Pipi έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 29, 2023 4:39 pm
Καλημέρα σε όλους. Μετά από 8 χρόνια με μούδιασμα , υπαισθησια , πόνους και κράμπες στο πόδι που νόμιζα ότι ήταν από τη μέση άρχισα να το Νοιώθω αδύναμο. Πήγα σε νευρολόγο στην κλινική εξέταση έχω ευρήματα και στα δυο πόδια έκανα μαγνητική με αρκετές εστίες στον εγκέφαλο και 3 στον αυχένα αλλά καμία δεν προσλαμβάνει σκιαγραφικό.
Είναι ενεργής η νόσος;
Γιατί υπάρχει η άποψη ότι είναι μάλλον πρωτοπαθής προϊούσα και σε πρώτη φάση ( δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος) μου προτάθηκε αγωγή με ocrelizumab.
Διαβάζοντας για το φάρμακο έχω αγχωθεί … ευαισθησία σε λοιμώξεις κυρίως αναπνευστικού και όλα τα υπόλοιπα .
Σας ευχαριστώ
Το αν είναι ενεργή η νόσος, δεν το βλέπεις από την μαγνητική, αλλά από την κλινική εικόνα σου. Η μαγνητική δείχνει αλαντάλον,
δηλαδή μπορεί μια ενεργή νόσος να την δείξει ανενεργή, και μια ανενεργή να την δείξει ενεργή. Μου έχει τύχει, έχασα την εμπιστοσύνη μου στις μαγνητικές. Το μόνο που έχει σημασία στην μαγνητική,
είναι οι εστίες.
Αν δείχνει εστίες, σημαίνει ότι έχουμε υποστεί ή περνάμε κάποια κάποια φλεγμονή, φλεγμονές.
Είναι πολύ σημαντικά σημάδια-καμπανάκια, και καλό είναι, κάτι να κάνουμε για αυτό. Και όχι, δεν συμφωνώ με τα πανάκριβα φάρμακα της μακροχρόνιας ανοσο-τροποποίησης, επίσης λόγο των πολλαπλών παρενεργειών-ασθενειών που φέρουν - σε σχέση με την φτωχή αποτελεσματικότητά τους. Εν τέλη, 'κάτι πρέπει να κάνουμε' και είναι στον καθένα μας τι δρόμο θα διαλέξει (και τι μαθήματα θα πάρει από τις επιλογές του). Δόξα τον Θεό σήμερα, όλες οι πληροφορίες είναι φανερές, όλοι οι δρόμοι 'σχετικά' ορθάνοιχτοι.
Αυτό με την "πρωτοπαθώς προϊούσα (PPMS)", ξέχνα την, δεν πληρείς σε καμιά περίπτωση τα κριτήρια της πρωτοπαθούς μορφής. Κάτι τέτοιες απόψεις είναι παγίδες σοβαρές ψυχολογικού εκφοβισμού και κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.
Καλή δύναμη, η πάθηση αυτή, είναι κομμένη και ραμμένη για τους θαρραλέους !

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”