• Υποψιαζομαι καποια υποτροπη

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #129433  από Kpoplistener
 Κυρ Ιαν 07, 2018 11:33 pm
Καλησπερα σας μπορω να ρωτησω ...για να εχει κανεις οπτικη νευριτιδα πρεπει μαζι με τον πονο να χανει το χρωμα η να βλεπει διπλα κλπ? Ή. Μιπως και ο σκετος πονος δηλωνει οπτικη νευριτιδα? Και ο πονος στο ματι συνηθως πρεπει να προερχεται απο την κινηση της κορης του ματιου ή να ποναει και σε καποιο συγκεκριμενο σημειο στο ματι..σας παρακαλω απαντηστε μου οσο μπορειτε συντομα διοτι αυτο τον πονο τον εχω σημερα εντονα πιο εντονα απο τις προηγουμενες μερες αλλα το μονο καλο στοιχειο εδω ειναι οτι δεν με ποναει συννεχομενα ομως δηλ πχ προχθες με πονουσε το απογευμα χθες με πονουσε το μεσιμερι και σημερα με επιασα απο το απογευμα ..να ανυσηχισω? Τι πιστευετε οτι συμβαινει; θα ενημερωσω τον ιατρο μου απλως θα ηθελα να ξερω απο καποιον αρκετα εμπειρο. Καλο σας βραδυ :smile-bear:
 #129434  από new_angel
 Δευ Ιαν 08, 2018 12:00 am
Καλησπερα,

Ναι ο πονος συνηθος ερχετε πρωτος και μετα η οπτικη νευριτιδα, στις 2 που περασα πρωτα εκανε την εμφανιση του ο πονος, σαν να χτυπισα καπως το ματι, μετα υπηρχε αλλιωση στο κοκκινο χρωμα , και μετα στα οπτικα πεδια,

Αλλα αυτα γινοντε γρηγορα σε 2-3 μερες εχουν αρχισει οι αλιωσεις.

Ετσι οπως το περιγραφεις για νευροπονο απο πιασιμο στον αυχενα μ κανει.

