• Με τις ιώσεις - συνάχι τι κάνουμε?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129288  από away
 Τρί Δεκ 12, 2017 10:48 am
Καλημερα !! Απο την στιγμη που με την μασκα νοιωθεις προστατευμενη το τι θα πουν οι αλλοι δεν εχει καμμια σημασια. Κανεις οτι κρινεις σωστο για την υγεια σου. Περαστικα :smile-muscle: και να το διασκεδασω λιγο πες τους οτι προετοιμαζεσαι για αυτο που θα ερθει σε λιγα χρονια.....
 #129290  από Kpoplistener
 Τρί Δεκ 12, 2017 5:26 pm
Να σε καλά φίλε μου εύχομαι πάντα το καλύτερο για σένα και για όλους σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου ! :emojis-8: :smile-clapping: :smile-muscle: :smile-handshake:
 #129615  από Konstantinos
 Τετ Φεβ 14, 2018 6:02 am
Η μάσκα προστατεύει όταν τη φοράει ο άρρωστος για να μη κολλήσουν οι άλλοι (όπως οι γιαπωνέζοι στο μετρό).
Όταν την φοράς για να μη κολλήσεις εσύ, προστατεύεσαι μόνο μερικώς, διότι κολλάς επίσης και από τα μάτια, τα αυτιά και από την εναπόθεση σταγονιδίων στο δέρμα του προσώπου.
Δυστυχώς οι υιοί που διαδίδονται μέσω σταγονιδίων και αναπνοής είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθούν αν βρίσκεσαι στον ίδιο κλειστό χώρο.
Όσον αφορά τη βιταμίνη C, εγώ παίρνω 3-5 γραμμάρια για 1-2 ημέρες όταν νιώθω να αρρωσταίνω.
 #129616  από Elianna
 Τετ Φεβ 14, 2018 8:51 am
LL--MM έγραψε: Παρ Φεβ 27, 2009 11:49 pm Εκτός απροόπτου, κανένας γιατρός δεν αρνιέται αντιβίωση σε σκληρυντικό υπό ανοσοκαταστολή.
Καλημέρα,

Αυτό είναι σίγουρο? Προκαλεί ανοσοκαταστολή το ρεμπίφ? Και αν ναι πως και προκαλέι πυρετό σαν παρενέργεια?
Ελπίζω να μην ρωτάω βλακείες πρωινιάτικα. :emojis-2:
 #129619  από Στάθης
 Τετ Φεβ 14, 2018 1:30 pm
Elianna έγραψε: Τετ Φεβ 14, 2018 8:51 am Καλημέρα,

Αυτό είναι σίγουρο? Προκαλεί ανοσοκαταστολή το ρεμπίφ? Και αν ναι πως και προκαλέι πυρετό σαν παρενέργεια?
Ελπίζω να μην ρωτάω βλακείες πρωινιάτικα. :emojis-2:
Γεια σου Elianna.

Το ρεμπίφ, είναι ανοσοτροποποιητικό, δηλαδή είναι ανοσομεταλλαξιογόνο.
Αυτό από μόνο του συνεπάγεται σε ανοσοκαταστολή σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού μας.

Π.χ. η ανοσομετάλλαξη της Ιντερφερόνης στην δικιά μου περίπτωση μου έκανα την επιπρόσθετη παρενέργεια-ασθένεια της έντονής ακμής. Χρειάστηκε τρεις συνεδρίες αντιβίωσης χωρίς να μπορέσω να την καταπολεμήσω πραγματικά, με αποτέλεσμα επιβάρυνα το συκώτι μου βάναυσα οδηγώντας με στην νοσηλεία για να συνέλθει.

Ανοσοτροποποίηση = Ανοσομετάλλαξη = Ανοσοκαταστολή.

Όπως τα προϊόντα-τρόφιμα που γράφουν τροποποιημένα, σημαίνει ότι έχουν μεταλλαχτεί. Έτσι και οι ιντερφερόνες της ΣΚΠ τροποποιούν και μεταλλάσσουν, οδηγώντας το οργανισμό σε βάθος χρόνου σε περίεργες συμπεριφορές, που πολλές φορές (όπως στην περίπτωσή μου) να είναι κατασταλτικές.

Επίσης ο οργανισμός κάνει πυρετό ειδικά κατά τις πρώτες φορές λήψης του φαρμάκου, διότι στο σώμα συρρέει ένα ξένο χημικό, και προσπαθεί το σώμα να το καταπολεμήσει. Σε πολλούς ασθενείς, το σώμα γίνεται οικείο στο χημικό με αποτέλεσμα τα συμπτώματα του πυρετού να υποχωρούν σιγά σιγά όσο περνάει ο χρόνος λήψης του φαρμάκου. Για αυτό το λόγο και στο αίμα πολλές φορές δημιουργούνται αντισώματα σε βάθος χρόνου στην ιντερφερόνη, με αποτέλεσμα το φάρμακο να χρίζεται άχρηστο στο εκάστοτε ασθενή που έχει αντισώματα στην ιντερφερόνη, κάτι που μπορεί να βρεθεί μετά από ειδική εξέταση αίματος για να μην ταλαιπωρείται άσκοπα ο ασθενής.
 #129629  από Konstantinos
 Πέμ Φεβ 15, 2018 12:49 am
Ένα μέρος του ανοσοποιητικού αναλώνεται στο να αντιμετωπίζει την εισβολή από την ιντερφερόνη, οπότε μπορεί να περιορίζεται κάπως η συνολική ικανότητα του για άμυνα.