• Σε απόγνωση..

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #132408  από alexander34
 Κυρ Δεκ 29, 2019 1:24 pm
Παίδες υπομονή και θετική σκέψη!!!!
Πιστέψτε με, το άγχος δημιουργεί πολλά, υπάρχουν και άτομα που έλαβαν διάγνωση για ΣΚΠ ενώ δεν είχαν (αφού πήγαν σε πολλους γιατρούς και καθένας ερμηνεύει διαφορετικά τα ευρήματα) και πήραν βεβιασμένα ''λάθος'' θεραπεία!!!
Γι'αυτό, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Χρόνια πολλά με Υγεία και Χαρά, καλή Πρωτοχρονιά για όλο τον κόσμο!!!! :emojis-32:
 #132409  από concrete
 Κυρ Δεκ 29, 2019 11:04 pm
Καλησπερα φιλε,η ppms προκαλει συνηθως προβληματα στην βαδιση και ουροκυστικες διαταραχες στα πρωτα συμπτωματα της,εχεις κατι απο αυτα?Συνηθως δεν ξεκιναει με συμπτωματα στο πανω μερος του κορμιου,προτιμαει ποδια,κυστη ή διαταραχες εντερου.Τωρα αυτα που αναφερεις ευαιρεθηστοτητα(υπερτονια) υπερβολικη κοπωση κτλ ειναι στανταρακια της ppms,τα εχω περασει και εγω.
 #132410  από TheStark
 Κυρ Δεκ 29, 2019 11:45 pm
Καλησπέρα!
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω την πιο σταθερή βάδιση αλλά δεν πέφτω.. Επίσης όσο θυμάμαι τον εαυτό μου περπατάω κάπως "περίεργα" δεν είναι ότι βλέπω ιδιαίτερη διαφορά. Τις περισσότερες μέρες έχω δυσκοιλιοτητα αλλά νομίζω ξεκίνησε από τότε που άρχισα να το παρατηρώ, όταν άρχισα να αγχώνομαι που προκαλεί γενικά δυσκοιλιοτητα το στρες. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω..Οι γονείς μου ακούν αυτό που είπε ο νευρολόγος πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα προς διερεύνηση. Ίσως είμαι υπερβολικός ότι βλέπω όλα τα συμπτώματα στον εαυτό μου. Ίσως και όχι. Δεν ξέρω..
Θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σου, πως ξεκίνησε η πάθηση, πως τη διαχειρίζεται, πως έγινε η διάγνωση.
Φιλικά
TheStark
 #132411  από TheStark
 Κυρ Δεκ 29, 2019 11:48 pm
Επίσης δεν θα έλεγα πως έχω ιδιαίτερη συχνοουρια ή ακράτεια. Αλλά πραγματικά έχω στρεσσαριστει πολύ όλο αυτόν τον καιρό.. Και δεν ήμουν αγχώδης τύπος ή έτσι νόμιζα.. Έχω φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι ακόμα πως την αγχώδης διαταραχή την ξεκίνησε κάποια ενδεχόμενη εστια και να μην είναι ενδογενης.. Αν και ξεκινάνε συνήθως σε αυτή την ηλικία. Δεν ξέρω.. Έχω τρομάξει και φοβάμαι πολύ
 #132417  από concrete
 Δευ Δεκ 30, 2019 9:47 pm
Η διαγνωση γινεται 2 ισως και 3 χρονια μετα,τα αρχικα συμπτωματα ειναι τοσο light που δεν σε στελνουν σε νευρολογο,σε μενα το πρωτο συμπτωμα ηταν ρευμα στην πλατη με την καμψη του αυχενα,μετα ηρθε ενα βουισμα στα αυτια(οτι ερχεται μενει)μετα επιτακτικη ουρηση και ακρατεια,μετα πονος στα ποδια και μετα κουτσο το οποιο με εστειλε σε νευρολογο και ξετυλιχτηκε το κουβαρι.Μαγνητικη οπωσδηποτε σε ολο το μηκος του νωτιαιου μυελου,χωρις μαγνητικη ουτε καν ξεκινας να σκεφτεσαι την σκληρηνση,μολις κανεις και βρεθει ενα ευρημα μετα αγχωνεσαι,το καθετι στην ωρα του.