• ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #132253  από Στάθης
 Πέμ Νοέμ 21, 2019 10:20 pm
Kpoplistener έγραψε:...γιατί έχω μεγάλη ευαισθησία στην κορτιζόνη πλέον..
και εγώ το ίδιο.
Παίρνω κουρκουμά κάθε μέρα σαν αντικατάστατο της κορτιζόνης. Λειτουργεί, τουλάχιστον σε μένα. Λίγο μαγνήσιο. Βγαίνω έξω όσο μπορώ. Ήλιος βλέπεις ζωοποιός. Οξυγόνο, και οξυγόνο. Τρώω τα καρύδια μου. Απογεύγω το ζάχαρα, αλκοόλ, τσιγαρο-τεκέδες. Το σώμα δυναμώνει από μόνο του, σιγά σιγά. Το ανοσοποιητικό δεν προβληματίζει. Ίσα ίσα καταπολεμάει μύρια ιώσεων και μικροβίων. Χρήσιμο πολύ. Όχι να το ρίχνουν. Δεν κάνει πιστεύω. Όλα το ρίχνουν στην συμβατική ιατρική. Ταλαιπωρία.
Κουρκουμά, gingko, ξηροί καρποί, βιολογικά φρούτα, λινέλαιο στην σαλάτα. ψαράκια, λίγο κρέας, τυριά καθόλου, καζεΐνες και ορμονογάλατα.
Προσπάθησε κάθε μέρα να που θα τελειώνει, να έχεις βάλει ένα λιθαράκι Υγείας στην Καρδιά σου.
 #132254  από Debbie_Downer
 Πέμ Νοέμ 21, 2019 10:40 pm
Κάθε οργανισμος είναι διαφορετικός βέβαια. Επισης στην πρώτη που πηρα κορτιζόνη και ήμουν στο νοσοκομειό πετούσα και στη δεύτερη με τις ημερήσιες νοσηλείες είχα ταχυπαλμία, αρρυθμία, εξάντληση κρίσεις πανικού και δεν θυμάμαι τι άλλο... Σιγουρα παιζει ρολο και η ψυχολογία μας εκείνη τη χρονική στιγμή.
 #132255  από Rafael
 Παρ Νοέμ 22, 2019 3:53 pm
Kαλησπερα συναγωνιστές κι από μένα..ως παθουσα κ γω στο θέμα οπτική νευρίτιδα έχω να πω ότι απ' τον Ιούλιο ως τώρα αν κ έχει επανέλθει η όραση μου 10/10 , σίγουρα δν είναι όπως πριν.εχω μια ακαθόριστη θολούρα άλλες φορές περισσότερο κ άλλες λιγότερο κ κάπου κάπου και πόνο .Να θυμησω ότι για μένα ήταν κ το πρώτο μου συμπτωμα κ ο λόγος που πήρα τη διάγνωση.Αν ξέρει κάποιος όμως θέλω γνώμες,η επισημη διάγνωση μου γράφει "μεμονωμένο περιστατικο και πιθανή απομυελίνωτικη νόσος"Παρ όλα αυτά αγωγή μου έγραψαν άμεσα.ειναι λοιπόν ο τέταρτος μήνας που ειμαι σε plegridy.το θέμα μου είναι ότι πριν από τη θεραπεία ένιωθα ειλικρινά πολύ καλύτερα..τώρα έχω κ αδυναμία κάπως στα πόδια και ζαλάδες κ γενικά μια αίσθηση περίεργη.Σκεφτομαι διαφορά αν και είμαι απ' τη φύση μου αισιοδοξο άτομο.Ειναι ότι προχωρά η νόσος κ μάλιστα πολύ γρήγορα?είναι η αγωγή που με κάνει να νιώθω έτσι?δε ξέρω τι να σκεφτώ..τη τρίτη έχω πάλι ραντεβού με το γιατρό μου ,ελπίζω να έχει επιτέλους λιγο χρόνο να μου απαντήσει σε κάποια πράγματα..ως τότε όλες οι γνώμες δέκτες αγαπητοί μου φίλοι.. εύχομαι να είστε όλοι σας καλά :smile-heart:
 #132257  από Kpoplistener
 Παρ Νοέμ 22, 2019 10:55 pm
Στάθης έγραψε: Πέμ Νοέμ 21, 2019 10:20 pm
Kpoplistener έγραψε:...γιατί έχω μεγάλη ευαισθησία στην κορτιζόνη πλέον..
και εγώ το ίδιο.
Παίρνω κουρκουμά κάθε μέρα σαν αντικατάστατο της κορτιζόνης. Λειτουργεί, τουλάχιστον σε μένα. Λίγο μαγνήσιο. Βγαίνω έξω όσο μπορώ. Ήλιος βλέπεις ζωοποιός. Οξυγόνο, και οξυγόνο. Τρώω τα καρύδια μου. Απογεύγω το ζάχαρα, αλκοόλ, τσιγαρο-τεκέδες. Το σώμα δυναμώνει από μόνο του, σιγά σιγά. Το ανοσοποιητικό δεν προβληματίζει. Ίσα ίσα καταπολεμάει μύρια ιώσεων και μικροβίων. Χρήσιμο πολύ. Όχι να το ρίχνουν. Δεν κάνει πιστεύω. Όλα το ρίχνουν στην συμβατική ιατρική. Ταλαιπωρία.
Κουρκουμά, gingko, ξηροί καρποί, βιολογικά φρούτα, λινέλαιο στην σαλάτα. ψαράκια, λίγο κρέας, τυριά καθόλου, καζεΐνες και ορμονογάλατα.
Προσπάθησε κάθε μέρα να που θα τελειώνει, να έχεις βάλει ένα λιθαράκι Υγείας στην Καρδιά σου.
Για να αντικαταστήσεις πολλά πράγματα με τα φυσικά, πάει να πει ότι σε έφεραν στο όριο ολα...καλά κάνεις και χερομαι που είσαι σε καλύτερη φάση εύχομαι από δω και πέρα ότι καλύτερο...
Εγώ ξεκίνησα σήμερα με χαπακι κορτιζόνη δύο φορές την ημέρα θα παιρνω το 1/4 του χαπιού όχι παραπάνω..θα περιμένω με ανυπομονησία να δω καλυτέρευση στο μάτι μου . Χερομαι που τουλάχιστον απέφυγα την ενδοφλέβια χορήγηση πέντε μπουκαλιών γιατί αν έχω τώρα; Παρενέργειες δύσκολες ..φαντάσου σε ενδοφλέβια
 #132258  από Kpoplistener
 Παρ Νοέμ 22, 2019 11:05 pm
Rafael έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 3:53 pm Kαλησπερα συναγωνιστές κι από μένα..ως παθουσα κ γω στο θέμα οπτική νευρίτιδα έχω να πω ότι απ' τον Ιούλιο ως τώρα αν κ έχει επανέλθει η όραση μου 10/10 , σίγουρα δν είναι όπως πριν.εχω μια ακαθόριστη θολούρα άλλες φορές περισσότερο κ άλλες λιγότερο κ κάπου κάπου και πόνο .Να θυμησω ότι για μένα ήταν κ το πρώτο μου συμπτωμα κ ο λόγος που πήρα τη διάγνωση.Αν ξέρει κάποιος όμως θέλω γνώμες,η επισημη διάγνωση μου γράφει "μεμονωμένο περιστατικο και πιθανή απομυελίνωτικη νόσος"Παρ όλα αυτά αγωγή μου έγραψαν άμεσα.ειναι λοιπόν ο τέταρτος μήνας που ειμαι σε plegridy.το θέμα μου είναι ότι πριν από τη θεραπεία ένιωθα ειλικρινά πολύ καλύτερα..τώρα έχω κ αδυναμία κάπως στα πόδια και ζαλάδες κ γενικά μια αίσθηση περίεργη.Σκεφτομαι διαφορά αν και είμαι απ' τη φύση μου αισιοδοξο άτομο.Ειναι ότι προχωρά η νόσος κ μάλιστα πολύ γρήγορα?είναι η αγωγή που με κάνει να νιώθω έτσι?δε ξέρω τι να σκεφτώ..τη τρίτη έχω πάλι ραντεβού με το γιατρό μου ,ελπίζω να έχει επιτέλους λιγο χρόνο να μου απαντήσει σε κάποια πράγματα..ως τότε όλες οι γνώμες δέκτες αγαπητοί μου φίλοι.. εύχομαι να είστε όλοι σας καλά :smile-heart:
Ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις αν φταιει το φάρμακο ή όχι (που να ξέρεις τα φάρμακα καταστρέφουν ...έχω προσωπική εμπειρία και αυτή είναι η γνώμη μου) ειναι να κάνεις αποχή από αυτό για λίγο για να δεις πως πάει και άμα δεις ότι είσαι στα ίδια τοτε είναι η ΣΚΠ ...αλλά να ξέρεις ότι το φάρμακο σίγουρα βάζει το "χεράκι του" για να νιώθεις πιο άσχημα οργανικά.. αυτή είναι η αληθεια
 #132259  από Kpoplistener
 Παρ Νοέμ 22, 2019 11:07 pm
Debbie_Downer έγραψε: Πέμ Νοέμ 21, 2019 10:40 pm Κάθε οργανισμος είναι διαφορετικός βέβαια. Επισης στην πρώτη που πηρα κορτιζόνη και ήμουν στο νοσοκομειό πετούσα και στη δεύτερη με τις ημερήσιες νοσηλείες είχα ταχυπαλμία, αρρυθμία, εξάντληση κρίσεις πανικού και δεν θυμάμαι τι άλλο... Σιγουρα παιζει ρολο και η ψυχολογία μας εκείνη τη χρονική στιγμή.
Νοσοκομειο και καλό που το είδες γραμμένο? Δεν μπορείς να; Είσαι τσακιρ κέφι για πολύ εκει
 #132260  από Rafael
 Σάβ Νοέμ 23, 2019 9:16 am
Kpoplistener έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 11:05 pm
Rafael έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 3:53 pm Kαλησπερα συναγωνιστές κι από μένα..ως παθουσα κ γω στο θέμα οπτική νευρίτιδα έχω να πω ότι απ' τον Ιούλιο ως τώρα αν κ έχει επανέλθει η όραση μου 10/10 , σίγουρα δν είναι όπως πριν.εχω μια ακαθόριστη θολούρα άλλες φορές περισσότερο κ άλλες λιγότερο κ κάπου κάπου και πόνο .Να θυμησω ότι για μένα ήταν κ το πρώτο μου συμπτωμα κ ο λόγος που πήρα τη διάγνωση.Αν ξέρει κάποιος όμως θέλω γνώμες,η επισημη διάγνωση μου γράφει "μεμονωμένο περιστατικο και πιθανή απομυελίνωτικη νόσος"Παρ όλα αυτά αγωγή μου έγραψαν άμεσα.ειναι λοιπόν ο τέταρτος μήνας που ειμαι σε plegridy.το θέμα μου είναι ότι πριν από τη θεραπεία ένιωθα ειλικρινά πολύ καλύτερα..τώρα έχω κ αδυναμία κάπως στα πόδια και ζαλάδες κ γενικά μια αίσθηση περίεργη.Σκεφτομαι διαφορά αν και είμαι απ' τη φύση μου αισιοδοξο άτομο.Ειναι ότι προχωρά η νόσος κ μάλιστα πολύ γρήγορα?είναι η αγωγή που με κάνει να νιώθω έτσι?δε ξέρω τι να σκεφτώ..τη τρίτη έχω πάλι ραντεβού με το γιατρό μου ,ελπίζω να έχει επιτέλους λιγο χρόνο να μου απαντήσει σε κάποια πράγματα..ως τότε όλες οι γνώμες δέκτες αγαπητοί μου φίλοι.. εύχομαι να είστε όλοι σας καλά :smile-heart:
Ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις αν φταιει το φάρμακο ή όχι (που να ξέρεις τα φάρμακα καταστρέφουν ...έχω προσωπική εμπειρία και αυτή είναι η γνώμη μου) ειναι να κάνεις αποχή από αυτό για λίγο για να δεις πως πάει και άμα δεις ότι είσαι στα ίδια τοτε είναι η ΣΚΠ ...αλλά να ξέρεις ότι το φάρμακο σίγουρα βάζει το "χεράκι του" για να νιώθεις πιο άσχημα οργανικά.. αυτή είναι η αληθεια
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
.είναι η αλήθεια ότι δεν το ξεκίνησα με τη ψυχολογία ότι βοηθάει απ' την αρχή..ήθελα απλά πρωτίστως να δεχτώ τη συμβατική ιατρική βοήθεια..
Ευχομαι ολόψυχα να με βοηθήσει όντως..αν όχι θα το πετάξω και θα συνεχίσω τη ζωή μου φροντίζοντας όσο καλύτερα γίνεται τον εαυτό μου..η πορεία μου όπως κ όλων μας αβέβαιη αλλά θα χαμογελάω κ θα προχοραω όσο μπορώ .. ευχομαι τα καλύτερα μέσα απ' τη καρδιά μου και σε σένα..έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ απ' ότι διαβάζω..μόνο όμορφες στιγμές εύχομαι στο μέλλον :happy-cheerleadersmileygirl:
 #132261  από Kpoplistener
 Σάβ Νοέμ 23, 2019 1:38 pm
Rafael έγραψε: Σάβ Νοέμ 23, 2019 9:16 am
Kpoplistener έγραψε: Παρ Νοέμ 22, 2019 11:05 pm
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
.είναι η αλήθεια ότι δεν το ξεκίνησα με τη ψυχολογία ότι βοηθάει απ' την αρχή..ήθελα απλά πρωτίστως να δεχτώ τη συμβατική ιατρική βοήθεια..
Ευχομαι ολόψυχα να με βοηθήσει όντως..αν όχι θα το πετάξω και θα συνεχίσω τη ζωή μου φροντίζοντας όσο καλύτερα γίνεται τον εαυτό μου..η πορεία μου όπως κ όλων μας αβέβαιη αλλά θα χαμογελάω κ θα προχοραω όσο μπορώ .. ευχομαι τα καλύτερα μέσα απ' τη καρδιά μου και σε σένα..έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ απ' ότι διαβάζω..μόνο όμορφες στιγμές εύχομαι στο μέλλον :happy-cheerleadersmileygirl:
Ποπό να είσαι καλά πάντα για τα όμορφα λόγια σου και σε ευχαριστώ που με άκουσες διότι πολλοί συνασθενεις μας θεωρούν τα φάρμακα ή μπορεί όχι πλέον ..ως η μοναδική σωτηρία , ενώ δεν ίσχυει καν αυτό. Ίσα ίσα περισσότερα φέρνουν τα φάρμακα..και αν πιστεύεις στον Θεό μην παύεις να ελπίζεις να κοινωνας και να προσεύχεσαι για την υγεία σου .. κάποτε έκανα ιντερφερόνη β' δεν την άντεχα μετά αβονεξ ανυπόφορα φάρμακα μέχρι που πήρα από μόνη μου την πρωτοβουλία και τα πέταξα από την ζωή μου..και μην νομίζεις δεν ρισκαρισα την υγεία μου με αυτό ίσα ίσα την απελευθέρωσα από περισσότερες καταστροφές ..ξέρω ότι η ασθένεια δεν κάνει πίσω όμως ούτε με τα φάρμακα θα έκανε.. μέσα μου όμως ελπίζω πως θα γίνω καλά το ελπίζω και θα το επιδιώξω όσο με παίρνει ...να περνάς όμορφα στην ζωή σου χωρίς πολλές στενοχώριες εύχομαι, ώστε να τραβήξεις πιο μακρυά στον δρόμο σου , και εύχομαι να είναι "υπναρου" η ΣΚΠ σου ώστε να μην θέλει να "ξυπνάει" τακτικά και να σε ενοχλεί..εύχομαι γενικώς να είναι "τεμπελα"

Εμένα δυστυχώς αποδειχθηκε "δραστήρια" 😕 πολύ λίγο "κοιμάται"
 #132263  από Rafael
 Σάβ Νοέμ 23, 2019 3:53 pm
Ευχαριστώ τόσο πολύ για τα όμορφα λόγια και τις ευχές σου..μακάρι να μας φέρεται σε όλους πιο γλυκά η σκληροπυρηνικη μας φίλη που μας φορτώθηκε με το έτσι θέλω..κ γω είμαι άνθρωπος που πιστεύει βαθια κ ειλικρινά στο Θεό κ αυτή μου η πίστη μόνο καλό μου κάνει..με γεμίζει ελπίδα..και ποτέ δε τολμαω να ρωτήσω :γιατί σε μένα??και ξέρεις γιατί?απλά διότι έχω γνωρίσει πιο καλούς ανθρώπους από μένα με αυτό το προβλήμα και με ακόμα χειρότερα..μακάρι να μη μου τύχαινε ναι,αλλά όλοι εσείς εδώ τι χειρότερο έχετε από μένα για να το αξίζετε? τίποτα απολύτως..ίσα ίσα που αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ιδιαίτερα τα αυτοάνοσα νοσήματα έχουν προτίμηση σε ευαίσθητους κ καλοψυχους ανθρώπους.. ευχομαι σε όλους μας τη καλύτερη ζωή!!!! :smile-yes:
 #132264  από Kpoplistener
 Σάβ Νοέμ 23, 2019 7:02 pm
Rafael έγραψε: Σάβ Νοέμ 23, 2019 3:53 pm Ευχαριστώ τόσο πολύ για τα όμορφα λόγια και τις ευχές σου..μακάρι να μας φέρεται σε όλους πιο γλυκά η σκληροπυρηνικη μας φίλη που μας φορτώθηκε με το έτσι θέλω..κ γω είμαι άνθρωπος που πιστεύει βαθια κ ειλικρινά στο Θεό κ αυτή μου η πίστη μόνο καλό μου κάνει..με γεμίζει ελπίδα..και ποτέ δε τολμαω να ρωτήσω :γιατί σε μένα??και ξέρεις γιατί?απλά διότι έχω γνωρίσει πιο καλούς ανθρώπους από μένα με αυτό το προβλήμα και με ακόμα χειρότερα..μακάρι να μη μου τύχαινε ναι,αλλά όλοι εσείς εδώ τι χειρότερο έχετε από μένα για να το αξίζετε? τίποτα απολύτως..ίσα ίσα που αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ιδιαίτερα τα αυτοάνοσα νοσήματα έχουν προτίμηση σε ευαίσθητους κ καλοψυχους ανθρώπους.. ευχομαι σε όλους μας τη καλύτερη ζωή!!!! :smile-yes:
Καλέ μου άνθρωπε τι λες τώρα? Τι παραπάνω αξίζω εγώ? Για μενα πάλι είναι το αντίθετο εσείς αξίζετε περισσότερα από εμένα , αλλά ξέρω επίσης ότι ο Θεός ασχολείται με εσένα και με εμένα και με όλους μας δίνοντας μας κάτι να παλέψουμε γιατι μας αγαπάει και όλο τον κόσμο ξεχωριστα δίνοντας κάτι άλλο..μόνο αυτοί που περνάνε ζαχαρες και αγαπούν τον πλούτο είναι μακρυά από τον Θεό διότι τον αντικατέστησαν

Εύχομαι ολόψυχα η ασθένεια επάνω σου ίσα ίσα που να σε αγγίξει

Ξέρω είμαι σίγουρη ότι περνάς κι εσύ πολλά η ΣΚΠ δυστυχώς δεν χαμογέλασε σε κανέναν ..ίσως έδειξε φιλική στην αρχή αλλά μετά ...

Να σου πω προσωπικά την ΣΚΠ την παρομοιαζω με τους ανθρώπους .. στην αρχή σου χαμογελάνε κερδίζουν την καλοσύνη σου και μετά βγάζουν τους κυνόδοντες τους για να σε "κατασπαράξουν" αυτό μου θυμίζει η ΣΚΠ ..όσους γνώρισα ήταν έτσι..

Πάντως εσύ ως άνθρωπος του Θεού πραγματικά ξεχωρίζεις ..και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να διαβάσω το μύνημα σου. Να είσαι πάντα καλά εν Χριστώ αδελφε/η μου και ευλογημένος/η :smile-mmm: