• REBIF

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #13495  από anni
 Παρ Δεκ 18, 2009 11:33 am
Καλημερα!!
Μηπως ξεκινησε κανεις να χρεισιμοποιει την καινουρια
συσκευη για το REBIF?Να μας ενημερωσει αν θελει :D
 #13519  από butterfly-
 Παρ Δεκ 18, 2009 2:22 pm
Καλημέρα κι από εμένα.

Εγώ μέχρι τώρα έκανα Betaferon. Με το νέο έτος θα ξεκινήσω Rebif 22.
Ο γιατρός σήμερα που πήγα μου είπε πως έχει βγει μια καινούρια ηλεκτρονική συσκευή
που παίρνει 3 δόσεις. Για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα πώς λειτουργεί....
Θα σας πώς σε καμιά 20ριά μέρες που θα ξεκινήσω.... πάλι από την αρχή.

.... Και τώρα θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την αλλάγή στη θεραπεία.
Ο γιατρός μου είπε να δοκιμάσω άλλη ιντερφερόνη, γιατί μπορεί να με πήραξε κάποιο από τα έκδοχα του Betaferon και όχι απαραίτητα η ίδια η ιντερφερόνη. Αν αποτύχω και σ' αυτό θα πάρω Copaxone. (μου προτείνει Tysabri αλλά του εξήγησα οτι με όσα έχω διαβάσει το θεωρώ λίγο επικίνδυνο και δε θέλω να το ρισκάρω - άλλωστε δεν είμαι και σε πολύ βαριά κατάσταση)
Το Copaxone μου είπε οτι δεν το θεωρεί και πολύ αξιόπιστο.
Θα ήθελα τις γνώμες όσων από Betaferon πήγαν σε Rebif ή Copaxone.
 #13520  από mary_d_ath
 Παρ Δεκ 18, 2009 2:45 pm
Δε νομίζω να έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα (έχω δώσει το e-mail μου στα κεντρικά για να με ειδοποιήσουν όταν έρθει Ελλάδα και δε μου έχει έρθει κανένα μήνυμα ακόμα...), αλλά απ' ότι έχω δει σε φωτο είναι καλλιτέχνημα!! :lol: :lol:
Παιδιά προσπαθήστε και με το χέρι, είναι πανεύκολο κι εγώ "φοβοτσιάρα" υπήρξα και είμαι ακόμα αλλά τα κατάφερα!! :lol: :lol:
Λιγότερος πόνος, λιγότερες μελανιές!!
 #13538  από nick1981
 Παρ Δεκ 18, 2009 8:35 pm
Καλησπερα κ απο εμενα,
το νεο μηχανηματακι λεγεται rebismart κ ειναι πολυ καλο.Εχει κ ιστοσελιδα http://www.rebismart.com.
εχω ξεκινησει με αυτο εδω κ 3 βδομαδες. τα κανει όλα μονο του. ειναι ηλεκτρονικο κ εχει menu με ημερολογιο, ρυθμισεις για την ταχυτητα της εγχυσης, την ταχυτητσα της βελονας, τον χρονο εγχυσης κ ρυθμισεις για τη συσκευη οσον αφορα το ειδος κ το παχος της βελονας κ το καλιμπραρισμα ωστε να ριχνει τη σωστη ποσοτητα. εγω για παραδειγμα το ειχα ρυθμισει για μικρη δοση κ τωρα αλλαξα φυσιγγιο κ θα ξεκινησω ολοκληρη τη δοση. χωρις καμια ρυθμιση το ''θυμαται'' απο μονο του..
α εχει κ αισθητηρα δερματος.μολις ειναι σωστα τοποθετημενο στο δερμα, το κουμπι γινεται πρασινο,το πατας κ γινεται η ενεση. μελανιες ως τωρα καθολου, μονο την πρωτη φορα στην κοιλια αλλα τωρα βαζω παγο κ ειναι ο.κ.
ειναι δωρεαν απο την εταιρια αλλα πρεπει ο γιατρος να γραψει rebif44 ή 22 x 4 φυσιγγια. γιατι αυτα τα φυσιγγια ΔΕΝ εχουν συριγγα. σου φερνει η εταιρια κατι ειδικες βελονες που προσαρμοζονται τις βγαζεις μετα την ενεση κ τις πετας.
Εδω τσακωθηκα με το γιατρο μου για να μου φτιαξει αλλα χαρτια γιατι μου εγραψε τις κανονικες ενεσεις.ουτε ηξερε πως γραφεται. ασε που μου εγραψε betaferon στην αρχη....τα συμφεροντα βλεπεις... νομιζω οτι μονο τη rebif μπορεις με αυτο το μηχανημα, η merck serono το βγαζει για παρτη της.
οτι θελετε στη διαθεση σας.
 #13540  από nick1981
 Παρ Δεκ 18, 2009 8:39 pm
α ξεχασα οτι το καθε φυσιγγιο ειναι για 3 δοσεις.
βεβαια εμενα μου πηγε 1 μηνα γιατι εκανα λιγο γιατι ειναι αρχη.
αρα καθε εβδομαδα αλλαζεται το φυσιγγιο.
καθε κουτι που παιρνεις απο το φαρμακειο εχει 4 φυσσιγγια για 1 μηνα
ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
μπαγια κ παλι
 #13576  από anni
 Σάβ Δεκ 19, 2009 12:36 pm
nick 1981,

σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Τον αλλο μηνα θα το ξεκινησω και εγω.
Ελπιζω να ειναι ετσι οπως το λενε και να γλιτωσουμε απ' τις μελανιες.
 #13630  από maraki12
 Κυρ Δεκ 20, 2009 1:41 am
Παιδια κι εγώ εδω και 2 βδομαδες αυτό χρησιμοποιώ και πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη ευκολία. Το πιο δύσκολο είναι να θυμάμαι ότι έχω να κάνω ένεση γιατί είχα καλομάθει με το μια φορά τη βδομάδα..

Το μόνο μου θέμα είναι ότι μπορεί και να κατάφερα να το χαλάσω :) :) γιατί από την πολλή άνεση (τρομάρα μου) πήγα να ξαναβάλω το κάλυμμα της βελόνας με το ένα χέρι και το στράβωσα :roll: και έπρεπε να βγάλω τη σφηνωμένη βελόνα με τσιμπιδάκι φρυδιών.. Τώρα βέβαια θα μου στείλουν ειδικό λαβιδάκι για αυτο.

Ερώτηση στον Nick: Μετά την ένεση σου μένει καθόλου υγρό πάνω στο δέρμα? Γιατί μετά το ατυχές γεγονός με τη βελόνα μου μένει υγρό και είμαι σχεδόν σίγουρη οτι το φάρμακο δεν μπάινει μέσα. Μάλλον πρέπει να πειράξω το βάθος έγχυσης ή/και την ταχύτητα της βελόνας.. Ευτυχώς που το θυμήθηκα να στείλω μήνυμα και στην Ιουλία..
 #13634  από nick1981
 Κυρ Δεκ 20, 2009 9:18 am
Οχι δεν μενει καθολου φαρμακο.
οι καλυτερες ρυθμισεις μου ειχε πει η νοσηλευτρια ειναι ταχυτητα εγχυσης μετρια, βαθος εγχυσης 8 mm, χρονος 10sec κ ταχυτητα εισχωρησης γρηγορη. μαλλον πρεπει να αλλαξεις το βαθος, μπορει να στην κανει επιδερμικα και γι αυτο φευγει.κ προσεχε με το καλυμμα. μη μεινει υπολειμμα βελονας κ τρεχεις.

καλη σας μερα
 #13674  από maraki12
 Δευ Δεκ 21, 2009 10:44 am
Εγω είχα και έχω αυτό το βάθος (8mm) αλλά μετα το στράβωμα μάλλον χάλασε.. :( Και είχαμε βάλει και ταχύτητα εισχώρησης μέτρια, αλλά το γρήγορη μου ακούγεται πιο καλό..
Θα τους πάρω τώρα τηλεφωνο.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση ;)
 #13728  από Blacksand
 Δευ Δεκ 21, 2009 11:55 pm
Γεια χαρά και απο εμένα.Πάσχω απο ΣΚΠ εδώ και 3 χρόνια περίπου.
Εδώ και 2 μήνες έχω αρχίσει rebiff 3 φορές την εβδομάδα.
Αφορμή για το πρώτο μου post είναι οτι έχω να κάνω την εξής ερώτηση:
Σας εμφανίζονται κοκκινίλες και ενόχληση στην περιοχή του ομφαλού?
Γενικά πουθενά δεν έχω κάνει κοκκινίλες ή μπλαβάδες.Μόνο στο φάλι μου με ενοχλεί.Έχει κανείς παρόμοια συμπτώματα?