Εγινα και μελος στην ομαδα σας.. Ονομαζομαι Ιφιγενεια και ειμαι 25 ετων.. θα ηθελα τη γνωμη σας σε μερικα θεματα που με προβληματιζουν.. ξερω οτι ειναι ενα φορουμ. Απλα απ τις εμπειριες σας ισως να ξερετε να μου απαντησετε... Λοιπον ολα ξεκίνησαν πριν 6 χρονια.. οταν ενα βραδυ στον υπνο μου αρχισε να με καιει ολο το ποδι μου.. δεν εδωσα σημασια απ την κουραση σκεφτηκα θα ειναι. Το πρωι που ξυπνησα ολα καλα.. μετα απο ενα εξαμηνο το ξαναπαθα παλι λεω θα περασει. Και ετσι και εγινε...μετα απο 2 χρονια απο εκεινοντο συμβάν ειχα έκτακτες συστολες για περιπου 1 μηνα.. πηγα σε πολλους καρδιολογους κ ολοι μ ελεγαν δεν εχεις τιποτα..και απλα να μην το σκεφτομαι και θα περασει.. περασε και αυτο.. την επομενη χρονια ειχα πονους σ ολο το σωμα που ερχονταν και εφευγαν.. και αυτο κρατησε 1 η 2 βδομαδες και μου περασε. Και απο πέρυσι ειχα καποια παραξενα συμπτώματα οπως μουδιασματα στο πρόσωπο που κρατουσαν 1 με 2 λεπτα και εφευγαν.. πονους σε διαφορα σημεια και αυτα εξαφανιστηκαν.. και τωρα τελευταία με ποναει το γονατο μου.. δεν εχει να κανει με το αν περπαταω ή οχι .. εμφανιζονται οποτε να ναι... ειχα παει περυσι σε νευρολόγο ο οποιος με εξετασε και μ ειπε πως δεν εχω τιποτα.. με ολα αυτα εχω βγαλει το συμπερασμα μονη μου πως εχω σκπ... στους γονεις μου δεν μπορω να το πω γιατι πραγματικα δεν θα το αντεξουν..φοβαμαι παρα πολυ.. δεν ξερω τι μου συμβαινει.. απ την αλλη παλι σκεφτομαι αν ειχα κατι τετοιο δεν θα ηταν πιο εμφανη τα συμπτωματα και μαλιστα απ την στιγμη π δεν παιρνω καποια αγωγη ? Απο τοτε που αρχισα να σκεφτομαι οτι μπορει να εχω σκπ πλεον δεν εχω ορεξη για τιποτα.. και ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο .. οποιος εχει σκπ ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα μεινει αναπηρος ? Και αν ναι μετα απο πολλα χρονια ας πουμε ? Ή δεν εχει να κανει με τα χρονια.. ολη μερα αυτα σκεφτομαι και κοντευω να τρελαθω.. εχω σκεφτει πολλες φορες πως αν τελικα εχω σκπ δεν εχει νοημα να ζω.. συγνωμη για το μεγαλο κειμενο
Ifigeneiatrxti έγραψε: ↑Τετ Φεβ 14, 2018 10:35 amΑπο τοτε που αρχισα να σκεφτομαι οτι μπορει να εχω σκπ πλεον δεν εχω ορεξη για τιποτα.. και ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο .. οποιος εχει σκπ ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα μεινει αναπηρος ? Και αν ναι μετα απο πολλα χρονια ας πουμε ? Ή δεν εχει να κανει με τα χρονια.. ολη μερα αυτα σκεφτομαι και κοντευω να τρελαθω.. εχω σκεφτει πολλες φορες πως αν τελικα εχω σκπ δεν εχει νοημα να ζω...Διαγνωσμένος από το 2004, με συμπτώματα από το 2003, σήμερα 2018 νιώθω πολύ καλύτερα από ότι ήμουν πριν την διάγνωσή μου.
Όποιος έχει ΣΚΠ, όχι μόνο δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανάπηρος, αλλά σημαίνει ότι έχει την ευκαιρία να διορθώσει και να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής του, στους βασικούς πυλώνες - ΠΝΕΥΜΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ με αποτέλεσμα την ποιοτικότερη καθημερινότητα με βαθύτερη συνείδηση.
Αντιοξείδωση και αποτοξίνωση = ίαση της ΣΚΠ.
Στην περίπτωσή σου δεν είναι καθαρά ΣΚΠ, αλλά σοβαρές νευρολογικές ανωμαλίες, καμπανάκια να "το πάρεις αλλιώς". Π.χ. αν καπνίζεις, αν πίνεις, αν ξενυχτάς, σε έχουν κουράσει και καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην Υγεία σου - καλύτερο ύπνο, διατροφή, άσκηση, επαφή με την Φύση, νηστεία σε καταχρήσεις και καταστολές κτλ.
Αν σε περιτριγυρίζουν τοξικοί άνθρωποι καλό είναι σιγά σιγά να απομακρυνθείς ή τουλάχιστον να περνάς λιγότερο χρόνο με αυτούς και περισσότερο χρόνο με θετικούς ανθρώπους.
Σε γενικές γραμμές ένα σύμπτωμα-υποτροπή της ΣΚΠ, επιμένει για αρκετό διάστημα (1 εβδομάδα - 3μήνες) οπότε αυτό που ζεις είναι απλά καμπανάκια νευρολογικής αστάθειας που χρήζει άμεση κατανόηση και εκμετάλλευση για καλύτερη ποιοτικότερη ζωή.
Υπάρχουν νευρολογικές βιταμίνες που μπορούν να σε βοηθήσουν (B-Complex), όπως και φυσικά αντιφλεγμονώδη (Κουρκουμάς), σε γενικές γραμμές ο κανόνας λέει προσπάθησε να αποφύγεις το φάρμακα, εκτός αν είναι απολύτως αναγκαία (π.χ. κορτιζόνη - για να μαζέψει ένα σύμπτωμα διάρκειας και λειτουργικής βαρύτητας).
Εν τέλη, η απάντησή σου στην ερώτησή σου, είναι όχι μάλιστα θέλει αρκετή προσπάθεια και ατυχία για να πέσεις στην αναπηρία, γιαυτό και τα στατιστικά δίνουν λιγότερο από 20% σε αυτή την πιθανότητα για αυτούς που πάσχουν από Απομυελίνωση.
Βγάλε το κακό από το μυαλό σου και κάνε κάτι για τον Εαυτό σου.
Κάνε κάτι Καλό, αναβάθμισε την Ζωή σου, κόψε αυτά που σε πάνε πίσω, βήμα βήμα.
Σιγά σιγά, φέρε αυτά που θα σε πάνε μπροστά.