• Να λοιπόν και η ωση!!επισημοποιηθηκα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #133878  από Rafael
 Δευ Μάιος 17, 2021 8:02 pm
Φίλοι καλησπέρα..δύο χρόνια μετά την οπτική νευρίτιδα περνάω επίσημα τη πρώτη μου υποτροπή.Κορτιζονη φυσικά και τώρα σπίτι συνέχεια απ' το στόμα.Αληθεια κατάφερα και το ξέχασα κ ζούσα μέσ' την αισιοδοξία.Και τώρα θα συνελθω αλλά θέλω γνώμες.Πριν δύο μήνες έκανα ολική νάρκωση για ένα χειρουργείο στο μάτι, άσχετο με τη νευρίτιδα.Απλο διορθωτικό υποτίθεται ακίνδυνο.Και ξάφνου ίλιγγος άνευ προηγουμένου και το μάτι σαν να μη το εγχείρησα ποτέ.Καταλαβαινετε ότι με έτρεχε ο παθολόγος στον ωριλλα,ο ωριλλα σε καρδιολόγο,ο καρδιολόγος οφθαλμίατρο κ ο οφθαλμίατρος νευρολογο.Η μαγνητική υποτίθεται ίδια τα τελευταία δύο χρόνια.. τίποτα ενεργό κ γω τεζα με χιλιάρικα κορτιζόνης..Δύο ερωτήματα έχω (πολλ α αλλά μη σας πρήζω). Πρώτον θεωρεί κανείς ότι το χειρουργείο επηρέασε τη κατάσταση? Καμμιά ειδικότητα δεν είχε απάντηση.Και δεύτερον αυτή η ζαλάδα θα φύγει ???Γτ αν μείνει αυτό αδέρφια με χάνετε πραγματικα..δεν πάλευεται!! Σκοπεύω να μη το βάλω κάτω αν και είμαι μέσ' τη κλαψα τη τελευταία εβδομάδα.. βοήθεια συνάδελφοι..μια λέξη συμπόνιας?!!!!
 #133879  από Στάθης
 Δευ Μάιος 17, 2021 9:13 pm
Rafael έγραψε: Δευ Μάιος 17, 2021 8:02 pm Φίλοι καλησπέρα..δύο χρόνια μετά την οπτική νευρίτιδα περνάω επίσημα τη πρώτη μου υποτροπή.Κορτιζονη φυσικά και τώρα σπίτι συνέχεια απ' το στόμα.Αληθεια κατάφερα και το ξέχασα κ ζούσα μέσ' την αισιοδοξία.Και τώρα θα συνελθω αλλά θέλω γνώμες.Πριν δύο μήνες έκανα ολική νάρκωση για ένα χειρουργείο στο μάτι, άσχετο με τη νευρίτιδα.Απλο διορθωτικό υποτίθεται ακίνδυνο.Και ξάφνου ίλιγγος άνευ προηγουμένου και το μάτι σαν να μη το εγχείρησα ποτέ.Καταλαβαινετε ότι με έτρεχε ο παθολόγος στον ωριλλα,ο ωριλλα σε καρδιολόγο,ο καρδιολόγος οφθαλμίατρο κ ο οφθαλμίατρος νευρολογο.Η μαγνητική υποτίθεται ίδια τα τελευταία δύο χρόνια.. τίποτα ενεργό κ γω τεζα με χιλιάρικα κορτιζόνης..Δύο ερωτήματα έχω (πολλ α αλλά μη σας πρήζω). Πρώτον θεωρεί κανείς ότι το χειρουργείο επηρέασε τη κατάσταση? Καμμιά ειδικότητα δεν είχε απάντηση.Και δεύτερον αυτή η ζαλάδα θα φύγει ???Γτ αν μείνει αυτό αδέρφια με χάνετε πραγματικα..δεν πάλευεται!! Σκοπεύω να μη το βάλω κάτω αν και είμαι μέσ' τη κλαψα τη τελευταία εβδομάδα.. βοήθεια συνάδελφοι..μια λέξη συμπόνιας?!!!!

