• μονο κλαιω δε τρωω και θελω να παιθανω

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #130224  από sodimitris
 Σάβ Ιούλ 07, 2018 9:39 am
καλησπερα σε ολους και ευχομαι τα καλυτερα.
ειμαι 30 ετων και με λενε Δημητρη,το 2007 επαθα για πρωτη φορα στη ζωη μου κριση πανικου απο τοτε αρχισε η διαμαχη με το εντερο μου ενω μεχρι τοτε ημουν μια χαρα στο εντερο..κλειστηκα στο σπιτι 3 χρονια γτ μολις πηγαινα 100μ με επιανε κριση πανικου,περασα μια μεγαλη καταθλιψη κ με τη βοηθεια ψυχολογου το ξεπερασα.το 2011 παλι τα ιδια γ 3 χρονια,απλα αναφερω αυτο για αρχη μιας και οι διαταραχες του εντερου δισκοιλιοτητα και ευκοιλιοτητα το εχω μεχρι κ σημερα.
τα τελευταια 3 χρονια εχω ζαλαδες δευτερολεπτου που ενιωθα αργα αργα πολυ αργα να αυξανοντε.στις 19 δεκεμβρη φετος περασα μια υπερβολικα εντονη ζαλαδα και για 3 μηνες δε μοορουσα να σηκωθω απο το κρεββατι...και απο τοτε αρχιζει ο γιλγοθας μου..εχω κανει οτι υπαρχει απο αιματολογικη εξεταση,υπεριχο ανω κατω κοιλιας,μαγνιτικη εγκεφαλου,μαγνιτικη αυχενα,αξονικη εγκεφαλου-αυχενα-κοιλιας,εχω βαλει χόλντερ.εχω δει οτι ειδικοτητα σχεδων υπαρχει..5 ωριλα 2 νευρολογους κλπ κλπ...το θεμα μου ειναι οτι ειμαι ολη μερα σπιτι λογο της ασταθειας δεν μπορω να κανω τιποτα εχω κλειστει στον εαυτο μου και κλαιω ασταματητα.πχ αν εχω το τσιγαρο στο τασακι νιωθω να παρασυρομαι απο τη φιρα του καπνου η οταν ειμαι ξσπλωμενοσμς οτι παω οοως η ανασα μου που ειναι στο οπτικο μου πεδιο.εχω κρυες πατουσες και ορχεις κ σε καπιες φασεις κ αλλα σημεια του σωματος, επεισης αν ξαπλωσω ισια μουδιαζω λιγο πριν την πατουσα αλλα μολις το κουνιαω φευγει το μουδιασμα.οταν ακουμπαω τα ποδια ξαπλωμενος με λιγη δυναμη ενομενα αρχιζει ενα τρεμουλο στα ποδια πολυ,εχω εμβοες, οι μονες γνωστες παθησεις που εχει το σωμα μου ειναι μια κυρσοκοιλη στον αριστερο ορχη,ενα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στραβο διαφραγμα και εδω κ μηνες αρκετο υγρο στο αυτι μου και σταφυλοκοκο κ μικροβιο στο αυτι.να πω οτι πριν τις 19 δεκεμβρη που ξεκονησε ολο αυτο ειχα συμπτωματα που τα αγνοουσα οπως οταν κατεβαινα σκαλες ενιωθα την κινηση του ποδιου μου σα να ειμαι διακεκομενη ενο δεν φενοταν με το ματι επεισης το ιδιο πραγμα κ στο χερι καπιες φορες μολις το κινουσα.οταν πχ οδηγω δεν εχω κανενα προβλημα και καμια ασταθεια οταν περπαταω ή μενω σταθερος εχω .επεισης ολο αυτο το διαστημα εκανα 2 αποπειρες αυτοκτονιας γιατι δεν αντεχω αλλο ημουν μια χαρα ετοιμος να αρραβωνιαστω και ηρθε αυτο.ο ωρλ μου ειπε πως ειναι απο το υγρο στο αυτι κ την πεμπτη εχω ραντεβξυ να φτιαξω το διαφραγμα για να ξεπλωκαρει η αυσταχιανη σαλπιγγα.μου ειπε να ξεκινησω αντιβιωση γ το μικροβιο στο αυτι αλλα απο την πρωτη μερα ειχα εντονη διαρροια απο την αντιβιωση ΑΛΛΑ οσο κ αν ακουγετε περιεργο 5 ωρες μετα το την πρωτη ημερα αντιβιωσης ειδα μειωση της ασταθειας-ζαλαδας κατα 60%.στγνωμη αν κουρασα αλλα πραγματικα ειμαι ενα κουρελι συγνωμη απλα κ τωρα που γραφω ειμαι κουρελι και γραφω κλαιγωντας πραγματικα σας ευχαριστω μα η θκιψη μου και ο φοβος μου ειναι πανω απο καθε τι.οι νευρολογοι μου ειπαν πως μια νοσος πχ χενφα ειναι κατα πολυ εμφανη ενω εγω δεν φαινομαι αν καποιος δε με ξερει να εχω κατι και πως τοσα χρονια μικροζαλαδων θα ειχε αυξηθει κατα πολυ.συγνωμη και παλι μα ψαχω μια σανιδα σωτηριας κ γω οπως πολλοι.εχω τραγικη αναγκη ψυχολογο μα η τσεπη μου ειναι αδεια.να σημειωσω πως μετα απο εναν καλο κ ησυχο μεσημεριανο υπνο φευγουν ολα κατα 95%
 #130225  από Στάθης
 Σάβ Ιούλ 07, 2018 11:48 am
Γεια σου Δημήτρη, προσπάθησε να επικεντρωθείς σε αυτά που σε βοηθούν, π.χ. στην πολύ καλή ξεκούραση αφού φαίνεται από το γραφόμενα σου ότι μετά από καλό ύπνο όλα τείνουν προς βελτίωση. Αν χρειάζεσαι μπορείς και να προσθέσεις διάφορα βότανα που βοηθούν στην ξεκούραση όπως συνδυασμός χαμομήλι-πασιφλόρα-βαλεριάνα, συνδυασμός που ονομάζεται "sweet dreams" για το λόγο ότι βοηθάει πολύ στον σωστό ύπνο.

Επίσης ένα θέμα σίγουρα είναι και το τσιγάρο, το οποίο μπλοκάρει τα πάντα στον οργανισμό, και αυτό δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας να το καταλάβει. Αν δεν μπορείς να το κόψεις, τουλάχιστον μετρίασέ το, το λογικό είναι θα σε τονώσει λίγο στην υγεία και στην τσέπη ίσως.

Η ΧΕΝΦΑ είναι μια πάθηση με συμπτώματα τύπου αστάθεια και ζαλάδες, είναι διαδεδομένο σε ασθενείς με ΣΚΠ, αλλά και σε καπνιστές, διότι οξειδώνονται η φλέβες το λαιμού και θώρακα με αποτέλεσμα την στένωση τους και την κακή κυκλοφορία του αίματος από και προς τον εγκέφαλο. Μπορείς να το δει κάποιος με ειδικευμένο υπέρηχο αν παλινδρομεί το αίμα στα σημεία που αναφέρω.

Γενικά έχεις πολλά πράγματα στα οποία μπορείς να δουλέψεις το εαυτό σου, αλλά το βασικότερο είναι να πιστέψεις ότι η Ζωή έχει την δύναμη να σε επαναφέρει από τα χαμό και να σε φέρει πάλι σε αρμονία και ισορροπία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι Θετική Διάθεση και με λίγο Υπομονή, θα βρεθούν τα σωστά εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καλή Δύναμη Δημήτρη, και μην διστάσεις να εκτονώνεις αυτά που βαραίνουν και ταλαιπωρούν, εδώ είμαστε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Καλή Ξεκούραση, Βότανα, καλή διατροφή ότι είναι στο χέρι σου κάνε το, ότι δεν ξέρεις, ρώτα, όλα καλά θα πάνε.
 #130226  από Dimitris213
 Σάβ Ιούλ 07, 2018 2:05 pm
Δεν είναι σωστό αυτό που θα πω γιατί ΔΕΝ είμαι γιατρός, αλλα δεν άντεξα.
Εγώ είμαι 100% σίγουρος οτι η πλειάδα των συμπτωμάτων είναι ψυχολογικής φύσεως.
Κάποτε ένας νευρολόγος όταν ανησυχούσα για το καθετί που νοιώθω οτι είναι λόγω της ΣΚΠ μου είχε πει:
"Όταν θα είναι της ΣΚΠ να είσαι σίγουρος θα το καταλάβεις....Δεν είναι αμφισβητήσιμο, δεν πηγαινοέρχεται, δεν βελτιώνεται....Μια βρύση άμα χαλάσει και στάζει, στάζει...Δεν έχει ώρες τις μέρας που στάζει και άλλες που σταματάει..."
Σίγουρα η παραπάνω προσέγγιση σηκώνει πολλές αντιρρήσεις αλλα εμένα με βοήθησε.
Στην αρχή μούδιαζε το χέρι , με έπιανε πανικός. (Δε σκεφτόμουν οτι στηριζόμουν 10 λεπτά πάνω του)
Νύσταζα ή ένοιωθα κουρασμένος ενώ δεν είχα κάνει κάτι κουραστικό, με έπιανε πανικός. (Δεν σκεφτόμουν οτι το να δουλεύεις βάρδιες είναι εξαντλητικό έτσι και αλλιώς - ειδικά όταν γύριζα απο νύχτα σε πρωί/απόγευμα)
"Πέταγε" το μάτι μου, με έπιανε πανικός. (Δε σκεφτόμουν οτι έχω πιει 3 καφέδες και είμαι 4 ώρες μπροστά στο pc ακατάπαυστα)
Και τα λοιπά και τα λοιπά, η ζωή κυλούσε έτσι...Ώσπου μου είπε αυτό. Και είπα "Αντε &*$#σου...Αν είναι να συμβεί θα συμβεί, ο φόβος το πολύ πολύ να το επισπέυσει"..Και χαλάρωσα..Οκ έχω "υπόννοιες" αρκετές φορές αλλα τα πράγματα είναι υπερβολικά καλύτερα.

