• Γενική Αναισθησία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129679  από Maggy82pt
 Πέμ Φεβ 22, 2018 2:27 am
Καλησπέρα.Πρίν 4 περίπου χρόνια είχα υποβληθεί σε χειρουργείο σκωληκοειδίτιδας και όπως καταλαβαίνετε μου έκαναν γενική αναισθησία. Όταν ήμουν όμως στο χώρο της ανάνηψης μετά θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω.Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι καθώς άνοιγα τα μάτια μου και άρχισα να βλέπω γύρω μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω.Τότε αρχίζω να λέω "δεν μπορώ να αναπνεύσω" και καπάκι βλέπω 4 γιατρούς/νοσοκόμες απο πανω μου να τρέχουν πανικοβλημένοι και να μου φωνάζουν:" 'Έλα ανέπνεε έχεις 100% οξυγόνο.Ανέπνεε". Και μετά απο μερικά λεπτά άρχισα να αναπνέω κανονικά...όμως ένα μικρό σοκ μου έχει μείνει και το περίεργο είναι ότι κανένας απο τους γιατρούς δεν ανέφερε τίποτα απο το περιστατικό αυτό.Θα ήθελα να ρωτήσω τί μπορεί να ήταν όλο αυτό?Γιατί δεν μπορούσα μετά να αναπνεύσω αμέσως και αισθανόμουν ότι πνίγομαι??
 #129683  από Maggy82pt
 Πέμ Φεβ 22, 2018 7:20 pm
Φίλε-η μου δεν είμαι καπνίστρια. Δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου. Δηλαδή θα μπορούσα να πάθω ανακοπή πχ; Τι να πω..Έχω βέβαια χρόνιο αλλεργικό άσθμα το οποίο το είχα αναφέρει φυσικά στον αναισθησιολόγο. Να ρωτήσω κάτι άλλο; Η «μέθη» τι ακριβώς είναι; Ποιά η διαφορά της από τη γενική αναισθησία;
 #129687  από ΜΑΤΙΝΑ
 Παρ Φεβ 23, 2018 4:01 pm
Η μεθη ειναι κατασταση καταστολης με ενδοφλεβια χορηγηση φαρμακου που οδηγει σε χαλαρωση/υπνο,στην γενικη αναισθησια ο ασθενης υποστηριζεται αναπνευστικα με μηχανημα αναισθησιας.Στην μεθη κρινει ο αναισθησιολογος την ποσοτητα και διαρκεια καταστολης που χορηγει κι ετσι εχουμε ηπια μεθη η πιο βαρια,στην γενικη ναρκωση ειναι στανταρ τα πραγματα,ο ασθενης δεν εχει επαφη με το περιβαλλον,ειναι ναρκωμενος οσο χειρουργειται.Για τι χειρουργειο προκειται;
 #129688  από Maggy82pt
 Σάβ Φεβ 24, 2018 2:47 am
Φίλη Ματίνα ρωτάω απλά για να ξέρω τι είναι η μέθη σε σχέση με τη γενική αναισθησία γιατί άνθρωποι είμαστε και στο μέλλον μπορεί να μου προκύψει ένα χειρουργείο. Θα μου πεις βέβαια εξαρτάται το χειρουργείο..Στη μέθη δηλαδή ο ασθενής καταλαβαίνει το τι γίνεται μέσα στο χειρουργείο; Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δε φοβάται το χειρουργείο αλλά μου προκαλεί ας πούμε «εκνευρισμό» να είμαι ξύπνια με τοπική νάρκωση η μέθη πχ και να καταλαβαίνω καθετί που γίνεται .Τέλος πάντων το ερώτημα που μου έχει μείνει αναπάντητο είναι αυτό που προανέφερα στο πρώτο μου μήνυμα για το τι συνέβη τότε μετά το χειρουργείο της σκωληκοειδίτιδας που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ξαναλέω ότι δεν είμαι καπνίστρια.
 #129689  από ΜΑΤΙΝΑ
 Σάβ Φεβ 24, 2018 6:06 pm
Εκανες απνοια,ειναι αποτελεσμα των φαρμακων της γενικης αναισθησιας.Για τη μεθη τωρα,μπορεο να επιτευχθει βαθια αναισθησια και να κοιμασαι,μπορει και οχι,ειναι αναλογα την ποσοτητα υπναγωγου που θα δωσει ο αναισθησιολογος,συνηθως αν ο ασθενης ειναι αγχωμενος,ο αναισθησιολογος προτιμα να τον κοιμισει πιο βαθια
 #129691  από KΑΡΜΕΛΛΑ Λ.
 Σάβ Φεβ 24, 2018 11:58 pm
Καλησπερα. Σε σχεση με αυτο που συζητατε για την αναισθησια στο χειρουργειο, μπορει καποιος ασθενης να επιλεξει ο ιδιος και να ζητησει απο το γιατρο του τη γενικη αναισθησια για να ειναι σιγουρος οτι δε θα καταλαβαινει τιποτα, και οχι τη μεθη; Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα; Παραδειγματος χαρη για ενα απλο χειρουργειο.Ας πουμε για ενδοαυλικη αντιμετωπιση κιρσων με λειζερ.