• Απώλεια αίσθησης στο αριστερό χέρι

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #13456  από thodoris
 Πέμ Δεκ 17, 2009 6:51 pm
Υπάρχει περίπτωση απώλεια αίσθησης στο αριστερό χέρι (ολόκληρο το χέρι) να περάσει χωρίς κορτιζόνη? Εμφανίστηκε το πρωί. Είναι πρώτη φορά που παρουσιάζεται. Την πρώτη φορά εμφανίστηκε οπτική νευρίτιδα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ώση?
Τον γιατρό δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον βρούμε ακόμη. Νομίζω οτι δεν είναι τόσο επείγον να πάμε σε διανυκτερεύων νοσοκομείο. Τι λέτε?
 #13458  από maraki12
 Πέμ Δεκ 17, 2009 7:12 pm
Αν με το "απώλεια αίσθησης" εννοείς το μουδιασμα, η απάντηση είναι ναι. Μπορεί να περάσει και χωρίς κορτιζόνη και σίγουρα δε χρειάζεσαι να μπλέξεις με επείγοντα που θα έχει πολλούς αρρώστους με διάφορες ιώσεις. Για τα μουδιάσματα ειδικά μου είχε πει να ασχολούμαι/μαστε, αν η αίσθηση αυτή ξεπερνάει τις 24 ώρες.
Αν εννοείς κάτι άλλο, τότε μη σε πάρω στο λαιμό μου, δεν ξέρω αν πρέπει να τον βρεις άμεσα, δεν το νομίζω όμως :roll:
 #13459  από soulla
 Πέμ Δεκ 17, 2009 7:25 pm
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙς ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩς ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟς ΣΟΥ :cry: ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΟΥΔΙΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΠΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΔΩΣΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗς ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΡΠΑΞΕΙ ΓΡΙΠΗ ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ :cry: ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΜΟΥΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΖΕΨΑ :cry: ΕΛΠΙΖΩ Η MARY ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ :cry:
 #13462  από thodoris
 Πέμ Δεκ 17, 2009 8:02 pm
Με το "απώλεια αίσθησης" εννοώ οχι μούδιασμα αλλά αν ακουμπηθεί με το άλλο χέρι να υπάρχει αλλοίωση στην αίσθηση που αντιλαμβάνεται. Η κίνηση δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Όταν λέτε μούδιασμα εννοείτε κάτι σαν μυρμήγκιασμα? Σαν το κλασικό μούδιασμα που προκαλείται για παράδειγμα αν καθίσεις πάνω στο πόδι οπότε για λίγη ώρα μετά το νιώθεις σαν να μυρμηγικάζει?

Υπάρχει περίπτωση κάτι σαν τσούκσιμο στο άκρο του αυτιού κατά την τριβή του με το χέρι να έχει σχέση με το όλο θέμα ή είναι η ιδέα?
 #13465  από litsa
 Πέμ Δεκ 17, 2009 8:27 pm
μούδιασμα: ειναι σαν βελόνες ή σαν βαμβάκι που συνεπάγεται αλλοίωση αισθησης - δική μου εκδοχή.. ειναι υποτροπή (πρόσεξε για μένα και αφού έχουν περάσει αρκετά εικοσιτετράωρα..)

το απώλεια αισθησης... εγώ το κατάλαβα φέτος με τα καψίματα.. οι γιατροί μου λένε οτι δεν έχει σχέση με υποτροπή - ώση αλλά σύμπτωμα....

πάντως χαλάρωσε γιατί δεν βοηθάς έτσι...ξεκουράσου και θα δεις... πολλές φορές για κάποιους λόγους έρχονται και φεύγουν συμπτώματα.. και ο μόνος για να αποφανθεί είναι ο γιατρός σου!!
 #13482  από maraki12
 Παρ Δεκ 18, 2009 2:00 am
Η αλλοίωση στην αίσθηση που λες έχει όνομα σαν συμπτωμα :) νομίζω δυσαισθησία ή κάτι τέτοιο..
Εγώ ακουμπουσα με το δάχτυλό μου σε διάφορα σημεία στην αριστερή πλευρά του σώματος μου (όπου πραγματικά ένοιωθα σα να καιγομαι) και νόμιζα οτι σβήνω τσιγάρο πάνω μου.. Αυτο κράτησε καμιά 10αρια μέρες μαζί με μουδιασμα που κράτησε κανα μήνα, δεν πήρα κορτιζόνη και πέρασε μόνο του.
Είχα ρωτησει στην αρχή, μου είπαν ότι δεν δίνουν κορτιζόνη για μούδιασμα, το άφησα και σιγα σιγά πέρασε.
Υπομονή θέλει.. :mrgreen:
 #13527  από Giota
 Παρ Δεκ 18, 2009 5:10 pm
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΦΕΥΓΟΥΝ Κ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΜΕ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΛΙΓΓΟ ΚΑΨΙΜΑΤΑ Κ. Α. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΩΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Κ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ
 #13529  από costas
 Παρ Δεκ 18, 2009 6:30 pm
Giota έγραψε:ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΦΕΥΓΟΥΝ Κ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΜΕ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΛΙΓΓΟ ΚΑΨΙΜΑΤΑ Κ. Α. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΩΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Κ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ

ας έρχονται.............. αλλά να φεύγουν................. φεύγουν;;;;;
 #13531  από Giota
 Παρ Δεκ 18, 2009 6:48 pm
ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΣΗ ΛΕΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Κ ΟΝΤΩς ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΑΣΑΝ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΛΙΑ Κ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ?