• Ψυχολογική βοήθεια

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135983  από Tropical
 Δευ Ιουν 12, 2023 3:46 pm
Καλησπέρα έχω μια απορία , όταν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα ΣΚΠ και όλες εξετάσεις καθαρές παίζει να το εμφανίσει μετά από χρόνια η δεν παίζει ρόλο;
 #135984  από Στάθης
 Δευ Ιουν 12, 2023 5:38 pm
Tropical έγραψε: Δευ Ιουν 12, 2023 3:46 pm ....παίζει να το εμφανίσει μετά από χρόνια η δεν παίζει ρόλο;

Μην προτρέχεις τόσο στο μέλλον. Όσο προσέχεις και αγαπάς τον εαυτό σου στο Παρόν, μειώνεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις πολλά στο μέλλον.
Άσε το μέλλον στους μέντιουμ. Δες τι θα κάνεις ΤΩΡΑ για ένα καλύτερο, γαλήνιο και δυνατό μέσα σου.
 #135985  από Port
 Δευ Ιουν 12, 2023 5:40 pm
Καλησπέρα και πάλι Στάθη , απλά το έχω σαν απορία αυτό αν ισχύει ;
 #135986  από Στάθης
 Δευ Ιουν 12, 2023 7:14 pm
Port έγραψε: Δευ Ιουν 12, 2023 5:40 pm Καλησπέρα και πάλι Στάθη , απλά το έχω σαν απορία αυτό αν ισχύει ;

"Δείξε μου ποιος ήσουν χθες, να σου πω πως είσαι σήμερα. Δείξε μου ποιος είσαι σήμερα, για να σου πω, πως θα είσαι αύριο."

