• ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΣΚΠ

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12994  από Nick
 Πέμ Δεκ 10, 2009 12:34 pm
Πω, πω, χαμός στη συζήτηση. LL-MM δεν νομίζω ότι η κοινωνία έχει αποδεχθεί τους φορείς του AIDS. Έχεις γνωρίσει ποτέ κανέναν? Τί διάολο? Πού πήγαν και τόσα χρόνια δεν έτυχε να συναντήσουμε κανέναν τους? Μάλλον, κρύβουν το πρόβλημά τους γιατί φοβούνται τον κοινωνικό ρατσισμό και το περίεργο βλέμμα γεμάτο οίκτο του συνανθρώπου.
soulla, "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον", αλλά και "συν Αθηνά χείρα κείνει". Δεν μπορείς να αφήνεσαι στο "πεπρωμένο" και ύστερα να μην είσαι ευχαριστημένη από αυτά που θα σου συμβούν. Γιατί το πεπρωμένο γράφεται όχι μόνο από τις συνθήκες και τις περιστάσεις τις οποίες ζούμε και συναντούμε, αλλά και μέσα από τις επιλογές και πράξεις που κάνουμε. Σε παρακαλώ κράτησε τη ζωή σου στα χέρια σου και μην "τη γράφεις". Είπαμε, μερικοί πρέπει να προσπαθούν περισσότερο. Έστω κι αν πολλές φορές αυτή η περισσότερη προσπάθεια δεν φέρνει την επιτυχία, κάτι μπορεί να έχεις κερδίσει και απλά να μην το βλέπεις. Τέλος, αν θέλεις να πιστέψεις σε κάτι, πρώτα πρώτα πίστεψε στον εαυτό σου.
Και φυσικά, δεν υπάρχει θεραπεία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία. Και οι θεραπείες που υπάρχουν δεν είναι θεραπείες, γιατί υποτίθεται ότι οι θεραπείες θεραπεύουν, και εγώ δεν είδα κανέναν θεραπευμένο. Και η άποψή μου για την επιστημονική κοινότητα είναι ότι μπορούν όλοι να πάνε να !!!!!!!! γιατί γι'αυτούς οι κάθε είδους ασθενείς είναι πελατάκια (αν έχουν λεφτά), πειραματόζωα - ανθρωποειδή για να εφαρμόσουν τις "επισημονικές" τους γνώσεις και ανησυχίες (αν δεν έχουν λεφτά). Και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ασθένειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, όπως η ΣΚΠ, πρέπει να είναι δυνατοί πρώτα πρώτα για τον εαυτό τους για να ζήσουν έστω κι αυτό που τους αναλογεί. Η αξία της ζωής για μένα είναι αδιαμφισβήτητη.
 #12995  από Fotis
 Πέμ Δεκ 10, 2009 12:51 pm
Μπορεί να μην έχω παιδιά και ενδεχομένως να μην αποκτήσω κι ολας, αλλά δεν είμαι διατεθιμένος να τα παρατήσω όσο και εαν κουραστώ. Είναι λογικό να κουραζόμαστε και να απογοητευόμαστε, αλλά στο τέλος αφού είμαστε σε αυτή την ζωή χρειάζεται συνεχής μάχη. Μάχη όχι για το μέλλον, αλλά για το σήμερα, για την επόμενη στιγμή.
 #13012  από Giota
 Πέμ Δεκ 10, 2009 3:53 pm
litsa έγραψε:φίλη σούλα,
το μόνο που έχω να σου πω ειναι ότι παραιτήθηκες απο τη ζωή,
τι θα πει τα φάρμακα δεν κάνουν τιποτα κτλ..

διαφωνώ κάθετα μαζί σου....
πολύ χάλια ψυχολογία και κράτα τα καλυτερα για τον εαυτό σου!!

συγνώμη που μιλάω έτσι, αλλά αυτό πιστεύω.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΛΙΤΣΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ Κ ΛΕΩ ΤΙ ΚΑΝΩ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΣΥΝΗΛΘΑ. ΣΟΥΛΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΩΡΑ Κ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΛΙΤΣΑ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.Α ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ΝΑ ΤΡΥΠΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΤΟ.
 #13027  από LL--MM
 Πέμ Δεκ 10, 2009 5:22 pm
[quote="Nick"] Πω, πω, χαμός στη συζήτηση. LL-MM δεν νομίζω ότι η κοινωνία έχει αποδεχθεί τους φορείς του AIDS. Έχεις γνωρίσει ποτέ κανέναν? ... Μάλλον, κρύβουν το πρόβλημά τους γιατί φοβούνται τον κοινωνικό ρατσισμό και το περίεργο βλέμμα γεμάτο οίκτο του συνανθρώπου.
soulla, "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον"... Γιατί το πεπρωμένο γράφεται όχι μόνο από τις συνθήκες και τις περιστάσεις τις οποίες ζούμε και συναντούμε, αλλά και μέσα από τις επιλογές και πράξεις που κάνουμε...
Μόνο που οι επιλογές αυτές είναι πλέον ανύπαρκτες, ή περίπου...

Και η άποψή μου για την επιστημονική κοινότητα είναι ότι μπορούν όλοι να πάνε να !!!!!!!! γιατί γι'αυτούς οι κάθε είδους ασθενείς είναι πελατάκια (αν έχουν λεφτά), πειραματόζωα - ανθρωποειδή για να εφαρμόσουν τις "επισημονικές" τους γνώσεις και ανησυχίες (αν δεν έχουν λεφτά).
Μωρέ και λεφτά να έχουν, θέλουν περισσότερα... [/ quote]

Ναί, έχω γνωρίσει άτομο με Έηντς. Μάλιστα, πριν τη διάγνωση... Βέβαια, και παιδάκια έχουν, και μόνιμο γκόμενο, και μαμάδες και προβλήματα ών ου έσται τέλος... Όπως ο οποιοσδήποτε, δηλαδή. Την εποχή εκείνη, βέβαια, δε μπορούσα να δω το άτομο αυτό ώς "συμπολεμίστρια", διότι δεν ήξερα τη δική μου κατάσταση (αν και ήμουν σε μεγάλη ώση, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων). Ήμασταν και οι δύο εγχειρισμένες με οστεοσυνθετική, κάπνιζε και χόρτο, και όταν βγήκε για μια επίσκεψη σπίτι της ένα σαββατοκύριακο, της μάζευα τα αναλγητικά τα οποία δε χρησιμοποιούσα... Ομολογουμένως, δεν έγινε κολλητή μου αργότερα, δεν την ξαναείδα καν.
Για τα υπόλοιπα (και γι αυτά εδώ) συμφωνούμε...