• Μπορεί να έχω ΣΚΠ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129623  από denxero
 Τετ Φεβ 14, 2018 8:52 pm
Καλησπέρα. Εδώ και αρκετές μέρες παρουσιάζω συμπτώματα, αλλά δεν μου είναι εύκολο να πάω για εξετάσεις, καθώς ανησυχώ για το πώς θα το πάρουν οι γονείς μου. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και εβδομάδες έχω τα εξής: φαγούρα οπου να ναι, αστάθεια όταν είμαι όρθια, ζαλη, μυϊκούς σπασμούς , περπατάω και αναγνωρίζω που είμαι, αλλά δεν το συνειδητοποιώ (αν γίνομαι κατανοητή), σα να με τραβάει ένας μαγνήτης ξαφνικά και δε μπορώ να συγκεντρωθώ για ώρα με τίποτα, κυκλοθυμία, γαργαλητό στο έντερο που μου προκαλεί αυτομάτως νεύρα, σφίξιμο στο στομάχι ή στο έντερο, βλέπω άσπρα περιγράμματα, μπλε φώτα ή χάνω το φως στιγμιαία. Εδώ και μέρες, όμως, έχω αυτά: πονοκέφαλο που πιάνει την αριστερή μεριά και κάνει το μάτι να τσούζει, σουβλιες σαν καρφίτσες η ενέσεις στο κεφάλι και στα πόδια, καψίματα στο χερι (σε διάφορα σημεία) ή στο κεφάλι σε διάφορα σημεία ή και αλλου, μυρμήγκιασμα σε διάφορα σημεία ( ίσως και διαφορετικά κάθε φορά), αδυναμία πότε σε κλίμα δαχτυλα,ποτέ σε κάποια άλλα ή στα χέρια από τον αγκώνα και κάτω ή στο δεξί πόδι. Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να συντόνισω τόσο καλα τη σκέψη με τις κινήσεις. Όλα τα συμπτώματα ποτέ υπάρχουν και πότε όχι. Μπορεί να εμφανίζονται πολλά μαζί ή όχι.
 #129625  από Στάθης
 Τετ Φεβ 14, 2018 11:30 pm
denxero έγραψε: Τετ Φεβ 14, 2018 8:52 pmΌλα τα συμπτώματα ποτέ υπάρχουν και πότε όχι.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας, τα συμπτώματα είναι διαρκής και σχετικά επίμονα. Αυτά που περιγράφεις είναι αρκετά μακριά από τον χαρακτήρα της νόσου, αλλά εάν σε αφοπλίζουν λειτουργικά, τότε χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, πρωτίστως π.χ. με το να αναφέρεις στους γονείς σου γιατί από κάπου πρέπει να πάρεις βοήθεια.

Τώρα που θα διαβάσεις αυτό το μήνυμα τι συμπτώματα έχεις;
 #129626  από denxero
 Τετ Φεβ 14, 2018 11:46 pm
Κάψιμο στο χέρι.
 #129739  από abcdefghi
 Σάβ Μαρ 10, 2018 12:57 am
einai neurologiko to provlima, min skeftese to xirotero endexomeno, na pas ston iatro na eksetasei, isos kai na xriazese monaxa ena xapaki, min taleporise askopa...