• Μια γνώμη - μουδιασματα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130151  από Georgiadrou
 Δευ Ιουν 18, 2018 9:19 am
Καλημέρα σας,
Είμαι νέο μέλος αλλά τη νόσο την έχω 7 χρόνια τώρα.
Πριν 3 μήνες περίπου είχα μουδιασματα παντού σε όλο μου το σώμα και μόνιμα μουδιασματα στα χέρια.Ο γιατρός μου μου έδωσε το lurica για ένα μήνα και μετά επειδή δεν πέρναγαν μου έδωσε και το Miorel.τα μουδιασματα Δεν υποχωρουσαν και έκανα μαγνητική.Αυτή έδειξε ότι η εστία που είχα στον αυχένα(η πρώτη μου ) Έχει ξαναζωντανέψει χωρίς όμως να παίρνει σκιαγραφικο.Μου έδωσε κορτιζόνη δια στόματος για 20 μέρες όμως ακόμη τίποτα....Έχω αγχωθεί πολύ θα φύγουν ποτέ αυτά;Τις άλλες 3 φορές που είχα υποτροπή με ενδοφλέβια φεύγαν κοντά στο μήνα.Τι σημαίνει αυτό για τη νόσο;Έχει προχωρήσει στάδιο;έχω τρομοκρατηθει.Δεν μπορώ να δουλέψω,δεν μπορώ να χαρώ είμαι με ένα μόνιμο άγχος.
 #130167  από Στάθης
 Τετ Ιουν 20, 2018 11:44 am
Georgiadrou έγραψε: Δευ Ιουν 18, 2018 9:19 am Καλημέρα σας,
Είμαι νέο μέλος αλλά τη νόσο την έχω 7 χρόνια τώρα.
Πριν 3 μήνες περίπου είχα μουδιασματα παντού σε όλο μου το σώμα και μόνιμα μουδιασματα στα χέρια.Ο γιατρός μου μου έδωσε το lurica για ένα μήνα και μετά επειδή δεν πέρναγαν μου έδωσε και το Miorel.τα μουδιασματα Δεν υποχωρουσαν και έκανα μαγνητική.Αυτή έδειξε ότι η εστία που είχα στον αυχένα(η πρώτη μου ) Έχει ξαναζωντανέψει χωρίς όμως να παίρνει σκιαγραφικο.Μου έδωσε κορτιζόνη δια στόματος για 20 μέρες όμως ακόμη τίποτα....Έχω αγχωθεί πολύ θα φύγουν ποτέ αυτά;Τις άλλες 3 φορές που είχα υποτροπή με ενδοφλέβια φεύγαν κοντά στο μήνα.Τι σημαίνει αυτό για τη νόσο;Έχει προχωρήσει στάδιο;έχω τρομοκρατηθει.Δεν μπορώ να δουλέψω,δεν μπορώ να χαρώ είμαι με ένα μόνιμο άγχος.
Καλημέρα Georgiadrou, ένα σύμπτωμα υποτροπής μπορεί να διαρκέσει αρκετά, και σε αυτό παίζουν ρόλο πολλά, όπως η βαρύτητα του συμπτώματος, η διαδικασία ανάρρωσης, τα φάρμακα, η ψυχολογία κτλ.

Αυτό που έχω παρατηρήσει με τα δικά μου μουδιάσματα του παρελθόντος αλλά και νυν, είναι ότι τα φάρμακα δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα για τα μουδιάσματα. Προσωπικά δοκίμασα και την κορτιζόνη, η οποία ένιωθα ότι έκανε τα μουδιάσματα λίγο χειρότερα, δοκίμασα το Neurontin και το Lyrica, τα οποία επίσης ως προς τα μουδιάσματα είχαν μηδέν αποτέλεσμα.

Αυτό που είχε αποτέλεσμα στα μουδιάσματα για μένα ήταν η σωστή ξεκούραση, η σωστή διατροφή και η ήπια άσκηση. Π.χ. η Θιαμίνη (Βιταμίνη B1) παρέα με κάποια άλλα συμπλέγματα βιταμινών και αντιοξειδωτικών με βοήθησαν πολύ περισσότερο για μουδιάσματα, τα οποίο αν και είχα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όταν 'βελτιστοποίησα' την Ξεκούραση, Διατροφή, Άσκηση μου έφυγαν σιγά σιγά. Η βελτιστοποίηση βέβαια δεν σταματάει ποτέ, γιατί όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν και οι ανάγκες μας.

Σωστή ξεκούραση, καλή διατροφή και ήπια άσκηση βοηθούν πολύ το νευρικό σύστημα μακροπρόθεσμα. Και ειδικά για τα μουδιάσματα όσο καλύτερα εξισορροπούμε τον εαυτό μας με αυτά που χρειάζεται, τόσο καλύτερα μπορεί να αναπτύσσει νέα νευρωνικά δίκτυα, και να προσπερνάει βλάβες η ακόμα και να επιδιορθώνει.

Georgiadrou δεν έχεις προχωρήσει στάδιο, γιατί το επόμενο στάδιο εσωκλείει πολύ σοβαρότερα προβλήματα λειτουργικότητας και κινητικότητας. Διώξε το άγχος, έχε την Διάθεσή σου προς την Θετική πλευρά και κάνε Υπομονή, θα δυναμώσεις με τον Χρόνο σου (και με την ψυχολογική υποστήριξη του ιατρού σου).

Εύχομαι περαστικά σε αυτά που σε ταλανίζουν.
Καλή Δύναμη Georgiadrou.
 #130176  από Georgiadrou
 Πέμ Ιουν 21, 2018 4:47 pm
Σε ευχαριστώ πολύ Στάθη,
Μακάρι να γίνουν αυτά που μου λες.Ο γιατρός μου δίνει να κάνω και άλλες εξετάσεις χωρίς εξήγηση πράγμα που με φοβίζει περισσότερο....Προσπαθώ να ηρεμήσω και μάλιστα θα επισκεφθώ και ένα ψυχίατρο.Είναι σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ γιατί η γνώμη των συναδέλφων βοηθάει πολύ.Σε ευχαριστώ και πάλι.