• Οπτική νευρίτιδα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #131163  από inbloom
 Τρί Μαρ 05, 2019 7:00 pm
Καλησπέρα!

Συνοπτικά θα τα γράψω, αφενός για να μη σας κουράσω και αφετέρου γιατί αυτή τη στιγμή τα μάτια μου με ενοχλούν αφάνταστα.

Το 2014 είχα το πρώτο επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας, δεν πήρα κορτιζόνη, με αποτέλεσμα να μου αφήσει ένα "κουσούρι" στο δεξί μάτι.

Το 2016 είχα τα ίδια συμπτώματα, όχι τόσο έντονα, αλλά νοσηλεύτηκα στο Αιγινητειο, όπου έκανα και "θεραπεία" με κορτιζόνη.

Στις μαγνητικές μου εμφανίζονται ανέκαθεν κάποιες εστίες, οι οποίες δε στοιχειωθετούν ΣΚΠ και σύμφωνα με τον ειδικευόμενο το 2016 στο Αιγινητείο... Η παρακέντηση ήταν σχετικά καθαρή.

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι πολύ τυπική στους επανέλεγχούς μου, όμως στις 18 αυτού του μήνα έχω ραντεβού με τον κύριο Κέστη, όπου θα με δει πρώτη φορά.

Ξέχασα να αναφέρω πως όλα αυτά συνοδεύονταν από φοβερό πονοκέφαλο, σα να μου πιέζουν το κεφάλι.

Έτσι, από την Πέμπτη, έχω ακατάπαυστα πονοκέφαλο και σήμερα δε θέλω ν' ανοίγω τα μάτια μου.
Δεν μπορώ να κάνω φόκους το βλέμμα μου κι αν το κάνω, πιέζομαι.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω πολύ καλά, αλλά με απλά λόγια, βλέπω ακόμη χειρότερα από το δεξί μάτι.

*Το Αιγινητείο δεν εφημερεύει απόψε και δε θέλω να πάω στον Ερυθρό σταυρό, ο οποίος έχει εφημερία.
Φανταστείτε πως αποφεύγω νοσοκομεία και επείγοντα...

Τελικά μάλλον σας κούρασα, θα ήθελα πολύ ν' ακούσω ιδέες ή το οτιδήποτε!
 #131164  από Στάθης
 Τρί Μαρ 05, 2019 10:25 pm
inbloom έγραψε: Τρί Μαρ 05, 2019 7:00 pm Τελικά μάλλον σας κούρασα, θα ήθελα πολύ ν' ακούσω ιδέες ή το οτιδήποτε!
Υπάρχει μια φιλοσοφία που λέει, "Πες μου πως ήσουν πριν, να σου πω πως είσαι Τώρα και πες μου πως είσαι Τώρα, να σου πω πως θα είσαι αύριο".

Τα συμπτώματα που αναφέρεις inbloom δείχνουν (άλλη) μια έξαρση του οργανισμού σου από συσσωρευμένο οξειδωτικό στρες, που πέρασε το τελευταίο καιρό, με την δημιουργία φλεγμονών στο οπτικό και συνολικότερα κεντρικό νευρικό σύστημα.

Στην προκειμένη περίπτωση, καλό είναι να βρεις τρόπο να ξεκουραστείς για απόψε (π.χ. φτιάξε ένα ζεστό χαμομήλι με λίγο μέλι), και αύριο αν το θέμα συνεχίζεται και προπάντων αν δημιουργείται θέμα στην λειτουργικότητά σου, να πάρεις λίγο κορτιζόνη για την γρηγορότερη εκτόνωση της κατάστασης, πάλι με καλή ξεκούραση, πολλά νερά, καλό φαγητό.

Αυτό που προέχει σαφώς είναι η βελτίωση της κλινικής σου εικόνας, αργότερα δε, μπορείς να ψαχουλεύσεις (και εδώ στο φόρουμ) για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε το Παρόν μας (Πνευματικά - Διατροφικά - Ασκησιολογικά) ώστε να μειώσεις γρήγορα τις οξειδώσεις που σε βάλλουν, ώστε να πορευτείς με μεγαλύτερη Δύναμη, λιγότερα προβλήματα, γλυκότερες προκλήσεις.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά, κουράγιο & καλή Δύναμη inbloom.
 #131170  από inbloom
 Τετ Μαρ 06, 2019 9:12 am
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Τα μάτια μου είναι πράγματι καλύτερα, ο πονοκέφαλος επιμένει.
Θα δώσω και σήμερα λίγο χρόνο, με ξεκούραση και θα δω πώς θα κινηθώ
Ευχαριστώ πολύ και για τις προτάσεις, σίγουρα πρέπει να διαχειρίζομαι το άγχος μου, έως ότου το περιορίσω...
 #131194  από Debbie_Downer
 Κυρ Μαρ 10, 2019 9:54 am
Καλημέρα! Κι εγώ έχω περάσει δύο οπτικές νευρίτιδες και σίγουρα όλα ξεκίνησαν από το άγχος μου. Στην πρώτη πηρα κορτιζόνη αλλά είχα φτασει μα μη βλεπω τίποτα από αυτο το ματι και επανήλθε μόνο κατά το ήμισυ γιατί είχε ήδη παθει βλάβη το οπτικό νεύρο και στη δευτερη που ήταν πιο light επανήλθε πληρως πάλι με κορτιζόνη. Αλλά πονοκεφάλους δεν είχα σε καμία οπότε μπορεί να είναι και από την ένταση που νιώθεις και το άγχος για το τι θα γίνει και αν εχεις κάτι πάλι. Ηρεμία όσο μπορείς και όλα θα πάνε καλα.
 #131230  από inbloom
 Τρί Μαρ 19, 2019 12:35 am
Νομίζω πως ο πονοκέφαλος δημιουργείται από τη δυσκολία στην όραση και την προσπάθεια που καταβάλλω να δω.
Είχα και στις 3 πονοκέφαλο και πόνο στο μάτι.
Στην πρώτη δεν πήρα κορτιζόνη, γιατί η νευρολόγος και σούπερ ντούπερ και καλά οφθαλμίατρος, θεωρούσαν πως ήμουν πολύ μικρή (20) για να πρηστώ (!) από την κορτιζόνη... (Άλλαξα γιατρούς)
Με αποτέλεσμα, 6 χρόνια μετά, να έχω ακόμη δυσχρωματοψία και κακή ποιότητα όρασης από το δεξί μάτι.
Στη 2η νοσηλεύτηκα με κορτιζόνη κι όλα καλά.
Η 3η και τελευταία, πριν 2 βδομάδες, υποχώρησε σε μία εβδομάδα.

Το άγχος μου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου και θα το διαχειριστώ! :smile-clapping:
 #131274  από eleni elma
 Παρ Μαρ 22, 2019 6:25 pm
Καλησπέρα και από εμένα!
Εγώ είχα πέρσι ένα επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας. Έκανα μαγνητική και είχα πολλές εστίες και μετά από σύσταση του νευρολόγου νοσηλεύτηκα στο Παπαγεωργίου. Είχα πτώση όρασης στα 6/10 και επειδή δεν είχα την αναμενόμενη ανάκαμψη με την κορτιζόνη στις 5 μέρες μου έδωσαν και άλλες 2 πριν με στείλουν σπίτι για Πάσχα, Μέχρι τότε δεν είχα διαγνωστεί. Αυτό έγινε κανένα 2μηνο μετά που βγήκαν τα αποτελέσματα της παρακέντησης. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν επιθετική μορφή ΣΚΠ και αν δεν έπαιρνα αγωγή θα έκανα και νέο επεισόδιο με μαθηματική ακρίβεια. Από τότε πέρασα πολλά (με είχε πειράξει και η πολλή κορτιζόνη και τα χάπια). Τα μάτια μου είναι σχετικά καλά, αν και δεν επανήλθαν τελείως, αλλά είμαι λειτουργική. Ο γιατρός επιμένει ότι θα ανακάμψουν, απλά τα μάτια αργούν. Εγώ κρατάω μικρό καλάθι...Η δυσκολία μου σχετίζεται πιο πολύ με τη φωτεινότητα. Πάντως πήρα γνώμες από αρκετούς γιατρούς και όλοι μου είπαν ότι καλά έκανα και ξεκίνησα αγωγή. Στην τελευταία μαγνητική κάποιες εστίες εξαφανίστηκαν τελείως αλλά έχω και μια νέα, που όμως δε με έχει επηρεάσει σε κάτι.
Αν έχεις ΣΚΠ καλά είναι να ξεκινήσεις άμεσα αγωγή. Για μένα νομίζω ήταν σωτήρια!
 #131275  από Dhm
 Παρ Μαρ 22, 2019 10:22 pm
Η ΣΚΠ είναι σαν ταυτότητα. Ο ένας διαφέρει από τον άλλον, ενώ κάποιο μπορεί να τον σώζουν οι αγωγές και άλλον να τον καταστρέφουν σε πολλά επίπεδα :/
Inbloom, αν θες μπορείς να μου στείλεις σε προσωπικό, γιατί έχουμε από ότι κατάλαβα παρόμοια ηλικία και συμπτωματολογία.
Να προσέχετε όλοι τον εαυτό σας, τον εγκέφαλο και την ψυχή σας! :*
 #131734  από Kpoplistener
 Παρ Ιούλ 26, 2019 8:23 pm
eleni elma έγραψε: Παρ Μαρ 22, 2019 6:25 pm Καλησπέρα και από εμένα!
Εγώ είχα πέρσι ένα επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας. Έκανα μαγνητική και είχα πολλές εστίες και μετά από σύσταση του νευρολόγου νοσηλεύτηκα στο Παπαγεωργίου. Είχα πτώση όρασης στα 6/10 και επειδή δεν είχα την αναμενόμενη ανάκαμψη με την κορτιζόνη στις 5 μέρες μου έδωσαν και άλλες 2 πριν με στείλουν σπίτι για Πάσχα, Μέχρι τότε δεν είχα διαγνωστεί. Αυτό έγινε κανένα 2μηνο μετά που βγήκαν τα αποτελέσματα της παρακέντησης. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν επιθετική μορφή ΣΚΠ και αν δεν έπαιρνα αγωγή θα έκανα και νέο επεισόδιο με μαθηματική ακρίβεια. Από τότε πέρασα πολλά (με είχε πειράξει και η πολλή κορτιζόνη και τα χάπια). Τα μάτια μου είναι σχετικά καλά, αν και δεν επανήλθαν τελείως, αλλά είμαι λειτουργική. Ο γιατρός επιμένει ότι θα ανακάμψουν, απλά τα μάτια αργούν. Εγώ κρατάω μικρό καλάθι...Η δυσκολία μου σχετίζεται πιο πολύ με τη φωτεινότητα. Πάντως πήρα γνώμες από αρκετούς γιατρούς και όλοι μου είπαν ότι καλά έκανα και ξεκίνησα αγωγή. Στην τελευταία μαγνητική κάποιες εστίες εξαφανίστηκαν τελείως αλλά έχω και μια νέα, που όμως δε με έχει επηρεάσει σε κάτι.
Αν έχεις ΣΚΠ καλά είναι να ξεκινήσεις άμεσα αγωγή. Για μένα νομίζω ήταν σωτήρια!

Στα αλήθεια σου έχει φέρει καλυτέρευση η αγωγή? Και τι αγωγή κάνεις?