• νευροπαθητικοι πονοι

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136783  από Elianna
 Πέμ Ιούλ 04, 2024 7:45 am
Το μόνο που βοήθησε ήταν το miorel για εμένα. Αλλά δοκίμασα πολλά μέχρι να πιάσει, είναι διαφορετικό σε κάθε οργανισμό. Δοκίμασα τα lyrica, δεν με βοήθησαν.
Περαστικά Ευαγγελία, είναι πολύ δύσκολο το ξέρω, να σκέφτεσαι ότι θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει, λίγο υπομονή θέλει και θα είναι παρελθόν. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω!
Για εμένα αυτό είναι το χειρότερο σύμπτωμα αλλά περνάει. Η ζέστη είναι ύπουλη🥴 Και πολλή ξεκούραση!!! Ότι χρειαστείς στείλε pm
 #136784  από Στάθης
 Παρ Ιούλ 05, 2024 7:53 pm
Νευροπαθητικός πόνος, ήταν το πρώτο σύμπτωμά μου το 2003. Είχα διάφορα θέματα μέχρι το 2015 με το νευροπαθητικό πόνο.

Πήρα το Neurontin (gabapentin) αρκετές φορές για να το καταπολεμήσω πόνους, καψίματα και μουδιάσματα. Άλλες φορές με επιτυχία, άλλες όχι. Με το Lyrica είχα πολύ άσχημη παρενέργεια, την ζαλάδα, οπότε δεν λειτούργησε. Από το 2015 χρησιμοποιώ ιατρική κάνναβη. Και από το 2015 έχουν σταματήσει εντελώς οι πόνοι που ένιωθα από το νευρολογικό μας θέμα.
Και τώρα που κυκλοφορεί και σκεύασμα ιατρικής κάνναβης στο φαρμακείο, νομίζω αξίζει κανείς να το δοκιμάσει, για την σπαστικότητα, τους νευροπαθητικούς πόνους και άλλα συμπτώματα.