• Ms και πιθανή ύπαρξη και άλλου νοσήματος

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135023  από mar87
 Τετ Μαρ 16, 2022 6:49 pm
Καλησπέρα σε όλους!Μετά το γενικό τσεκαπ όπου με ξεσκονισαν,πέρα από τη σκλήρυνση που ήδη γνωρίζαμε,οι εξετάσεις έδειξαν κάποια πυρηνικά αντισώματα οριακά θετικά και κάποια θετικά.Ο νευρολόγος με παραπέμπει σε ρευματολόγο για περισσότερες εξετάσεις,καθώς εδώ μπαίνει η ειδικότητα του ρευματολόγου. Βρίσκεται κανένας σε παρόμοια κατάσταση?
 #135028  από tryinghard
 Κυρ Μαρ 20, 2022 1:37 pm
Πιθανό να ψάχνουν για άλλα αυτοάνοσα που σχετίζονται με το ρευματολόγο.
Αν δεν κάνω λάθος, το σκληρόδερμα σχετίζεται με αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tryinghard την Κυρ Μαρ 20, 2022 7:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #135029  από mar87
 Κυρ Μαρ 20, 2022 7:09 pm
Ευχαριστώ για την απάντηση!Ναι έτσι φαντάστηκα κ εγώ.Η μυοπάθεια τί είναι?Αύριο έχω ραντεβού να δω τί θα μου πει. Υπάρχουν αυτοάνοσα που μπερδεύουν γιατί έχουν παρομοια συμπτώματα με τη σκλήρυνση,ειναι κ αυτό κάτι τέτοιο?
 #135030  από mar87
 Κυρ Μαρ 20, 2022 7:09 pm
tryinghard έγραψε: Κυρ Μαρ 20, 2022 1:37 pm Πιθανό να ψάχνουν για άλλα αυτοάνοσα που σχετίζονται με το ρευματολόγο.
Αν δεν κάνω λάθος, η μυοπάθεια σχετίζεται με αυτό.
Ευχαριστώ για την απάντηση!Ναι έτσι φαντάστηκα κ εγώ.Η μυοπάθεια τί είναι?Αύριο έχω ραντεβού να δω τί θα μου πει. Υπάρχουν αυτοάνοσα που μπερδεύουν γιατί έχουν παρομοια συμπτώματα με τη σκλήρυνση,ειναι κ αυτό κάτι τέτοιο?
 #135031  από tryinghard
 Κυρ Μαρ 20, 2022 7:40 pm
mar87 έγραψε: Κυρ Μαρ 20, 2022 7:09 pm
tryinghard έγραψε: Κυρ Μαρ 20, 2022 1:37 pm Πιθανό να ψάχνουν για άλλα αυτοάνοσα που σχετίζονται με το ρευματολόγο.
Αν δεν κάνω λάθος, η μυοπάθεια σχετίζεται με αυτό.
Συγνώμη, έκανα λάθος στη μυοπάθεια.
Για το σκληρόδερμα ήθελα να γράψω.
Δυστυχώς η ΣΚΠ έχει τόσα συμπτώματα, που κάθε φορά αναγκάζουν τον ασθενή να περνάει από ένα σωρό εξετάσεις για να αποκλειστούν όλα.