Έχετε ακουστά την αραχνοειδης κύστη; Και τι ακριβώς είναι αυτή είναι κοινή σε φυσιολογικά πλαίσια ή είναι κατι ιδιαίτερο; γιατι Εχω δύο τέτοιες σε μαγνητικη εγκεφαλου από 11 μμ και 15mm και δεν είχα ξανακούσει τέτοια Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Aguilar έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 20, 2020 1:20 pm Μάλλον για τα λεγόμενα "μηνιγγιώματα" πρόκειται.. Αυτά τα βγάζει καμιά φορά ο οργανισμός από μόνος του, είναι μια υπερπλασία στις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο. Είναι αντίστοιχο με την υπερκεράτωση, δηλ. τους σπίλους και κάλους που βγάζουμε από υπερπλασία της κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Τα μηνιγγιώματα είναι και αυτά συνήθως ακίνδυνα και σχεδόν πάντα αποτελούν "τυχαίο εύρημα", όπως στην περίπτωσή σου. Απλώς τα παρακολουθείς τακτικά με αξονικές ή μαγνητικές. Δεν τα πειράζεις ΕΚΤΟΣ αν εμφανίσουν πιεστικά φαινόμενα. Αν ποτέ χρειαστεί να τα αφαιρέσεις, υπάρχει πλέον και η ακτινοχειρουργική (βλ. gamma-knife).
Μου αρέσουν πολύ οι απαντήσεις σου. Πάντα ψαγμένες, εμπεριστατωμένες και ακριβείς. Σε θέλω για ιατρικό μου σύμβουλο χα χα!