Παιδιά γειά σας.
Ως συνήθως είμαι γεμάτη απορίες και ως συνήθως απευθύνομαι σε εσας.
Έχω διαβάσει στο forum κι έχω ακούσει πολλά από συνασθενεις αλλά κάπου έχω μπερδευτει. Σκοπεύω να πάω σε μια διατροφολόγο που μου σύστησαν αλλά προς το παρόν έχω αρκετά έξοδα με γιατρούς (δεν έχω αποφασίσει ποιο νευρολόγος θέλω να με παρακολουθει οπότε κάνω τουρνε) και δυσκολεύομαι οικονομικά να πάω κι εκει.
Από βιταμίνες λέω λίγο πολύ να πάρω τα εξής :
βιταμίνη d (παίρνω ηδη)
neuroaspis
κουρκούτι σε κάψουλες
ταχίνι
λιναροσπορο
ίσως neurobion και μαγνησιο. Το neurobion σκέφτομαι να το παρω γιατί εχει βιταμινη b6 και b12. Ο ένας νευρολόγος μου είπε να κάνω ενέσεις b12 γιατί τη βρίσκει λίγο χαμηλη. Οι άλλοι δύο λένε ότι δεν είναι απαραίτητο κι ότι δε τη θεωρούν χαμηλη.
Κι ερχόμαστε στη διατροφη. Οι νευρολόγοι λένε απλά μεσογειακη. Εγώ όμως έχω ακούσει να απαγορεύονται τόσα πολλα. Ξεκινάω:
Γλουτενη
Αγελαδινα γαλακτοκομικα γιατί είναι επιβαρυμενα με ορμόνες (συνεπώς και μοσχαρίσιο κρεας)
Αυγά
Χοιρινό
Αλλαντικά
Αμυλουχα προϊόντα (συνεπώς ψωμί σφολιάτες πατάτες ρύζι μακαρονια)
Αρακάς και φασολάκια ( κι αυτά έχουν αμυλο )
Γλυκά (αυτά δε τα πολυτρώω αλλά στον καφέ μου βάζω και ζάχαρη και γαλα)
Επίσης άλλοι λένε ότι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη κι άλλη λένε όχι πολλή πρωτεινη.
Τα μόνα δηλαδή που επιτρέπονται με σιγουριά είναι :
Ψάρια (εκτός από τόνο και σολωμό λόγω υδραργυρου)
Γαλοπούλα και κοτόπουλο (που κι αυτό είναι τίγκα στις ορμονες)
Φρούτα (με μετρο)
Λαχανικά (που κι αυτά όπως και τα φρουτα είναι τίγκα στα φυτοφαρμακα)
Τώρα κάνω κορτιζόνη κι έχω επικεντρωθεί να μη τρώω αλάτι και ζαχαρη.
Μετά όμως ειλικρινά πείτε μου. ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ? Όλοι επικεντρωνονται στο τι απαγορευεται. Ειλικρινά μπορείτε να μου πείτε τι επιτρεπεται?
Κι άμα αρχίσω και φάρμακα εκεί να δω τι επιτρεπεται.
Ως συνήθως είμαι γεμάτη απορίες και ως συνήθως απευθύνομαι σε εσας.
Έχω διαβάσει στο forum κι έχω ακούσει πολλά από συνασθενεις αλλά κάπου έχω μπερδευτει. Σκοπεύω να πάω σε μια διατροφολόγο που μου σύστησαν αλλά προς το παρόν έχω αρκετά έξοδα με γιατρούς (δεν έχω αποφασίσει ποιο νευρολόγος θέλω να με παρακολουθει οπότε κάνω τουρνε) και δυσκολεύομαι οικονομικά να πάω κι εκει.
Από βιταμίνες λέω λίγο πολύ να πάρω τα εξής :
βιταμίνη d (παίρνω ηδη)
neuroaspis
κουρκούτι σε κάψουλες
ταχίνι
λιναροσπορο
ίσως neurobion και μαγνησιο. Το neurobion σκέφτομαι να το παρω γιατί εχει βιταμινη b6 και b12. Ο ένας νευρολόγος μου είπε να κάνω ενέσεις b12 γιατί τη βρίσκει λίγο χαμηλη. Οι άλλοι δύο λένε ότι δεν είναι απαραίτητο κι ότι δε τη θεωρούν χαμηλη.
Κι ερχόμαστε στη διατροφη. Οι νευρολόγοι λένε απλά μεσογειακη. Εγώ όμως έχω ακούσει να απαγορεύονται τόσα πολλα. Ξεκινάω:
Γλουτενη
Αγελαδινα γαλακτοκομικα γιατί είναι επιβαρυμενα με ορμόνες (συνεπώς και μοσχαρίσιο κρεας)
Αυγά
Χοιρινό
Αλλαντικά
Αμυλουχα προϊόντα (συνεπώς ψωμί σφολιάτες πατάτες ρύζι μακαρονια)
Αρακάς και φασολάκια ( κι αυτά έχουν αμυλο )
Γλυκά (αυτά δε τα πολυτρώω αλλά στον καφέ μου βάζω και ζάχαρη και γαλα)
Επίσης άλλοι λένε ότι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη κι άλλη λένε όχι πολλή πρωτεινη.
Τα μόνα δηλαδή που επιτρέπονται με σιγουριά είναι :
Ψάρια (εκτός από τόνο και σολωμό λόγω υδραργυρου)
Γαλοπούλα και κοτόπουλο (που κι αυτό είναι τίγκα στις ορμονες)
Φρούτα (με μετρο)
Λαχανικά (που κι αυτά όπως και τα φρουτα είναι τίγκα στα φυτοφαρμακα)
Τώρα κάνω κορτιζόνη κι έχω επικεντρωθεί να μη τρώω αλάτι και ζαχαρη.
Μετά όμως ειλικρινά πείτε μου. ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ? Όλοι επικεντρωνονται στο τι απαγορευεται. Ειλικρινά μπορείτε να μου πείτε τι επιτρεπεται?
Κι άμα αρχίσω και φάρμακα εκεί να δω τι επιτρεπεται.