• Είναι πολύ σοβαρό να έχεις ατροφία;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129357  από Govanna
 Δευ Δεκ 18, 2017 7:45 pm
Αδέρφια sos!!!
Πριν από λίγο πήρα τα αποτελέσματα της Μαγνητικής και ενώ γράφουν πως δεν υπάρχει καινούρια εστία (και χάρηκα) μετά λέει: "Το κοιλιακό σύστημα και οι υπαραχνοειδείς χώροι εμφανίζουν ελαφρά διεύρυνση στα πλαίσια αρχόμενης ατροφίας"
Τι είναι η ατροφία ρε παιδιά; Σοβαρό πολύ; Θα πάθω άνοια; Ή είναι αντιμετωπίσιμο; Πήρα το νευρολόγο αλλά είναι εκτός Θεσ/νίκης και δεν απαντάει στο κινητό. Θα μου ρθει εγκεφαλικό! Πείτε μου κάτι όποιος ξέρει!!!
 #129359  από Dimitris213
 Δευ Δεκ 18, 2017 9:30 pm
Νομίζω οτι πρέπει να χαλαρώσεις και οτι δεν κινδυνεύεις απο τίποτα απο όλα αυτά.
Αν δεν κάνω λάθος η διεύρυνση είναι μια φυσιολογική (που λέει ο λόγος) ανατομική μεταβολή αντίστοιχη της ηλικίας.
Σίγουρα η νευρολόγος σου θα σου πει αυτά που χρειάζεσαι, απλά να ξέρεις οτι δεν αφορά κάτι άμεσο έτσι και αλλιώς.
Μέσα στην ατυχία μας, έχουμε την τύχη μας η ΣΚΠ να συντελεί σταθερά αλλα αργά αργά ότι κακό είναι να συντελέσει.
Φαντάζομαι ενδιάμεσα προλαβαίνουμε να μετριάσουμε άγχος, ψυχολογία , διατροφή, πίστη και ότι άλλο χρειάζεται για να κάνουμε το "Αργά αργά" --> "ακόμη πιο αργά".
 #129370  από Govanna
 Τρί Δεκ 19, 2017 7:44 pm
Τελικά πέτυχα το γιατρό στο κινητό και με καθησύχασε λίγο, λέγοντάς μου περίπου αυτά που μου είπες κι εσύ Dimitris (ευχαριστώ!!! :emojis-2: ) αλλά πρόσθεσε πως αυτά που γράφουν οι ακτινολόγοι είναι ολίγον τι μπούρδες, γι' αυτό τους αποκαλούν και "φωτογράφους"(!!!) Εγώ με τους ανθρώπους (τους ακτινολόγους) δεν έχω τίποτα, αλλά η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές αν δε δουν τις εξετάσεις οι ειδικοί γιατροί δε βγαίνει άκρη! Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό και να είμαστε όλοι καλά κατά το μέγιστο δυνατό κι ακόμα παραπάνω διότι... τα χρειάστηκα!!! :emojis-8:
 #129395  από Still
 Πέμ Δεκ 28, 2017 5:07 pm
Govanna, τα πορίσματα που βγάζουν τα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά διαφέρουν απ αυτά των δημόσιων νοσοκομείων στη σχολαστικότητα.
Είναι και λογικό γιατί από τη μία βγάζουν φράγκα αλλά από την άλλη δε μπορείς να φανταστείς πόσα τηλέφωνα δέχονται οι γιατροί καθημερινά για να καθησυχάσουν ασθενείς με πορίσματα αξονικών, μαγνητικών, υπερηχογραφημάτων κλπ.

Καλή δύναμη και Χρόνια πολλά :smile-muscle:
 #129398  από Govanna
 Παρ Δεκ 29, 2017 5:45 pm
Still έπεσες 100 % μέσα! Πήγα στο νευρολόγο και αφού σύγκρινε την φρέσκια μαγνητική με την παλιά με κάτι μοιρογνωμόνια και ένα άλλο σαν αλφάδι, αποφάνθηκε πως καμιά ατροφία δεν υπάρχει!!! Μου ήρθε να πάρω ένα κοντόξυλο και να κυνηγήσω τον ακτινοδιαγνώστη που πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη!!!
Όλα καλά λοιπόν και σ ευχαριστώ!!!
Καλή χρονιά να έχουμε, με ηρεμία και χαρά!!! :emojis-3: