• Πολλαπλά επεισόδια οπτικής νευριτιδας κ διπλωπία και μούδιασμα ακρων

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136734  από Natalie-Maria
 Τρί Ιουν 11, 2024 6:06 pm
Καλησπέρα σας,το 2022 τον Ιούνη παθαίνω ξαφνικά οπτική νευρίτιδα,μπαίνω για 5ημερη κορτιζόνη και παρακέντηση κλπ.
Η παρακέντηση καθαρη,η μαγνητική κάτι μικρές εστίες και ξεκάθαρη βλάβη στο αριστερό οπτικό νεύρο.
Τον Σεπτέμβρη του 2023 παθαίνω διπλωπία μπαίνω για 5 ήμερη κορτιζόνη ξανά παρακέντηση ,η οποία και πάλι καθαρή.
Τα Χριστούγεννα μουδιάζει για 1αμιση μέρα το αριστερό μου χέρι,πήγα και με διώξανε..επανήλθε το χέρι μου.
2024,Το προηγούμενο Σάββατο θολώνω και πάλι από το αριστερό μάτι και έχω και πόνο οπισθοβολβικα..
Ξεκινάω κορτιζόνη από το στόμα για τρις μέρες και σήμερα ξςκινησα 3ημερη ενδοφλέβια..και οψομεθα
 #136736  από Στάθης
 Τρί Ιουν 11, 2024 7:57 pm
Natalie-Maria έγραψε: Τρί Ιουν 11, 2024 6:06 pm ....
......
2024,Το προηγούμενο Σάββατο θολώνω και πάλι από το αριστερό μάτι και έχω και πόνο οπισθοβολβικα..
Ξεκινάω κορτιζόνη από το στόμα για τρις μέρες και σήμερα ξςκινησα 3ημερη ενδοφλέβια..και οψομεθα

Ας ελπίσουμε ότι θα σε βοηθήσει στα μέγιστα η ενδοφλέβια κορτιζόνη, κάνε υπομονή Natalie-Maria, θέλει το χρόνο του, όπως θεράπευσες τα παλιότερα συμπτώματα, έτσι πιστεύω και ευχή μου να μπορέσεις να θεραπευτείς και από αυτή την υποτροπή. Η ψυχολογία σου χρειάζεται λίγο βοήθεια, αισιόδοξες σκέψεις ότι όλα μας συμβαίνουν για καλό, και το σώμα σου χρειάζεται ξεκούραση και υπομονή. Λένε η ζωή, μας δοκιμάζει μέχρι εκεί που αντέχουμε. Όλα καλά θα πάνε.
Περαστικά Natalie-Maria με ευχή για καλή ενδυνάμωση και γρήγορη επούλωση του οπτικού σου νεύρου ! Κράτα μας ενήμερους.
wound(1).jpg
wound(1).jpg (24.53 KiB) Προβλήθηκε 3520 φορές
 #136737  από Natalie-Maria
 Τρί Ιουν 11, 2024 8:28 pm
,Δεν μου λένε τι έχω..μου λένε απλά τι να περιμένω,δεν το αντεχω αυτό,είναι ψυχοφθόρο,κάνω υπομονή αλλά στο τέλος σπάω και λυγιζωγι;τι απλά η παρακέντηση είναι καθαρή και η μία και η άλλη και απλά περιμένω τις ώσεις
 #136739  από Στάθης
 Τρί Ιουν 11, 2024 10:05 pm
Natalie-Maria έγραψε: Τρί Ιουν 11, 2024 8:28 pm .......και απλά περιμένω τις ώσεις

Γιατί να περιμένεις τις ώσεις. Στο φόρουμ αυτό μπορείς να βοηθηθείς από ποικίλους τρόπους ώστε να ελαχιστοποιήσεις την συχνότητα αλλά και την βαρύτητα των υποτροπών. Το να περιμένεις τους ιατρούς δεν οφελεί κάτι στην πραγματική μας κλινική υγεία, αλλά μάλλον το να πράξουμε εμείς αφού βέβαια λάβουμε γνώσεις για τους πιθανούς τρόπους βελτίωσης της υγείας μας. Γράφω συχνά για το τρίπτυχο, ΠΝΕΥΜΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ, νομίζω αν ενεργοποιηθείς πιο εντατικά σε όλους τους τρεις αυτούς τομείς, δεν θα χρειάζεσαι να αγχώνεσαι για το πότε θα σε διαγνώσουν. Βασικά, είναι λογικό να μην σου απαντούν αφού λειτουργούν σαν ρομπότ, βάση πρωτοκόλλου.

Οπότε μην περιμένεις τις ώσεις, αλλά δυνάμωσε και καθάρισε από τοξικά την καθημερινότητά σου, ώστε να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, οι συχνότητά τους.
 #136740  από Natalie-Maria
 Τρί Ιουν 11, 2024 10:28 pm
Ναι ισχύουν όλα αυτά,ευχαριστώ πολύ,έτσι πρέπει να λειτουργούμε όλοι!
 #136748  από Λιάνα
 Δευ Ιουν 17, 2024 9:51 pm
Καλησπέρα και από εμένα!!

Έχοντας περάσει οπτική νευρίτιδα, σε καταλαβαίνω απόλυτα και θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις να ασχολείσαι κυρίως με το πνεύμα και την ψυχική σου ισορροπία!!

Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει αρκετά , εμένα πάντως με βοήθησε να «δω» πραγματικά τι θέλω , τι δεν θέλω και τι θα ήθελα από την ζωή μου !!

Για όλα υπάρχει η πηγή που τα προκαλεί!!

Αυτό δεν πρόκειται ένας γιατρός να στα πει ή να ασχοληθεί!!

Εδώ σίγουρα θα βρεις αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και πληροφορίες που σίγουρα θα βοηθήσουν , εμένα προσωπικά με βοήθησαν πολύ!!
 #136749  από Natalie-Maria
 Δευ Ιουν 17, 2024 10:03 pm
Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη απάντηση σου.
Τα νεότερα μου,είναι ότι μάλλον θα ξεκινήσω ανοσοθεραπεια,για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οπτικής νευριτιδας,περιμένω ένα αντισωμα ,που έκανα εξετάσεις,και μόλις τελείωσα την θεραπεία με κορτιζόνη που εκανα
 #136750  από Λιάνα
 Δευ Ιουν 17, 2024 10:32 pm
Natalie-Maria,

Φαντάζομαι πόσο δύσκολο θα ήταν να υποβληθείς σε δυο παρακεντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω λόγο να γίνονται οι παρακεντήσεις και μάλιστα τόσες φορές!!

Όσο για την ανοσοθεραπεία, είναι μια πρόταση όμως προσωπικά δεν την ακούω.

Όσες φορές βρέθηκα να χειροτερεύω ήταν επειδή βρισκόμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε σημείο που δεν μπορούσα να διαχειριστώ.

11 gr ενδοφλέβιας κορτιζόνης δεν μπορούσε να σταθεροποιήσει την κατάσταση μου… Οι γιατροί με τις θεραπείες τους ήταν πολύ μικροί απέναντι στην δύναμη της ψυχολογίας. Θυμάμαι τον νευρολόγο να παρακαλαει την μητέρα μου να τον βοηθήσω για να ξαναδώ. Καμία θεραπεία δεν υπήρχε για να δώσει το φως μου παρά μόνο εγώ.

Θα επέμενα λοιπόν πρώτα με θεραπεία του νου και μετά γιατροσόφια χημικών φαρμάκων.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή, δώσε χρόνο , ο χρόνος είναι γιατρειά για τα πάντα!!

Λιάνα