Γενικά προτείνω να μην αγχώνεσαι , αν μη στενοχωριέσαι, να μην πανικοβάλλεσαι.
Ειδικά η συνύπραξη ΩΡΛ προβλήματος να ξέρεις οτι σχετίζεται άμεσα με θέματα αστάθειας και ζαλάδας. Το Α και το Ω για την ευσταθειά μας είναι το υγρό στο αυτί. Δες τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ξέρω δεν υπάρχει "κουμπί τερματισμού άγχους" άλλα πρέπει να φτιάξεις ένα.
Επίσης, αν μου επιτρέπεται : Σεξ. Πολύ σεξ. Με συναίσθημα όμως, με την σύντροφο, με άνθρωπο που νοιώθεις "αλλού" μαζί του. Αυτό και αν είναι γιατρικό.

Εύχομαι περαστικά και καλή δύναμη.
 #130294  από sodimitris
 Σάβ Ιούλ 21, 2018 1:25 pm
εγιναν και εξευασεις για χενφα για φλεβες ολα.ολα πεντακαθαρα..ευθιασμος αυχενα-κηλη α5-α6-και μετακινηση σπονδυλου αυχενα κ πιεζει ελαφρα μυελο,και ενα σταφυλοκοκκο στο αυτι..τιποτα αλλο εχω κανει οτι εξετασει υπαρχει και τα μονα ευριματα ειναι τα παραπανω.

https://imgur.com/a/H7kv9pD
 #130320  από NansyTh
 Τρί Ιούλ 24, 2018 7:41 pm
Δημήτρη καλησπέρα,
ίσως η κατάσταση σου να χρήζει φαρμάκων. Αυτό το λέω επειδή ανέφερες πως θέλεις να πεθανεις. Θέλω να σου πω ότι πλέον τα καινούριας γενιάς φάρμακα τύπου αντικαταθλιπτικά είναι πολύ καλά. Έχω πάρει για ένα διάστημα ήπιας μορφής ( φαντάσου τα παιρνεις από φαρμακείο χωρίς συνταγή) και πραγματικα με βοήθησαν πάρα πολύ. Εγω βέβαια είχα αλλού είδους θέμα
αλλά έχω και πολλούς γνωστούς που έχουν πάρει. Θέλω να σου πω ότι το έψαξα πάρα πολύ πριν πάρω. Φυσικά θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ψυχίατρο αλλά έτσι απελπισμένο όπως σε ακούω ίσως θα έπρεπε να το σκεφτεις. Άλλωστε από το να θες να πεθάνεις καλύτερα να δοκιμάσεις. Για ψυχίατρο θεωρώ πως θα μπορούσες να κλεισεις ραντεβου σε κάποιο νοσοκομείο. Χωρίς να το έχω ψάξει φυσικά. Θέλω να σου πω ότι όλα αυτά στα λέω διότι έχω κανει ψυχοθεραπεία με ψυχίατρο κ έχω πάρει κ χάπια.
 #130321  από sodimitris
 Τρί Ιούλ 24, 2018 9:30 pm
ευχαριστω για την απαντηση σου και ενοιτε καθε γνωμη δεκτη.μα δε μπορω μεσα μου να δεχθω οτι οι ζαλαδες ειναι ψυχολογικης φυσεως,μα απο τη μια στιγμη στην αλλη;εχασα τη ζωη μου.μονο το βραδακι περνανε και δεν αντεχω το πολυ φως.εχω τρελαθει εχει παρει φωτια το google ολη μερα 8 μηνες τωρα.ημουν μια χαρα στη δουλεια μου στις συναναστροφες μου στη σχεση μου δε μπορω να καταλαβω τι γινεται.
 #130330  από aggelos29
 Τετ Ιούλ 25, 2018 9:29 pm
Φίλε μου πρέπει να χαλαρώσεις. Πήγαινε σε έναν ψυχίατρο να σε βοηθήσει στην αρχή και μετά θα δεις, όσο είσαι έτσι δεν γίνεται τίποτα.
 #130331  από kon kon
 Πέμ Ιούλ 26, 2018 12:44 pm
ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ! ΞΥΠΝΑ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ.ΙΣΩΣ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΚΠ.ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΚΠ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΙ! ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #130332  από sodimitris
 Πέμ Ιούλ 26, 2018 6:23 pm
ευτυχως εχουν αποκλεισθει ολα τα ενδεχομενα σκληρυνσης απο 5 γιατρους και μια σειρα μαγνητικες και εξετασεις