• Βοηθεια...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129768  από Ifigeneiatrxti
 Κυρ Μαρ 18, 2018 4:18 pm
Βρε παιδια αυτο που μερικες φορες παω να σηκωσω το δεξι μου ποδι και το νιωθω σαν παράλυτο τι ειναι ???Μηπως σημαινεις οτι σιγα σιγα θα παραλυσει ?Θα τρελαθω!!! Πηγα σε γιατρο και μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα. Μα αφου αυτο νιωθω.. δεν ειναι οτι δεν μπορω να σηκωσω το ποδι μου. Μια χαρα το σηκωνω και κανω τις κινησεις που θελω απλα το νιωθω καπως περίεργο. Ουτε βαρυ μπορω να το περιγραψω. Ουτε μουδιασμενο. Οταν το αγγιζω τ νιωθω... δεν ξερω πως να το εξηγησω.. νομιζω πως δεν ειναι δικο μου . Σαν να ναι πολυ ελαφρυ κατι τετοιο τελοσπαντων..εχω και αλλα συμπτωματα κατα καιρους εδω και 6 χρονια και με κανουν να πιστευω πως ειναι σκπ.. κανενα απ αυτα τα συμπτωματα δεν ειναι μόνιμο. Ερχονται και φευγουν. Την τελευταια βδομαδα πηγα σε 2 νευρολογους και οι δυο μου ειπαν δεν χρειαζεται μαγνητικη. !!! Τι να κανω πια.. φοβαμαι παρα πολυ!!!!!! Μονη μου τα δημιουργω απ το αγχος ??? Δεν ξερω τι να πιστεψω. Μπορω να πω οτι τ καλοκαιρια γενικα ειμαι πολυ καλυτερα. Δεν εχω σχεδον κανενα απ τ συμπτωματα .. οι αιματολογικες μ εξετασεις ειναι μια χαρα μονο το λευκα ειναι ελαχιστα πιο χαμηλα απ οσο πρεπει. Κατα τ αλλα ολα μια χαρα. Κοντευω να τρελαθω. Δεν μπορω να χαρω τιποτα. Συνεχεια σκεφτομαι τη σκπ. Ειμαι συνεχεια στο φορουμ και ψαχνω για συμπτωματα.. τα πιο πολλα τα εχω κιολας. Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι απ τον αυχενα που να μου δημιουργει συμπτωματα σκπ?? Δεν ποναω στον αυχενα συνεχεια αλλα σπανια εχω κατι πονακια . Εχω και μονιμα λαθος σταση σωματος.. με τ αγχος μ δεν προσεχω ουτε τη διατροφη μου πλεον. Δσν ξερω που να αποδωσω αυτα τα συμπτωματα π εχω κατα καιρούς.. προσπαθω να καθησυχαζω τον εαυτο μου . (Σκεφτομαι οτι τα συμπτωματα της σκπ διαρκουν τουλαχιστον 24 ωρες συνεχομενα) το καταφερνω για λιγο και μετα παλι τα ιδια.. εχω κουραστει πια.. και ειμαι μολις 25.. :emojis-18:
Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο.. :smile-speechless:
 #129769  από Στάθης
 Κυρ Μαρ 18, 2018 8:07 pm
Καλησπέρα Ιφιγένεια.

Είναι λογικό οι αρνητικές σκέψεις παρέα με τα όποια συμπτώματα, να τροφοδοτούν ένα φαύλο κύκλο κατάπτωσης - πρωτίστως ψυχολογικής.

Η ψυχολογική αστάθεια γενικός συνεπάγει κάποιες αλλαγές που εκδηλώνονται στο σώμα μας με ποικίλους τρόπους, όπως κάποια ανησυχητικά συμπτώματα αλλά με πάντα γνώμονα ένα μήνυμα για μεταβολή μας προς μια κατεύθυνση-πνευματικής απολαβής.

Δώσε στον εαυτό σου την δύναμη να μπορεί να μην ταυτίζεται με αρνητικές σκέψεις. Επίσης η διαχείριση τον ασταθειών (συμπτωμάτων-ασθενειών) όποια και αν είναι αυτά, χρήζει την τριάδα - ΠΝΕΥΜΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ.

Δημιούργησε σιγά σιγά εσώτερα τις ορμόνες εκείνες που θεραπεύουν, φτιάξε το μεταβολιμικό σου προφίλ, ώστε κανένα σύμπτωμα να μην μπορεί να σε ανησυχήσει.

Ξέχνα την σκλήρυνση, δούλεψε από το μηδέν προς την Υγεία. Πως; Ρώτα και θα συμβουλευτείς πολλά. Την κατεύθυνση την ορίζεις εσύ. :emojis-9:

Εικόνα
 #129770  από Ifigeneiatrxti
 Κυρ Μαρ 18, 2018 9:30 pm
Σταθη σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Δεν ξερω τι μ συμβαινει.. και κουραστηκα πια να ψαχνω τι μπορει να ειναι. Ουτε οι γιατροι ξερουν.κουραστηκα να ψαχνω για συμπτωματα στο ιντερνετ και να νομιζω τα χειροτερα. Δεν ξερω πως θα μ φυγει αυτη η ιδεα και αν θα αμ φυγει και ποτε. Φοβαμαι οτι θα κανω κακο στον εαυτο μ ετσι οπως παω. Καθε μερα ειμαι χαλια και συνεχως σκέφτομαι τα χειροτερα σεναρια. Δν αντεχω αλλο.