• πονος στην κοιλια

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #13328  από nick1981
 Τρί Δεκ 15, 2009 8:06 pm
ρε παιδια να σας ρωτησω κατι? οταν σας ανεβηκαν οι τρανσαμινασες ειχατε πονο στην κοιλια?φουσκωμα κατι τετοιο?
το αισθανομαι εδω κ μια εβδομαδα οχι πολυ αλλα συνεχεια και νομιζα πως ηταν ουρολογικο προβλημα εκανα εξετασεις κ ηταν ολες καθαρες.
σε μια εβδομαδα κλεινω 1 μηνα θεραπειας κ θα κανω εξ. αιματος.
εαν συμβαινει αυτο που να ανεβασω κ αλλο τη δοση. 2 φορες ειναι που κανω 22μgr κ σε 1,5 εβδομαδα παω στα 44.
τι γινεται εαν ανεβουν?σταματας τη θεραπεια ή τη μειωνεις μεχρι να τη δεχτει ο οργανισμοις σου κ μετα ξανανεβαζεις?
κ κατι αλλο. οι πρωτες εξετασεις αιματος γινονται 15 ημερες ή ενα μηνα απο την εναρξη της θεραπειας?
εμενα μου ειπε 1 μηνα γι αυτο ρωταω..

σας ευχαριστω εκ των προτερων
 #13332  από butterfly-
 Τρί Δεκ 15, 2009 9:29 pm
Γεια σου Nick. Στην αρχή οι εξετάσεις γίνονται κάθε μήνα, μετά τρίμηνο, και μετά κάθε εξάμηνο.
Εγώ κάνω ιντερφερόνη 2 χρόνια. Αρχικά ήταν όλα καλά με τις τρανσαμινάσες. Την τελευταία φορά έκανα μετά από έξι μήνες (για πρώτη φορά) και οι τρανσαμινάσες είναι στα ύψη. Εχω σταματήσει τη θεραπεία για 2 βρομάδες και μεθαύριο θα ξανακάνω εξετάσεις για να δώ τί γίνεται. Αν και οι εξετάσεις μου ήταν χάλια, δεν είχα κανένα από αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις (πόνους και φουσκώματα στην κοιλιά). ΄Τη θεραπεία δεν την αλλάζουν αμέσως, συνήθως (ειδικά αν είσαι στην αρχη) σου ανεβάζουν σταδιακά τη δόση. Αν όμως συνεχίζεις να έχεις πόνους στην κοιλιά καλό θα ήταν να το αναφέρεις στο γιατρό σου, μια και ο κάθε οργανισμός αντιδρά πολύ διαφορετικά.

Καλή συνέχεια..
 #13344  από manos81
 Τετ Δεκ 16, 2009 7:49 am
den kserw an kanw kala i kaka ala me betaferon apo to 99 mono otan diekopsa 6 mines gia na kanw tisabry tote ekana mono eksetaseis ematos..kai htan mia xara