• χολυστερινη.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129777  από Πανοςςς
 Πέμ Μαρ 22, 2018 3:19 pm
παιδια τα φωτα σας.εκανα γενικη αιματος και εδειξε 300 χολιστερινη και αρκετα τριλικεριδια.η βιταμινη d ειναι στο 7 .ειχα σταματησει να την παιρνω...υπαρχει περιπτωση να ανεβηκαν σπο την d?δεν τρωω πολα κρεατα ουτε γλυκα για να πεις οτι το παρακανα..😟😟και ουρικο οξυ...
 #129778  από Konstantinos
 Πέμ Μαρ 22, 2018 3:52 pm
Τέτοια νούμερα χοληστερίνης, ειδικά χωρίς πολλά γλυκά, ζυμαρικά, ψωμιά, τυριά και κρέατα, συνήθως είναι κληρονομικής φύσης και χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή. Γραμμή για τον παθολόγο σου, να σου γράψει κανένα Simvastatin, που είναι για την υψηλή χοληστερίνη και πάει πολύ καλά στις έρευνες για προοδευτική ΣΚΠ ως νευροπροστατευτικό. Στα τα τριγλυκερίδια, γιατί νούμερο μιλάμε;
 #129781  από Konstantinos
 Παρ Μαρ 23, 2018 4:33 pm
Τουλάχιστον δεν είναι πάνω από 500 για να κινδυνεύεις από οξεία παγκρεατίτιδα. Εγώ σε κάποια φάση είχα ξεπεράσει τα 1000 και μου ανέβαζαν τις τρανσαμινάσες του ήπατος.
Μίλα με τον παθολόγο σου για να τα ρυθμίσεις. Το παραπάνω φάρμακο + 3000mg ω-3, μάλλον θα κάνουν τη δουλειά και μάλλον βοηθάνε μακροχρόνια και στην ΣΚΠ.
 #129787  από Πανοςςς
 Κυρ Μαρ 25, 2018 2:46 pm
α ξεχασα και το ουρικο οξυ.κατι δεν μου καθεται καλα.ολα μαζι ανεβηκαν??τα κανει η παθηση μας αυτα ?η μηπως μου την κανει κανα φαρμακο σκευτομαι😐
 #129788  από Konstantinos
 Κυρ Μαρ 25, 2018 6:24 pm
Το ουρικό οξύ έχει αντιοξειδωτική, και ίσως νευροπροστατευτική δράση στη ΣΚΠ. Σίγουρα δεν προκαλείται από την πάθηση και ελαφρώς ανεβασμένο, ίσως να είναι και καλό.
Αν είναι πολύ υψηλό, πιθανώς να σου το ανεβάζει η διατροφή, κληρονομικοί παράγοντες ή τα φάρμακά σου.
 #129817  από Gianna Rousodimou
 Σάβ Μαρ 31, 2018 11:24 pm
Πολλές φορές η υψηλή χοληστερίνη σημαίνει έλλειψη βιταμίνης C. Μπορείς να δοκιμάσεις βιταμίνη C σε δοσολογία 3-4gr (3000-4000mg) την ημέρα για 4 μήνες και να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.

Για τις υψηλές τρανσαμινάσες, εξαιρετικό είναι το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου για 3 μήνες τουλάχιστον. Από την πρώτη νέα σελήνη του Φεβρουαρίου, αρχίζει η εποχή του συκωτιού σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική. Από τη μέρα αυτή και για τρεις μήνες, το συκώτι προσπαθεί και μόνο του να αυτοκαθαριστεί. Αν το βοηθήσουμε και με το γαϊδουράγκαθο, μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός καθαρισμός. Ειδικά όσοι χρησιμοποιούμε φάρμακα, πρέπει κάνουμε αυτό τον καθαρισμό κάθε χρόνο, ίσως και 2 φορές το χρόνο.

Για το ουρικό οξύ το αφέψημα από τσουκνίδα πρωί και βράδυ για αρκετές μέρες, μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης πρέπει να μασάμε καλά την τροφή μας, γιατί το ουρικό οξύ αυξάνεται όταν δεν το κάνουμε.