Σημασία έχει αν θα μπορούσες να την είχες αποφύγει, δηλαδή ποιοι οι λόγοι να επέμβεις στο σώμα σου, οπότε μάλλον έπαιξε ρόλο η επέμβαση, πνευματικά αν το πάρεις δηλαδή. Βαθιά στην καρδιά μας, υπάρχει διαίσθηση για το γιατί μας συμβαίνει κάτι, οπότε εσύ πως αισθάνεσαι, ότι έχει? Πιστεύω, λίγη σημασία έχει όμως, ότι εννοείται πως η ζαλάδα θα φύγει, απλά κάνε λίγο υπομονή γιατί θέλει τον χρόνο του και καλή ψυχολογία.

Καλή δύναμη Rafael και περαστικά !
 #133880  από Rafael
 Δευ Μάιος 17, 2021 9:29 pm
Η αλήθεια Στάθη μου είναι ότι έπρεπε να γίνει και την άργησα αλλά ομολογώ ότι την ειχα φοβηθεί την ολική νάρκωση.Και νιώθω ότι με κάποιο τρόπο το προσέλκυσα.Αν και από τη φύση μου είμαι αισιόδοξη κάπου μέσα μου δε το διαχειριστήκα όπως νόμιζα.Η ζάλη όμως είναι τρέλα!!είμαι λίγο καλύτερα αλλά ακόμα είναι πολύ..Δεν έχω κι εμπειρία μεγάλη με το πότε κάνει δουλειά η κορτιζόνη.Δεν είμαι σε καμμία άλλη αγωγή εδώ κ πάνω από χρόνο οπότε αν συνέλθω πρώτα ο Θεός μετά πρέπει να δω πάλι τον νευρολόγο για συζήτηση.Γι αυτό προς το παρόν δεν έχω προετοιμαστεί καθόλου.Δεν μπορώ να αποφασίσω ειδικά στη φάση που είμαι.Ευχαριστω που είσαι εδώ Στάθη ειλικρινά
 #133881  από Στάθης
 Δευ Μάιος 17, 2021 9:44 pm
Rafael έγραψε: Δευ Μάιος 17, 2021 9:29 pm Η αλήθεια Στάθη μου είναι ότι έπρεπε να γίνει και την άργησα αλλά ομολογώ ότι την ειχα φοβηθεί την ολική νάρκωση.Και νιώθω ότι με κάποιο τρόπο το προσέλκυσα.Αν και από τη φύση μου είμαι αισιόδοξη κάπου μέσα μου δε το διαχειριστήκα όπως νόμιζα.Η ζάλη όμως είναι τρέλα!!είμαι λίγο καλύτερα αλλά ακόμα είναι πολύ..Δεν έχω κι εμπειρία μεγάλη με το πότε κάνει δουλειά η κορτιζόνη.Δεν είμαι σε καμμία άλλη αγωγή εδώ κ πάνω από χρόνο οπότε αν συνέλθω πρώτα ο Θεός μετά πρέπει να δω πάλι τον νευρολόγο για συζήτηση.Γι αυτό προς το παρόν δεν έχω προετοιμαστεί καθόλου.Δεν μπορώ να αποφασίσω ειδικά στη φάση που είμαι.Ευχαριστω που είσαι εδώ Στάθη ειλικρινά

Η ζάλη είναι κάτι που έχω πάθει με οπτική νευρίτιδα, ήθελε λίγο χρόνο αλλά μου έφυγε δις. Προσπάθησε να μην βλέπεις το βουνό, αλλά μέρα με την μέρα, μπες στο παρόν και διαχειρίσου αυτό γιατί κάθε μέρα πιστεύω θα δυναμώνεις. Εμπιστεύσου την διαδικασία και όσο δυναμώνεις από την πίστη οι σκέψεις σου θα είναι πιο συνειδητές, αισιόδοξες και καλότυχες.
 #133885  από Rafael
 Τρί Μάιος 18, 2021 3:49 pm
Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα.. επιτυχία το βρήκα ότι έκανα μόνη μου μπάνιο όρθια ! Σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά πολλά μέσ' τη μέρα..είμαι εγώ που είμαι είναι και η κορτιζόνη που μου τα κάνει αυτά τι να πω!Καλή δύναμη σε όλους μας παιδιά :emojis-10: