• ΕΚΤΟΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗΣ,ΤΙ???

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #13584  από anni
 Σάβ Δεκ 19, 2009 1:59 pm
Εμενα οχι sofi μου :roll:
 #13585  από βικυ
 Σάβ Δεκ 19, 2009 2:01 pm
Ουτε και απο εμενα ζητησαν sofi!
Γιατι τι εγινε?
 #13590  από sofi
 Σάβ Δεκ 19, 2009 2:37 pm
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΙ ΜΗΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ
ΛΟΓΩ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΩΝ ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6/1/10 ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ(ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ)
Η ΑΝ ΝΟΙΩΘΩ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ
ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΥΧΕΝΑ Κ ΘΩΡΑΚΑ (ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟ)
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΘΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ...
ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..
ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ...
ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ...
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΛΕΙΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΡΕΑ ΤΙΠΟΤΑ...
ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΨΕΜΑΤΑ...
ΑΥΤΑ... :?: :mrgreen: :mrgreen:
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΤΣΑΚ ΒΛΕΠΩ...
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.. :!:
 #13602  από Giota
 Σάβ Δεκ 19, 2009 6:25 pm
σοφι τι συμπτωματα εχεισ? τι δεν καταλαβαινει ο γιατροσ?
 #13604  από popi
 Σάβ Δεκ 19, 2009 7:56 pm
sofi έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΙ ΜΗΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ
ΛΟΓΩ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΩΝ ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6/1/10 ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ(ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ)
Η ΑΝ ΝΟΙΩΘΩ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ
ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΥΧΕΝΑ Κ ΘΩΡΑΚΑ (ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟ)
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΘΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ...
ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..
ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ...
ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ...
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΛΕΙΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΡΕΑ ΤΙΠΟΤΑ...
ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΨΕΜΑΤΑ...
ΑΥΤΑ... :?: :mrgreen: :mrgreen:
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΤΣΑΚ ΒΛΕΠΩ...
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.. :!:
Γεια σας και παλι,
Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι σχετικο. Κανω ιντερφερονη τα τελευταια 13 νομιζω χρονια, στην αρχη με Rebif 22, μετα 44 και πιο προσφατα Betaferon.Εχθες πηρα τις εξετασεις αιματος που εκανα μετα απο πολυ καιρο και ειναι πολυ ασχημες, δηλ ανεβασμενες τρανσαμινασες , η γ-GT στα υψη- 108- χοληστερινη χαλια και φανταζομαι οτι ειναι απο την αγωγη. Δεν εχω βρει τον γιατρο μου ακομη και ηθελα να ρωτησω αν εσενα σου ειπε να διακοψεις την θεραπεια. Ετσι ειναι δηλαδη αναστρεψιμη η κατασταση?θα επανελθουν οι τιμες?και αυτο που λενε πως δεν πρεπει με τιποτα να διακοψουμε την θεραπεια ?Προβλεπεται μαυρο Σαββατοκυριακο απο σκεψεις και εικασιες γι αυτο αν ξερεις κατι παραπανω θα σου ημουν υποχρεη.
 #13606  από elena
 Σάβ Δεκ 19, 2009 8:04 pm
καλησπέρα popi!!!
εμένα όταν είχαν ανέβει οι τιμές στις τρανσαμινάσες,σταμάτησα για δύο μήνες,έκανα σχεδόν κάθε 10 μέρες εξέταση αίματος και όταν έφτασαν στα φυσιολογικά επίπεδα ξεκίνησα πάλι.
Από τότε δεν είχαν ξανανέβει!!αυτό συνέβει όταν έκανα avonex ,τώρα κάνω rebif 44 και μετά τις γιορτές έχω σκοπό να κάνω κάποιες εξετάσεις!
πάντως είναι κάτι φυσιολογικό σε μας που κάνουμε ιντερφερόνη,δεν χρειάζεται να ανησυχείς!
και να σου πω ότι εξετάσεις αίματος κάνω κάθε 3 μήνες,έτσι ώστε να προλάβω τέτοιες καταστάσεις.
 #13612  από popi
 Σάβ Δεκ 19, 2009 8:20 pm
elena έγραψε:καλησπέρα popi!!!
εμένα όταν είχαν ανέβει οι τιμές στις τρανσαμινάσες,σταμάτησα για δύο μήνες,έκανα σχεδόν κάθε 10 μέρες εξέταση αίματος και όταν έφτασαν στα φυσιολογικά επίπεδα ξεκίνησα πάλι.
Από τότε δεν είχαν ξανανέβει!!αυτό συνέβει όταν έκανα avonex ,τώρα κάνω rebif 44 και μετά τις γιορτές έχω σκοπό να κάνω κάποιες εξετάσεις!
πάντως είναι κάτι φυσιολογικό σε μας που κάνουμε ιντερφερόνη,δεν χρειάζεται να ανησυχείς!
και να σου πω ότι εξετάσεις αίματος κάνω κάθε 3 μήνες,έτσι ώστε να προλάβω τέτοιες καταστάσεις.
Ελενα, σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Φανταζομαι οτι κατι τετοιο θα μου πει κι εμενα. Ομως δεν υπαρχει προβλημα απο την διακοπη ή ειναι απλως η μονη λυση? Ομολογω, οτι ειχα πανω απο χρονο να κανω εξετασεις και τωρα τις εκανα χωρις να μου το πει ο γιατρος, παραλειψη του μαλλον,αλλα ολα αυτα τα χρονια δεν ειχαν δειξει κατι. Βεβαια, αν η διακοπη της ενεσης δεν επιφερει χειροτερευση, τοτε δεν ειναι καθολου ασκημη η ιδεα καποιο καιρο χωρις το μαρτυριο της ενεσης!!Και παλι ευχαριστω, θα ενημερωσω μολις εχω νεα.
 #13616  από elena
 Σάβ Δεκ 19, 2009 8:28 pm
Υποθέτω ότι είναι η μόνη λύση ,από ότι έχω ακούσει και από τα άλλα παιδιά...ή μειώνουν την δόση...για την betaferon δεν ξέρω!πρέπει επίσης να προσέξεις και την διατροφή...όχι σάλτσες,σοκολάτα,τηγανητά,αλκοόλ...κτλ.
 #13624  από sofi
 Σάβ Δεκ 19, 2009 8:49 pm
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..!!
ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ?
ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ?
Η ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ?
ΓΙΩΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΤΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ... :mrgreen:
THANKS...!!
 #13628  από costas
 Σάβ Δεκ 19, 2009 10:00 pm
elena έγραψε: τρανσαμινάσες
Τι ακριβώς είναι αυτό ρε παιδιά;;;;;;