• Μαγνητική τομογραφία χωρίς σκιαγραφικό - παρενέργειες;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136683  από Mariz
 Παρ Μάιος 17, 2024 9:59 am
Καλησπέρα παιδιά! Έχω γράψει πολλές φορές αλλά έχω ακόμα μια απορία.
Τον έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν η μαγνητική ως προς τα συμπτώματα του; Δηλαδή μετά από μια μαγνητική τομογραφία να νιώθει πιο εντονα κάποια συμπτώματα; Ειδικά τα νευρολογικής φύσεως συμπτώματα.
Είναι τόσο αθώα εξέταση η έχει παρενέργειες;
Δεν ρωτάω για το σκιαγραφικο(ξέρω ότι έχει παρενέργειες) ρωτάω τώρα για την μαγνητική όταν γίνεται χωρίς σκιαγραφικό.
Αν κάποιος είχε παρατηρήσει κάτι και θα ήθελε να μου πει θα με βοηθούσε! Ευχαριστώ 🙂
 #136684  από Στάθης
 Παρ Μάιος 17, 2024 12:53 pm
Mariz έγραψε: Παρ Μάιος 17, 2024 9:59 am Καλησπέρα παιδιά! Έχω γράψει πολλές φορές αλλά έχω ακόμα μια απορία.
Τον έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν η μαγνητική ως προς τα συμπτώματα του; Δηλαδή μετά από μια μαγνητική τομογραφία να νιώθει πιο εντονα κάποια συμπτώματα; Ειδικά τα νευρολογικής φύσεως συμπτώματα.
Είναι τόσο αθώα εξέταση η έχει παρενέργειες;
Δεν ρωτάω για το σκιαγραφικο(ξέρω ότι έχει παρενέργειες) ρωτάω τώρα για την μαγνητική όταν γίνεται χωρίς σκιαγραφικό.
Αν κάποιος είχε παρατηρήσει κάτι και θα ήθελε να μου πει θα με βοηθούσε! Ευχαριστώ 🙂

Γεια σου Mariz, μπορώ να σου πω σαν έχω κάνω 20+ μαγνητικές για την ΣΚΠ, ότι δεν είναι τόσο αθώες ως προς την νευρολογική κόπωση του οργανισμού μας. Η μαγνητική είναι ένα μηχάνημα που παράγει πολύ δυνατό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF), και αυτό έχει ένα αντίκτυπο πάνω στην νευρολογία μας.

Για παράδειγμα προσωπικά, με τις 20+μαγνητικές που έχω κάνει στον εγκέφαλο, θώρακα, αυχένα, δεν μπορώ να ξαναμπω σε τέτοιο μηχάνημα, τελείωσα με τις EMF ακτινοβολίες. Σκέψου, αισθάνομαι ακόμα και το κινητό (παράγει επίσης EMF), οπότε το χρησιμοποιώ σπάνια και αυτό.

Οπότε προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι ναι μεν η μαγνητική είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο απεικόνισης, από την άλλη χρησιμοποιεί δυνατή ακτινοβολία EMF, με αποτέλεσμα ένας νευρολογικά επιβαρυμένος οργανισμός να νιώθει άβολα μετά από κάθε συνεδρία μαγνητικής.

Αυτή είναι η συνολική εμπειρία μου, από τις μαγνητικές τις οποίες και σταμάτησα το 2013. Απλά δεν μπορώ να κάνω άλλες χωρίς να θέλω να αποτρέπω κανέναν ως προς αυτό. Απλά όλα θέλουν μέτρο, ακόμα και η μαγνητική του εγκεφάλου πιστεύω πρέπει να γίνεται με γνώμονα την κλινική εικόνα του ασθενή και όχι με γνώμονα, την 'άχρηστη' στατιστική των εστιών.

Για το σκιαγραφικό πιστεύω είναι ένα δηλητήριο βαρέων μετάλλων το οποίο δεν μας κάνει καθόλου καλό (στην ΣΚΠ, την πορεία και τις υποτροπές της).
 #136688  από Mariz
 Παρ Μάιος 17, 2024 4:49 pm
Καλησπέρα Στάθη! Αχ ποσό δίκιο έχεις.
Με το σκιαγραφικό είχα περάσει μεγάλο θέμα και αποφάσισα να μην ξαναβαλω όμως επειδή είχα κάποια συμπτώματα που επέμεναν όσο και αν δεν ήθελα καταλήξαμε να κάνω μαγνητική χωρίς σκιαγραφικό πιστεύοντας εγώ ότι δεν έχει παρενέργειες.
Παρατήρησα όμως ότι απ εκείνη την στιγμή εκτός από πολλή κόπωση αισθάνομαι πάλι αυτό το αίσθημα δόνησης στο σωμα μου (δόνηση-τρέμουλο) κ αποκλείεται να είναι σύμπτωση αυτή την φορά όποτε επιβεβαίωσα ότι κάτι δεν πάει καλά κ με τον μαγνήτη.
Αυτό που λες βγάζει πολύ νόημα.
Οι γιατροί λένε όχι καμία σχέση κτλ αλλά δεν γίνεται αυτή την φορά είμαι σίγουρη πλέον.
Εύχομαι να είναι περαστικό και να μην μένει μόνιμα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου 🙂