Καλημέρα και καλη δύναμη σε όλους σας.
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ, συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.
Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έμαθα πάρα πολλά από αυτό φόρουμ.
Πριν 2 μήνες λοιπόν ξεκίνησε και η δική μας ιστορία. Ο μικρός μου αδελφός (12 χρονών) μας είπε ότι βλέπει λόγο θολα και κάποια πράγματα δίπλα, μετά από πολύ ψάξιμο και αφού εμφανίστηκε και μια μικρή παρηση στο πρόσωπο (χαμογελούσε λίγο στραβά) , κάναμε μαγνητικές και βρέθηκαν 2 μικρές εστίες. Πήρε κορτιζόνη και επανήλθε κανονικά. Μετά από 2 εβδομάδες έγινε πάλι το ίδιο, ξανά κορτιζόνη και τώρα είναι πάλι μια χαρά.
Αύριο ξεκινάμε copaxon.!!
Και κάπου εδώ θέλω τη βοήθεια σας.
Έχει σημασία τι ώρα θα κάνει τις ενέσεις?(είναι καλύτερα πρωί η βράδυ? )
Τι συμπτώματα να περιμένουμε σαν πρώτη φορά?
Τα ενεσακια τα καρφώνουμε σε όλο το μήκος της βελόνας?
Εσείς σε πιο σημείο κάνετε τις ενέσεις? (Έχει σημασία αν είναι κοιλιά η μηρό?)
Ευχαριστώ πολύ για όλα προκαταβολικά!
Να προσθέσω πως μετά τη δεύτερη κορτιζόνη η μαγνητική βγήκε αρκετά καλή με όλες τις εστίες να είναι σε αργή υποχώρηση και καμία νέα εστία. Στο νωτιαίο μυελό , στο ΑΝΣΣ, στο ΘΜΣΣ, ΟΜΣΣ καμία εστία.
Η γιατρός είπε πως καλό είναι να ξεκινήσουμε προληπτικά και κυρίως προστατευτικά.( Το ίδιο είπαν και άλλοι νευρολόγοι που επισκέφτηκα).
Κάτι τελευταίο, ο μικρός δεν έχει καταλάβει κάτι και είναι θετικός και απορβληματιστος με τις ενέσεις και η ψυχολογία δεν έχει επηρεαστεί καθόλου - το ίδιο περίπου και η υπόλοιπη οικογένεια.
Περιμένω με ανυπομονησία τις δικές σας συμβουλές και απόψεις σαν ασθενείς.
Είστε πραγματικά πολύ δυνατοί και μάγκες!!
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ, συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.
Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έμαθα πάρα πολλά από αυτό φόρουμ.
Πριν 2 μήνες λοιπόν ξεκίνησε και η δική μας ιστορία. Ο μικρός μου αδελφός (12 χρονών) μας είπε ότι βλέπει λόγο θολα και κάποια πράγματα δίπλα, μετά από πολύ ψάξιμο και αφού εμφανίστηκε και μια μικρή παρηση στο πρόσωπο (χαμογελούσε λίγο στραβά) , κάναμε μαγνητικές και βρέθηκαν 2 μικρές εστίες. Πήρε κορτιζόνη και επανήλθε κανονικά. Μετά από 2 εβδομάδες έγινε πάλι το ίδιο, ξανά κορτιζόνη και τώρα είναι πάλι μια χαρά.
Αύριο ξεκινάμε copaxon.!!
Και κάπου εδώ θέλω τη βοήθεια σας.
Έχει σημασία τι ώρα θα κάνει τις ενέσεις?(είναι καλύτερα πρωί η βράδυ? )
Τι συμπτώματα να περιμένουμε σαν πρώτη φορά?
Τα ενεσακια τα καρφώνουμε σε όλο το μήκος της βελόνας?
Εσείς σε πιο σημείο κάνετε τις ενέσεις? (Έχει σημασία αν είναι κοιλιά η μηρό?)
Ευχαριστώ πολύ για όλα προκαταβολικά!
Να προσθέσω πως μετά τη δεύτερη κορτιζόνη η μαγνητική βγήκε αρκετά καλή με όλες τις εστίες να είναι σε αργή υποχώρηση και καμία νέα εστία. Στο νωτιαίο μυελό , στο ΑΝΣΣ, στο ΘΜΣΣ, ΟΜΣΣ καμία εστία.
Η γιατρός είπε πως καλό είναι να ξεκινήσουμε προληπτικά και κυρίως προστατευτικά.( Το ίδιο είπαν και άλλοι νευρολόγοι που επισκέφτηκα).
Κάτι τελευταίο, ο μικρός δεν έχει καταλάβει κάτι και είναι θετικός και απορβληματιστος με τις ενέσεις και η ψυχολογία δεν έχει επηρεαστεί καθόλου - το ίδιο περίπου και η υπόλοιπη οικογένεια.
Περιμένω με ανυπομονησία τις δικές σας συμβουλές και απόψεις σαν ασθενείς.
Είστε πραγματικά πολύ δυνατοί και μάγκες!!