Κανε το εξης, προσπάθησε να συγγρινεις τις εικονες απο τα δυο ματια. Κρατοντας το ενα κλειστο καθε φορα, αν ειναι ολα ιδια και δεν εχεις αλλοιωσεις τοτε χαλαρωσε και προσπαθησε να κοιμηθείς. Αν για κατι δεν εισαι σιγουρη τοτε πανε αυριο το πρωι στον οφθαλμίατρο.
 #129435  από ΛΟΛΟ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
 Δευ Ιαν 08, 2018 12:10 am
Καλησπέρα, δεν ξέρω να σου απαντήσω γενικά, αλλά από την δική μου εμπειρία, όταν έπαθα νευρίτιδα, είχα πόνο όταν κοίταζα από γωνία. Αν κοίταζα ευθεία μπροστά δεν πονούσα, αλλά αν κοιτούσα από γωνία (π.χ. όταν περνούσα το δρόμο) με πονούσε. Αυτό γινόταν οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, Ο πόνος ήταν εκεί, δεν ερχόταν τη μια στιγμή και έφευγε την άλλη. Μου κράτησε πέντε - έξι μέρες περίπου και μετά ξύπνησα και δεν έβλεπα από το μισό μάτι. Μετά εισαγωγή κορτιζόνη και τα γνωστά. Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα. Εύχομαι να μην είναι κάτι και να σου περάσει. :smile-flower:
 #129436  από new_angel
 Δευ Ιαν 08, 2018 1:02 am
Ναι σωστα το εθεσε , βασικα ο πονος ηταν υπο γωνια και ηταν παντα εκει οταν κοιταζα απο γωνια!!! Στην περιπτωση μου ηταν πανω αριστερα!!!!!!
 #129437  από Kpoplistener
 Δευ Ιαν 08, 2018 10:53 am
#New Angel # ΛΟΛΟ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
Καλημερα σας και σας ευχαριστώ θερμα για τις συμβουλες σας ο λογος σας μου ειναι παντα πολυτημος και χρησιμος διότι ολοι ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλον τροπο μπηκαμε σε αυτο το ζορι. New Angel υποψιαζομαι και εγω καποιον νευροπονο απλα ξερεις τι; δεν θυμαμαι αν το ανεφερα..παλιοτερα, ειχα μπει στην κορτιζονη σε εισαγωγη λογο οπτικης νευριτιδας ηταν καλοκαιρι ξεκινησε με εναν πονο και εγω δεν ηξερα τιποτα δεν ηξερα καν οτι θα ειχα ποτε οπτικη νευριτιδα γιατι δεν γνωριζα την ονομασια αυτη :smile-itwasntme:
Αρχισα λοιπον να τριβω συχνα το ματι δυο -τρεις μερες μετα τυχαια το τεσταρα και τρομαξα πολυ γιατι εβλεπα ξεθωριασμενα ..το ανεφερα στην μητερα μου και αυτη τρομαξε προσπαθουσα να την καθησυχασω ..προσπαθουσα να ειμαι ψυχραιμη :emojis-26: παμε μια εκδρομη στην Κατερίνη. Ημουν μεσα στην στεναχωρια γιατι δεν εβλεπα απο το ενα το ματι εχανα ολο και πιο πολυ το χρωμα ..πηγαινα στον καθρεφτη το βραδυ και εβλεπα ενα σκετο προσωπο χωρις ματια χωρις στομα χωρις μυτη ..τελος παντων μην σας πριζω τα ουμπαλα :smile-blush: ...ο πονος ηταν στο αριστερο και με πονουσε οταν κουνουσα την κορη του ματιου προς δεξια και αριστερα ..δεν ξερω τωρα αν μετα απο την καλυτερευση του την πληρης μου εμεινε καποιο κουσουρι αλλα συνειδητοποιήσα οτι οποτε με ανχονομαι ή στεναχωριέμαι με χτυπαει στο αριστερο χωρις να χανω το χρωμα του κλπ...σορυ για την παρλα :smile-drunk: :emojis-19: :emojis-15: :smile-kiss:
 #129438  από Kpoplistener
 Δευ Ιαν 08, 2018 11:00 am
Α και ξεχασα να αναφερω οτι σημερα σηκωθηκα καλα δεν με ποναει δοξα τον θεό :emojis-10: :smile-party: ελπιζω πραγματικά. Αυτο το ετος να πανε ολο και πιο καλυτερα τα πραγματα με την υγεια σας και να ζησετε δυνατα την ζωη ..και μην το βαλετε ποτε κατω ο θεος , και γενικα η ζωη μας θελει δυνατους και μαχητες .
Απο την μια σκεφτομαι φιατι να βαδανιζομαστε ολοι οι ασθενεις με διαφορες ασθενειες με συνεπεια της ελειψης πολλων δραστηριοτητων αλλα απο την αλλη σκεφτομαι πωε αμα ηταν ολα μελι γαλα στην ζωη μας θα ηταν και λιγο βαρετα ετσι δεν ειναι :smile-inlove: :smile-smirk:
 #129443  από new_angel
 Δευ Ιαν 08, 2018 6:35 pm
καλα να εισαι ,και εμενα με ποναει που και που μην τρελενεσε, κατι σαν σουβλια η σφαχτης αστραπιαίος και πολυ ελαφρύς αλλα οχι στην κινηση του ματιου αλλα στο άσχετο. Υποθετω τοσο καιρο πως ειναι απομυναρι της οπτικη νευριτιδας, που με τον καιρο πιστευω θα διορθωθει.

Σε καθε περιπτωση σ λεω τι πιστευω εγω για μενα. Το τι μπορει να ειναι νομιζω μονο ο γιατρος σου μπορει να το απαντησει (και αν).

Εγω θα τον ρωτήσω στο επομενο ραντεβου παντος :emojis-32:
 #129444  από Kpoplistener
 Δευ Ιαν 08, 2018 9:33 pm
Ναι και εγω υποψιαζομαι οτι ειναι τα απομεινάρια της οπτικης νευριτηδας ...δεν πιστευω να χρειαστει να ενημερωσω τον ιατρο μου ακομα ...γιατι το παρακανουν λιγο με τις εισαγωγες και να πω την αληθεια καταντησε καπως βαρετο να με καλουν για εισαγωγή γιατι τις πριν ενα χρονο επειδη αλλαξα ιατρο για να με εξετασουν χρειαστηκα παλι εισαγωγη ειχα ξανα αλλαξει παρα προπερσυ ιατρο αλλα δεν με εξετασε με εισαγωγη..γι αυτο και λιγο το φοβαμαι να αρχισω και να τους λεω για ενα συμπτωμα η μια υποτροπη απλη μου θα φυγει μεσα σε κατι ωρες

Σε υχαριστω παντω καλα να εισαι επίσης! !!! :emojis-9: