• Tysabri και εξωσωματική

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #136336  από Danai34
 Σάβ Νοέμ 04, 2023 6:59 pm
Καλησπέρα παιδιά!! εν έτη 2023 ο νευρολόγος μου είπε ότι το tysabri ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη και μάλιστα μέχρι το πρώτο τρίμηνο.γνωριζετε κάτι;
 #136340  από Vasiliki84
 Κυρ Νοέμ 05, 2023 6:28 pm
Ναι, κι εμένα μου είχε πει πως ακόμη και αν το παίρνω, όταν θελήσω να μείνω έγκυος, δεν πειράζει. Σκέφτομαι όμως προς το παρόν, να κάνω κρυοσυντήρηση, οπότε κ πάλι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.
 #136342  από Στάθης
 Κυρ Νοέμ 05, 2023 9:56 pm
Danai34 έγραψε: Σάβ Νοέμ 04, 2023 6:59 pm Καλησπέρα παιδιά!! εν έτη 2023 ο νευρολόγος μου είπε ότι το tysabri ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη και μάλιστα μέχρι το πρώτο τρίμηνο.γνωριζετε κάτι;

Ρωτώντας το Google για το θέμα "tysabri and pregnancy", κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον είναι κακή ιδέα.

"Τα δεδομένα από 92 εγκυμοσύνες σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας συνέδεσαν την έκθεση στο natalizumab (tysabri) με αυξημένη πιθανότητα αποβολής σε σύγκριση με ασθενείς με ΣΚΠ που δεν υποβλήθηκαν σε θεραπεία ή εκτέθηκαν σε διαφορετική θεραπεία.

Η ανάλυση έδειξε ότι η έκθεση στο Tysabri κατά τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης συσχετίστηκε με 17,4% κίνδυνο αποβολής, που είναι υψηλότερος από αυτόν των γυναικών που δεν έλαβαν θεραπεία ή έλαβαν βήτα ιντερφερόνη."

https://www.google.com/search?client=fi ... +pregnancy