• Αποτελέσματα μαγνητικής SOS

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136236  από Παναγιώτα 17
 Τρί Σεπ 19, 2023 2:07 pm
Σας παρακαλώ τα φώτα σας πριν τρελαθώ, σας γράφω τα αποτελέσματα τη μαγνητικής μου, το ζουμί τουλάχιστον.
Εστίες υψηλού μαγνητικού σήματος σε ακολουθίες Flair και Τ2 προσανατολισμού ελέγχονται στην περικοιλιακή λευκή ουσία αμφοτερων των εγκεφαλικών ημισφαιρίων. Η μεγαλύτερη εξ αυτών διαμέτρου 8χιλ δεξιά φέρει κεντρική νεκρωση. Δεν προλαμβάνουν το σκιαγραφικο. Θεωρούνται πλέον συμβατές απομυελινωσης. Συνίσταται συσχέτιση με τον λοιπό κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.
Συμπέρασμα : Εστίες συμβατές απομυελινωσης, σε μη ενεργή φάση, σε αμφότερα τα εγκεφαλικά ημισφαίρια.
Όπως καταλαβαίνετε αυτό το συμβατές απομυελινωσης με έχει ταράξει παρότι λέει σε μη ενεργή φάση. Ξέρω κάποια πράγματα και εννοείται έστειλα τα αποτελέσματα στη γιατρό μου αλλά θέλω τη γνώμη σας. Μπορεί και να μην είναι τίποτα;
 #136237  από Αναστασία
 Τετ Σεπ 20, 2023 9:03 pm
Κατανοώ και αντιλαμβάνομαι προσωπικά την αγωνία σου και είναι απόλυτα λογικό. Και όσο δεν σου απαντάει κανείς μας στα ερωτήματά σου εδώ μέσα, αγχώνεσαι περισσότερο, το ξέρω. Δεν θα σου πω ούτε να ανησυχείς, ούτε να μην, δεν είμαι γιατρός. Και όπως έχω ξαναπεί η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
Ηρέμησε, ό,τι κι αν συμβαίνει θα σε ενημερώσει και θα σε κατευθύνει ο νευρολόγος σου. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!
 #136239  από Παναγιώτα 17
 Πέμ Σεπ 21, 2023 8:35 am
Η απάντηση του νευρολόγου αναμενόμενη. Δεν πληροίς τα κριτήρια για ΣΚΠ. Δρομολογω παρακέντηση και περαιτέρω εξετάσεις. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η μαμά μου καθησυχαστηκε πεπεισμένη ότι οι εξετάσεις όλες θα είναι καλές. Αλλά εγώ έχοντας ψάξει περισσότερο ξέρω ότι με ένα επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας (δεν επιβεβαιώθηκε από γιατρό αλλά είναι πλέον σίγουρο ότι ήταν νευρίτιδα) και εστιες στη μαγνητικη είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έχω διάγνωση και ας μη γίνει τώρα. Πλέον αυτό που προσπαθώ είναι να συμβιβαστώ με την ιδέα της ΣΚΠ και να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου εντάσσοντας ίσως κάποια ραντεβού με νευρολογους. Πρώτο μου μέλημα να μάθω να διαχειριζομαι το άγχος μου, για όλους μας νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αναστασία
 #136240  από Στάθης
 Πέμ Σεπ 21, 2023 1:26 pm
Παναγιώτα 17 έγραψε: Πέμ Σεπ 21, 2023 8:35 am .... Πλέον αυτό που προσπαθώ είναι να συμβιβαστώ με την ιδέα της ΣΚΠ και να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου εντάσσοντας ίσως κάποια ραντεβού με νευρολογους. Πρώτο μου μέλημα να μάθω να διαχειριζομαι το άγχος μου, για όλους μας νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αναστασία

Το θέμα μας Παναγιώτα, ίσως είναι να συμβιβαστούμε με το ότι το σώμα μας έχει κάποιες πληγές, και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό από εδώ και πέρα.

Οι ανενεργές εστίες, δείχνουμε μια παρελθοντική εικόνα ταλαιπωρίας του νευροκυκλοφορικού, και σαν διαγνωσμένος με ΣΚΠ εδώ και 19 χρόνια μπορώ με βεβαιότητα να σου περάσω το μήνυμα της αισιοδοξίας και και της καλής υγείας.

Ο εγκέφαλός μας μπορεί να αντέξει αρκετή ζημιά στην λευκή φαιά ουσία της. Δηλαδή δεν είναι θέμα ανησυχίας οι παρελθοντικές εστίες, ειδικά αυτές οι οποίες δεν έχουν εκδηλώσει κάποιο σοβαρό σύμπτωμα. Σημαίνει, ότι το κέντρο της ζημιάς ή έχει επαναμυελωθεί, ή ότι το σημείο της βλάβης είναι ασφαλές. Ο εγκέφαλός περιέχει ένα τεράστιο ποσό κυττάρων τα οποία είναι εκεί για αυτό το λόγο, της ασφάλειας. για 'backup'.

Το πραγματικό μας θέμα, είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Σίγουρα δεν εννοώ, να αφεθούμε στα χέρια των νευρολόγων, αλλά να ακούμε τις συμβουλές τους και της κατευθύνσεις τους χωρίς όμως να αφηνόμαστε πάνω τους εντελώς (μέγα λάθος). Η εμπειρία μου με την (ελλιπέστατη) νευρολογική επιστήμη στο θέμα μας, δείχνει ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αρκετές γνώμες.

Το πιο σημαντικό είναι να ασχοληθούμε εμείς, με την Υγεία μας. Να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Να διαχειριστούμε καλύτερα τα πάθη μας, τα άγχη μας, τους φόβους μας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε την ποιότητα της ζωής μας εκεί που μπορούμε. Στο νοητικό-ψυχολογικό, στο διατροφικό επίπεδο και στην κίνηση, άσκηση, εκγύμναση.

Αν δούμε τα πράγματα υπό πνευματικό πρίσμα, θα καταλάβουμε πιστεύω καλύτερα την ζωή, τον Αληθινό μας εαυτό, τον λόγο που περνάμε αυτά που περνάμε. Σκοπός μας είναι να υπερβούμε τον κακό εαυτό μας με τρόπο, όχι με κόπο. Ίσως τα κρυμμένα όνειρά μας, να κρύβονται στις εστίες μας. Ίσως να μας βοηθούν προς τα εκεί. Μην φοβάσαι και μην αφήσεις ποτέ τον εαυτό σου σε ξένους ανθρώπους, χωρίς να ασχοληθείς εσύ στο μέτρο που σου αναλογεί. Μάθε, γνώρισε, διάβασε, γίνε ένα με το σώμα σου. Μετά όλα θα τα βλέπεις μέσα από το δικό σου φίλτρο, αυτό της αγάπης για το σώμα και την ζωή σου. Κανένας δεν θα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί, μια κοινή πρακτική στο χώρο της ΣΚΠ.

Το σώμα μας μας μιλάει. Μάθε να το ακούς και να απαντάς με αυτά που σου ζητάει.
 #136241  από Παναγιώτα 17
 Πέμ Σεπ 21, 2023 4:04 pm
Στάθη σε ευχαριστώ άλλη μια φορά για την απάντηση και για την αισιοδοξία που εμπνέεις. Η αλήθεια είναι ότι παρότι και αγχώνομαι και φοβάμαι πολλές στιγμές αποφάσισα ότι από εδώ και πέρα δεν θα αφήσω το άγχος να ελέγχει τη ζωή μου, θα αλλάξω στάση ζωής και θα προσπαθήσω να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και την καθημερινότητα μου, αποβάλλοντας πρώτα απ' όλα την όποια τοξικότητα υπάρχει σε αυτή. Ίσως όντως όλα αυτά να είναι καμπανάκια για να υπάρξει επιτέλους η αλλαγή. Ευτυχώς επίσης έχω βρει έναν αξιόλογο νευρολόγο που εμπιστεύομαι και με ψυχραιμία με καθοδήγησε και με ενημέρωσε χωρίς να μου προκαλέσει πανικό. Αναμένω τις εξελίξεις με περισσότερη ψυχραιμία και ηρεμία. Χαίρομαι που βρήκα αυτή την ομάδα να είναι εδώ για συμπαράσταση και απορίες 😊
 #136242  από Αναστασία
 Πέμ Σεπ 21, 2023 7:26 pm
Παναγιώτα 17 έγραψε: Πέμ Σεπ 21, 2023 8:35 am Η απάντηση του νευρολόγου αναμενόμενη. Δεν πληροίς τα κριτήρια για ΣΚΠ. Δρομολογω παρακέντηση και περαιτέρω εξετάσεις. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η μαμά μου καθησυχαστηκε πεπεισμένη ότι οι εξετάσεις όλες θα είναι καλές. Αλλά εγώ έχοντας ψάξει περισσότερο ξέρω ότι με ένα επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας (δεν επιβεβαιώθηκε από γιατρό αλλά είναι πλέον σίγουρο ότι ήταν νευρίτιδα) και εστιες στη μαγνητικη είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έχω διάγνωση και ας μη γίνει τώρα. Πλέον αυτό που προσπαθώ είναι να συμβιβαστώ με την ιδέα της ΣΚΠ και να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου εντάσσοντας ίσως κάποια ραντεβού με νευρολογους. Πρώτο μου μέλημα να μάθω να διαχειριζομαι το άγχος μου, για όλους μας νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αναστασία
Στη φάση που βρίσκεσαι βρισκόμουν πριν από 22 χρόνια. Πρώτη οπτική νευρίτιδα, υποψία για ΣΚΠ, με καθαρές όμως μαγνητικές, πρώτο άκουσμα για ΣΚΠ και σοκ. Με την δεύτερη οπτική μετά από 9 χρόνια, με επίσης καθαρές εξετάσεις ήμουν πιο ψύχραιμη γιατί κι εγώ "ήξερα". Η διάγνωση ήρθε εφέτος με λίγες εστίες και θετικό ΕΝΥ. Ακόμα ψυχραιμότερη από πριν, γιατί όπως είπα το "ήξερα". Διαχείριση σωστή κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται. Και σκέψου ότι σε σχέση με εμένα είσαι τυχερή που στο διέγνωσαν νωρίς και ξέρεις τι πρέπει και δε πρέπει να κάνεις. Εγώ παρόλο που ήμουν σίγουρη, επειδή δεν είχα διάγνωση, συνέχισα τις κακές συνήθειες. Εσύ έχεις την ευκαιρία μιας πιο ποιοτικής καθημερινότητας, δουλειάς με τον εαυτό σου γιατί γνωρίζεις! Όλα θα πάνε καλά κοριτσάκι μου.
 #136243  από Παναγιώτα 17
 Πέμ Σεπ 21, 2023 9:13 pm
Το ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το πιθανότερο είναι ότι ούτε εγώ θα έχω διάγνωση αλλά αλλαγές θα γίνουν στη ζωή μου όπως και να έχει. Το προαίσθημα μου είναι καλό όπως και η κλινική μου εικόνα και αποφάσισα να δω τη ζωή μου με άλλο μάτι. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας 😊