• Απώλεια αίσθησης στο αριστερό χέρι

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #13536  από litsa
 Παρ Δεκ 18, 2009 8:24 pm
ειναι όταν ''χτυπάει '' το νεύρο και δεν επανέρχεται ...
το σύμπτωμα απλα δεν είναι ενεργή η εστία..
η ώση εινα σε εξέλιξη η φλεγμονή ..
 #13571  από Giota
 Σάβ Δεκ 19, 2009 11:59 am
litsa έγραψε:ειναι όταν ''χτυπάει '' το νεύρο και δεν επανέρχεται ...
το σύμπτωμα απλα δεν είναι ενεργή η εστία..
η ώση εινα σε εξέλιξη η φλεγμονή ..
τοσο απλα. ελπιζω κ ευχομαι να μην μας "χτυπαει "στα νευρα.
 #13649  από thodoris
 Κυρ Δεκ 20, 2009 6:35 pm
Το μούδιασμα δεν έφυγε ακόμη και ο γιατρός είπε οτι αν δεν εξελιχθεί προς το χειρότερο δεν θα δωθεί θεραπεία.
Ξέρει κανείς για πιο λόγο εφόσον η κορτιζόνη διευκολύνει την γρήγορη αποθεραπεία αποφεύγουν να τη δώσουν σε τέτοιες περιπτώσεις?
 #13655  από Lena
 Κυρ Δεκ 20, 2009 7:46 pm
Πολυ περιεργο που δεν θελει να της δωσει. Αν το μουδιασμα σιγουρα ωφειλεται στην ΣΚΠ η κορτιζονη χορηγειται το συντομοτερο. Δεστε και κανενα αλλο γιατρο.
 #13656  από LL--MM
 Κυρ Δεκ 20, 2009 10:51 pm
Δυστυχώς, η κορτιζόνη είναι βαρύτατο φάρμακο, είναι βέβαια το αντιφλεγμονώδες το πιο αποτελεσματικό, αλλά μπαίνει στον πυρήνα των κυττάρων, και αλλάζει τη σύνθεσή τους, εξ ού και κάνει πολύ περισσότερο χρόνο από την αντιβίωση, ας πουμε, για να ενεργήσει. Καταστρέφει ιστούς, οστά, προκαλεί ινώσεις (και όχι μονο στον εγκέφαλο) αλλά, ιδίως, προκαλεί "έξη", δηλαδή συνήθεια μετά την οποία το σώμα απαιτεί όλο μεγαλύτερη ποσότητα κορτιζόνης για να καταπολεμήσει την επόμενη ώση :cry:

Δεν ξέρω άν αυτός είναι πραγματικά ο λόγος του γιατρού αυτού, και γιατί πιστεύει ότι η ώση είναι ελαφριά και μπορεί να φύγει δίχως ιδιαίτερη αγωγή, αλλά ακόμα και να είναι απλά ...χμ, τέλος πάντων :roll: , αυτή είναι, δυστυχώς, η ιδεώδης απάντηση :twisted:
 #13658  από costas
 Κυρ Δεκ 20, 2009 10:56 pm
LL--MM έγραψε:Δυστυχώς, η κορτιζόνη είναι βαρύτατο φάρμακο, είναι βέβαια το αντιφλεγμονώδες το πιο αποτελεσματικό, αλλά μπαίνει στον πυρήνα των κυττάρων, και αλλάζει τη σύνθεσή τους, εξ ού και κάνει πολύ περισσότερο χρόνο από την αντιβίωςη, ας πουμε, για να ενεργήσει. Καταστρέφει ιστούς, οστά, προκαλεί ινώσεις (και όχι μονο στον εγκέφαλο) αλλά, ιδίως, προκαλεί "έξη", δηλαδή συνήθεια μετά την οποία το σώμα απαιτεί όλο μεγαλύτερη ποσότητα κορτιζόνης για να καταπολεμήσει την επόμενη ώση :cry:

Δεν ξέρω άν αυτός είναι πραγματικά ο λόγος του γιατρού αυτού, και γιατί πιστεύει ότι η ώση είναι ελαφριά και μπορεί να φύγει δίχως ιδιαίτερη αγωγή, αλλά ακόμα και να είναι απλά ...χμ, τέλος πάντων :roll: , αυτή είναι, δυστυχώς, η ιδεώδης απάντηση :twisted:
κάνει τόσα πράγματα η κορτιζόνη ε;;;
τι είναι οι ινώσεις;;; και τι ιστούς καταστρέφει;;;;
 #13661  από LL--MM
 Κυρ Δεκ 20, 2009 11:07 pm
Πιό τεχνικά να μας τα πει καταρτισμένος(η)...

Απ όσο (νομίζω ότι) κατάλαβα εγώ, η λέξη "ίνωση" αναφέρεται σε νεκρά κύτταρα, από τα οποία ούτε το αίμα ούτε ο αέρας μπορούν να περάσουν, οπότε και καθίστανται ο ιδεώδης ιστός για νεοπλασίες. Είναι, δηλαδή, ήδη κατεστραμμένοι ιστοί. Στον εγκέφαλο, οι ινώσεις αυτές ονομάζονται "αστροκυτταρικές γλοιώσεις", και απεικονίζονται ώς μη ενεργές εστίες, όσον αφορά εμάς, για τις άλλες αρρώστιες δεν ξέρω... Εκτός αυτού, η κορτιζόνη πορώνει και τα οστά κατά ένα ρυθμό ΠΟΛΥ ταχύτερο του συνήθους.

:oops: :oops: :oops:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Δεκ 20, 2009 11:22 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.