πολλά ονόματα που μου πρότειναν φίλοι και γιατροί.
 #137000  από Αναστασία91
 Πέμ Ιαν 09, 2025 10:05 pm
Αν μένεις Αθήνα και δεν έχεις θέμα με το να αλλάξεις για λιγο τον αέρα σου και να συνδυάσεις βολτούλα και ιατρική επίσκεψη μαζί θα σου πρότεινα τον δικό μου γιατρό που βρίσκεται στην Κόρινθο!! Και τι ειναι η Κόρινθος? Προαστιο της Αθήνας πλέον... Είναι εξαιρετικός νευρολόγος πραγματικά.. Αν σε ενδιαφέρει μου λες να σε κατατοπίσω!!!! :emojis-4: