• Δεν πιανει η κορτιζονη!!!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #135596  από Renaki
 Σάβ Οκτ 29, 2022 4:59 am
Καλησπερα κ απο μενα!
Ρενα ειναι το ονομα μου, ετων 36 (διαγνωσμενη απο τα 18 με σχετικα καλη πορεια). Πριν 3 μηνες γεννησα το δευτερο παιδι μου κ απο τοτε ο εφιαλτης δεν εχει τελος. Κανω συνεχεια υποτροπες, σχεδον καθε 10 μερες. Εχω παρει 20 γραμμαρια κορτιζονης (!!!)συνολικα αυτους τους 3 μηνες. Αυτο που με ανησυχει πολυ ειναι οτι τα συμπτωματα δεν υποχωρουν μετα απο καθε χορηγηση παρα μονο λιγο κ μετα ερχεται η επομενη υποτροπη . Για να μη σας τα πολυλογω ειναι μουδιασμενο συνεχως σχεδον ολο μου το σωμα, παρελυσε για καποιες μερες το δεξι μου ποδι, αλλα ευτυχως το φτιαξαμε κ τωρα εχει πειραχτει το δεξι μου ματι. Την προηγουμενη εβδομαδα εκανα την πρωτη χορηγηση ocrevus. Ο γιατρος μου ειπε οτι θελει ενα 2μηνο για να πιασει περιπου. Εχει συμβει σε καποιον αλλο η κορτιζονη να μην εχει αποτελεσματα; Επισης, το ocrevus μειωσε ή εξαφανισε καποια συμπτωματα σας; Προβλγματιζομαι πολυ.... αν θελει 2 μηνες το ocrevus να κοιμησει το τερας τι θα κανω μεχρι τοτε; Δε νομιζω να μπορω να παρω αλλη κορτιζονη!!!! Ειμαι πελαγωμενη γτ νιωθω αβοηθητη μπροστα στη μανια του! Οποιαδηποτε εμπειρια, συμβουλη ειναι καλοδεχουμενη.
Σας ευχαριστω!
 #135602  από MPIP
 Τετ Νοέμ 02, 2022 6:41 pm
Καλησπέρα Ρένα

Ελπίζω να πάνε όλα καλά!,Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε εμένα με υποτροπές και η κορτιζόνη δεν με βοήθησε.Διάβασα ότι πλασμαφαιρεση μπορεί να βοηθήσει. Ρώτα και τον γιατρό σου.
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!