Κατά την δικιά μου εμπειρία, αυτό ισχύει.
 #135990  από Tropical
 Τρί Ιουν 13, 2023 2:48 pm
Καλησπέρα και πάλι είχα ραντεβού σήμερα με τον νευρολόγο…του πηγα την μαγνητική εγκεφάλου η οποία ήταν πεντακάθαρη και μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να τρελαίνομαι …είμαι σχετικά μικρος σε ηλικία (21)…μου είπε να σταματήσω τις αρνητικές σκέψεις και ότι όλα αυτά οφείλονται από το μυαλό και να συνεχίσω κανονικά την ζωή μου αν και εγώ έχω τα συμπτώματα ακόμα..ελπίζω να είναι στο μυαλό μου..μακάρι…. :smile-itwasntme:
 #135992  από Nos
 Τετ Ιουν 14, 2023 9:00 pm
Καλησπέρα είμαι νέο μέλος , εδώ και ένα μήνα ταλαιπωρούμε από διαφορά συμπτώματα. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα τράνταγμα στην μέση καθώς ήμουν συνοδηγός σε ένα αμάξι και πέσαμε σε μια λακκούβα. Από εκείνο το βράδυ αρχισε να με πονάει η μέση μου. Μέσα σε 3-4 μέρες άρχισε να μου μουδιάζει το αριστερό ποδι. Πήγα ορθοπεδικό και θεωρήσαμε ότι είναι ισχυαλγια μάλλον κάποια κήλη . Έκανα μαγνητική μέσης και λεκάνης καθαρές και οι δυο χωρίς ένδειξη κυλης. Μετά από 10 μέρες άρχισε να έχω και μούδιασμα στο δεξί ποδι στην πατούσα. Μετά από κανα 7ημερο πάλι άρχισαν κάποια ελαφριά τσιμπήματα στα χέρια στα οποία δνε έδωσα σημασία καθώς δεν ήξερα ότι αυτά ήταν συμπτώματα ΣΚΠ. Μετά από λίγο καιρο και μέχρι σήμερα εμφάνισα κιαλλα συμπτώματα όπως ζάλη , σαν μούδιασμα μέση ,καψίματα στα χέρια αλλά κ μυική αδυναμία νομίζω λίγο στο δεξί χέρι . Γενικά είμαι αθλητικός τύπος και κάνω υγεινη διατροφή και αθλούμαι . Αυτά τα συμπτώματα τα οποία έχω δεν με περιορίζουν στο να αθληθω δεν έχω περίορισμενη αντοχή πχ παίζω κανονικά ποδόσφαιρο - μπάσκετ καπνικά σε έντονο ρυθμό. Πήγα έκανα αιματολογικές και είχα έλλειψη βιταμίνης d . Τότε αγχώθηκα απίστευτα και το συσχέτισα αμέσως με ΣΚΠ. Όλα αυτά τα συμπτώματα συν αυτό. Με αποτελείωσε. Πήγα σε 2 νευρολόγους μου έκανε τα κλασικά τεστ δρν είδε και μου είπε είναι στον μυαλό μου αλλά εγώ το ξέρω ότι δνε είναι στο μυαλό μου γαιτι ξέρω το σώμα μου . Πήγα και σε μια δεύτερη νευρολόγο ειδικευμένη στην ΣΚΠ στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ. Με παρέπεμψε να κάνω μαγνητική εγκεφάλου η οποία βγήκε και ήταν όλα καθαρά . Πήγα τα αποτελέσματα και μου απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάσχω από ΣΚΠ παρόλο ππυ τα συμπτώματα μιυ τα έχω σε καθημερινή βάση και δνε λέει να φύγουν . Πραγματικά μπορεί να μου πει κάποιος -α τι μπορώ μα κάνω γιατί θα τρελαθώ. Αφού βγήκε καθαρή η mri εγκεφάλου και δεν με παρέπεμψε σε άλλες εξετάσεις να κάνω γιατρός είναι ξέρει. Αν υποψιαζόταν κατι δεν θα με έστελνε να κάνω εξετάσεις ; Υπάρχει πιθανότητα να έχω και να μην το έδειξε η μαγνητική ; Και να φανεί μετά από κάποιους μήνες η είναι τόσο σίγουρη η γιατρός και θεωρεί πως δνε πρέπει να κάνω κατι άλλο ; Θέλω να ακούς μια γνώμη από εσάς. Ευχαριστώ πολύ περιμένω απάντηση καλή συνέχεια
 #135995  από Στάθης
 Παρ Ιουν 16, 2023 12:55 pm
Nos έγραψε: Τετ Ιουν 14, 2023 9:00 pm ...
...Αφού βγήκε καθαρή η mri εγκεφάλου και δεν με παρέπεμψε σε άλλες εξετάσεις να κάνω γιατρός είναι ξέρει. Αν υποψιαζόταν κατι δεν θα με έστελνε να κάνω εξετάσεις ; Υπάρχει πιθανότητα να έχω και να μην το έδειξε η μαγνητική ; Και να φανεί μετά από κάποιους μήνες η είναι τόσο σίγουρη η γιατρός και θεωρεί πως δνε πρέπει να κάνω κατι άλλο ; Θέλω να ακούς μια γνώμη από εσάς. Ευχαριστώ πολύ περιμένω απάντηση καλή συνέχεια

Γεια σου Nos, δώσε λίγο χρόνο ακόμα στο σώμα σου να επανέλθει από την νευρολογική αστάθεια στην οποία έχει περιέλθει. Μήπως σου κάνει καλό και λίγο συμπλήρωμα σε κουρκουμά το οποία ηρεμεί τις φλεγμονές, λίγο B-complex για πιο καλύτερη νευρολογική λειτουργία. Δεν βλέπω όμως ούτε και εγώ, λόγο να ανησυχείς τόσο. Μάθε όμως να ακους το σώμα σου και αυτό που σου λέει, δείχνει. Μπορεί να χρειάζεται λίγο ξεκούραση από τα γκαπα-γκούπα του μπασκετ, ποδοσφαίρου. Ρίξτο λίγο στο κολύμπι που θρέφει, γαληνεύει και θεραπεύει το σώμα. Αυτό προτείνω.