• Νευρολόγος Θεσσαλονίκη

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136010  από Αλίκη
 Σάβ Ιουν 24, 2023 6:32 pm
Καλησπέρα, αναζητώ καλό νευρολόγο στην Θεσσαλονίκη.. έχω πολλαπλές ενεργές εστίες αυξημένης έντασης σήματος στο κεφάλι και ψάχνω κάποιον καλό νευρολόγο να δείξω την μαγνητική + ότι είμαι με πόνο στο κεφάλι αριστερά πίσω και πάνω από το αυτί 3 εβδομάδες συνεχόμενα. Ευχαριστώ.
 #136011  από e1985
 Σάβ Ιουν 24, 2023 9:03 pm
Καλησοερα,

Συγγνωμη αλλα δεν μπορώ να βοηθήσω για νευρολογο στην θεσσαλονικη, αλλα θα ήθελα να ρωτήσω αν αναγραφόταν οτι οι εστίες είναι απομυελινωτικης νοσου ή συμβατές? Έχω τα ίδια συμπτώματα και ίδια μαγνητική, και η αναφορά ήταν οτι οι εστίες δεν παρουσιαζουν τυπική κατανομή απομυελινωτικης νόσου. Ο νευρολογοι που τα είδαν είπαν πως δεν μοιάζουν και να ξανα κανώ μαγνητική σε 6 μήνες. Έκανα και στον αυχένα και ηταν καθαρη αλλά συνεχίζω να έχω άγχος...
 #136012  από Αλίκη
 Σάβ Ιουν 24, 2023 10:02 pm
Δεν μου γράφει αν είναι απομυελινωτικης νοσου ή συμβατές. Μου γράφει εικόνα υπερεντασεων της λευκής ουσίας, με χιλιοστομετρικες εστίες αυξημένης έντασης σήματος στην Τ2/FLAIR αμφοτερόπλευρης και ασύμμετρης υπερσκηνιδιας μετωπιαίας κατανομής με υποφλοιωδη εντόπιση στα ημιωοειδη κέντρα. Και ότι σε σύγκριση με μια παλιά μαγνητική μου έχει εμφανή αύξηση και μέγεθος των εστιών. Στο συμπέρασμα μου γράφει ότι η εικόνα θεωρείται μη ειδική... Έκανα μαγνητική και στον αυχένα και έχω αυχενικό και σπονδυλική στένωση..
Έχεις και εσύ πονοκεφάλους? Τι ακριβώς σου γράφει η μαγνητική?
 #136013  από e1985
 Σάβ Ιουν 24, 2023 10:11 pm
Ναι έχω πονοκεφαλούς που και που αλλά αντιμετωπίζω ημικρανίες χρόνια τώρα και ο νευρολόγος θεωρεί οτι ίσως είναι απο αυτό αλλά να κάνουμε μια μαγνητική σε 6 μήνες να δούμε. Εσύ γιατι είχες κάνει και παλαιότερα μαγνητικη ?

Πολλαπλές εστίες αυξημένης έντασης Τ2 φλαιρ στα ημισφαίρια, χωιρς συνοδες αλλοιώσεις του μεσολοβίου πετάλου και της έξω κάμψας.
 #136015  από Αλίκη
 Κυρ Ιουν 25, 2023 7:53 pm
Είχα κάνει γιατί με είχε πιάσει ημικρανία. Δύο εβδομάδες μου είχε κρατήσει.
 #136062  από user207
 Πέμ Ιούλ 06, 2023 7:24 pm
Γενικά αν σας λένε ότι δεν είναι απομυελίνωση είναι καλύτερα .... Νευρολόγοι ειδικοί στην ms θεωρούνται οι της Β Ν στο ΑΧΕΠΑ . Διευθυντής Ν.Γρηγοριάδης , έχει 3-4 από κάτω και σε στέλνει .
Προσωπικά τους δοκίμασα δεν ήμουν ευχαριστημένος.
Υπάρχουν ιδιώτες .
Η όλη φάση είναι δυστυχώς σχετική και δε μπορεί κανείς να μιλήσει με απόλυτη ακρίβεια .
 #136063  από user207
 Πέμ Ιούλ 06, 2023 7:25 pm
Το μεγαλύτερο μπλέξιμο είναι οι αγωγές , η ανασφάλεια της ms , το να μπαίνεις κάθε τρεις και λίγο σε μαγνήτη . Αν σας λένε ότι δεν είναι απλά ξεχαστεί το .