Είμαι αδιαγνωστη εδώ και 5 χρόνια, με θετικές ολιγοκλωνικές τύπου 4 και σε ανά 6μηνο παρακολούθηση. Παιδιά έχω εδώ και κάποιες μέρες φρικτούς πονοκεφάλους που δεν περνάνε με τίποτα, έντονη ναυτία -πιθανιλογώ απ' τον συνεχόμενο πονοκέφαλο- και η ζέστη μου προκαλεί τρομερή δυσφορία. Ξαφνικά από χθες, έπειτα από ολιγόλεπτη έκθεση στον ήλιο που με ζόρισε ωστόσο αρκετά, στην άκρη του παράμεσου δαχτύλου έχασα την αίσθηση...το δάχτυλο δεν το αισθάνομαι καθόλου στην τελευταία άρθρωση. Είναι σαν νεκρό...σαν να μου έχουν κάνει αναισθησία στο σημείο. Δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα. Πιστεύετε πρέπει να απευθυνθώ σε γιατρο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μ.M έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 02, 2024 2:03 am Είμαι αδιαγνωστη εδώ και 5 χρόνια, με θετικές ολιγοκλωνικές τύπου 4 και σε ανά 6μηνο παρακολούθηση. Παιδιά έχω εδώ και κάποιες μέρες φρικτούς πονοκεφάλους που δεν περνάνε με τίποτα, έντονη ναυτία -πιθανιλογώ απ' τον συνεχόμενο πονοκέφαλο- και η ζέστη μου προκαλεί τρομερή δυσφορία. Ξαφνικά από χθες, έπειτα από ολιγόλεπτη έκθεση στον ήλιο που με ζόρισε ωστόσο αρκετά, στην άκρη του παράμεσου δαχτύλου έχασα την αίσθηση...το δάχτυλο δεν το αισθάνομαι καθόλου στην τελευταία άρθρωση. Είναι σαν νεκρό...σαν να μου έχουν κάνει αναισθησία στο σημείο. Δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα. Πιστεύετε πρέπει να απευθυνθώ σε γιατρο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γεια σου Μ.Μ,
ίσως θέλει λίγο χρόνο να συνέλθει. Η αλήθεια είναι ότι η έκθεση στο δυνατό ήλιο μπορεί να το κάνει αυτό, σαν το έχω πάθει με τον καλοκαιρινό μεσημεριανό ήλιο, πριν μερικά χρόνια. Είχε μουδιάσει το μεγάλο δάκτυλο το δεξιού μου ποδιού. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά M.M, παρά μόνο να το αφήσεις να συνέλθει. Θέλει χρόνο. Αν δεις ότι η αναισθησία επεκτείνεται και σε άλλα μέρη των δακτύλων σου, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσεις με τον ιατρό σου.
Περαστικά εύχομαι M.M, προσοχή στον δυνατό καλοκαιρινό ήλιο !!