• Η μαγνητικες μου εναμιση χρόνο από το πρώτο επεισόδιο

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #128848  από hope
 Δευ Σεπ 18, 2017 8:49 pm
Venaki εγώ δε ξέρω να σου απαντησω.Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε νευρολογο. Ούτε νευροχειρουργό ούτε οφθαλμιατρο. Νευρολογο. Αν και για να σου λένε ότι δεν είναι τίποτε πιθανότατα δεν ειναι. Αν είναι όμως να σου φύγει το άγχος και να σου λυθούν οι απορίες πηγαινε.
 #128852  από Arage
 Δευ Σεπ 18, 2017 11:31 pm
Νικολετα έγραψε:
Arage έγραψε:Εναμισο χρόνο από το πρώτο επεισόδιο με μουδιασμα στην αριστερή πλευρά που πέρασε εντελώς μια εστία στον αυχένα και ολιγοκλωνικα θετικά.
δεν έχει γίνει ακόμα διάγνωση 100% είμαστε στο πιθανή σκληρυνση.

Λοιπόν οι μαγνητικες μου έδειξαν ότι είμαι αμεταβλητη. Δηλαδή έχω μόνο μια εστία στον αυχένα. Εγκέφαλος θωρακας τίποτα. Φάρμακα δεν παίρνω και αισθάνομαι πολύ καλά σαν να μην έχω περάσει τιπότα. Μόνο κάποια μουδιασματακια το πρωί όταν ξυπναω στα χέρια και όχι πάντα, 4 5 φορές το μήνα.

Έχω μια αισιοδοξία ότι δεν θα με ξαναπιασει.Και τους γιατρούς αισιόδοξος τους βλέπω σχετικα.
Υπάρχει κανένας άλλος σαν και εμένα και πως παει;

Καλησπερα Arage. Κι εγω δεν εχω ακομα διαγνωση, ειμαστε στην πιθανη σκηρυνση. Εχω μια εστια στον αυχενα και ολιγοκλωνικα αρνητικα, η οποια ομως με ταλαιπωρει 2 μηνες με φουλ κορτιζονη και δεν υποχωρουν τα συμπτωματα. εσενα ποσο καιρο εκαναν να υποχωρησουν?? Δεν εχω ξεκινησει ουτε κι εγω ακομα φαρμακα επειδη περιμενουμε να δουμε πως θα εξελιχθει. Εχω κανει 3 φορες μαγνητικη αυχενα και παραμενω με μια μονο εστια. Σου ευχομαι να παραμεινεις ετσι και να εισαι παντα υγιης και αιδιοδοξη!

εμένα υποχώρησαν στον ενάμισι μήνα με βελτίωση μετά τις 3 βδομάδες. αλλά ο κάθε οργανισμός θέλει το χρόνο του.
πρέπει να κάνεις και μαγνητική εγκεφάλου όπως και θώρακα. στους 3 μήνες από αυτή που έκανες και μετά στους εξι
 #128860  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τρί Σεπ 19, 2017 10:19 pm
Γιωτα τα πραγματα ειναι πολυ πολυπλοκα σε εμενα.Ειχα εντονες ημικρανιες και τρελους πονους στις αρθρωσεις,συγκεκριμενα περισυ εσερνα το ποδι μου γιατι δεν μπορουσα να το πατησω απο τον πονο,βγηκε λανθασμενη διαγνωση για αγκυλοποιητικη σπονδυλοαρθριτιδα,μεχρι που πριν απο 2 μηνες,μετα απο ενα χειρουργιο παρελυσα δεξια.Η μαγνητικη εδειξε νεες εστιες συν μια ενεργη.Μολις σημερα ο νευρολογος μου ειπε οτι εκτος απο την σκπ σκεφτεται και την νευροσαρκοειδωση.Εχω απελπιστει,δεν ξερω τι να κανω πια...
 #128861  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τρί Σεπ 19, 2017 11:16 pm
hope ναι πρεπει να συνελθουμε,να αλλαξουμε ριζικα,προς αυτη την αλλαγη προσπαθω αλλα οι εξελιξεις δεν με αφηνουν.Venaki με αγγιξε η ιστορια σου,κι εγω εχω περασει πολλα,σχεδον παρομοια θα ελεγα.Εκανα πνευμονικο οιδημα και γεννησα προωρα,κινδυνεψα σοβαρα και εγω και το μωρο.Προπερσυ χειρουργησα ενα ογκιδιο που ολες οι εξετασεις δειχναν οτι ειναι καρκινος και τελικα δεν ηταν.Εχεις μια εστια λες και απο συμπτωματα μονο ιλιγγο.Ποσο κραταει ο ιλιγγος;Προσωπικα,οταν εμφανιστηκαν ο ιλιγγος και η ασταθεια βαδισης υπεφερα για δυο μηνες.Θα ηθελα επισης να σας ρωτησω το εξης,στην παρακεντηση μου δεν ανιχνευτηκαν ολιγοκλωνικα,αλλα βρεθηκε θετικη η igg index.Συγκεκριμενα με οριο το 500 ηταν 1600.Οποτε ο γιατρος μου ειπε για προσβολη και φλεγμονη του κεντρικου νευρικου συστηματος,κατα 99% για σκπ.Μπορειτε να ριξετε μια ματια στην απαντηση της παρακεντησης σας να μου πειτε τι τιμες ειχατε στην συγκεκριμενη εξεταση;
 #128866  από Venaki7
 Τετ Σεπ 20, 2017 1:45 pm
Ο ίλιγγος κρατησε 5μερες ,απο την υπτια στη ορθια θεση για δευτερολεπτα μετα απο την ορθια στην καθιστη ξανα παλι για δευτερολεπτα.και η ασταθεια εφυγε σιγα σιγα με τον ωρλ να μου απαντα πως "μου περιγραφεις ενα πολυ ωραιο καλοηθη παροξυσμικο ιλιγγο θεσεως αλλα δεν ειναι .σιγουρα αν κανεις τη μαγνητικη σου θα δεις οτι μεγαλωσε ξανα η κυστη στον εγκεφαλο σου ή ειναι καποιος καινουριος ογκος αλλιως ειναι σκπ σιγουρα " .και εμεινα και με τα νεακαι με τον τροπο που μου το ανακοινωσε . Ο νευροχειρουργος μου και ο οφθαλμιατρος μου δεν το αποδεχονται. Μου λενε οχι και να ξεχασω την εστια αυτη στη γεφυρα.δεν ξερω ποσο κραταει ενας ιλιγγος απο σκπ δεν ξερω τα συμπτωματα για να καταλαβω αν εχω .
 #128867  από Venaki7
 Τετ Σεπ 20, 2017 1:52 pm
Εχω φτασει στο σημειο να λεω πραγματικα θελω ξεκαθαρες κουβεντες αν ειναι να ξεκινησω αγωγη να κανω κατι .το μονο που σκεφτομαι ειναι πως αν ερθει και αυτο( μαζι με την κυστη που μεγαλωσε παλι αλλα για την ωρα δεν πιεζει καπου) δεν ξερω πως αλλα θα πρεπει να το αντεξω για τον αντρα μου και το παιδακι μου.σας διαβαζω και σας θαυμαζω ολες σας
 #128869  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τετ Σεπ 20, 2017 6:58 pm
Venaki7 κανενας νευροχειρουργος,ποσο μαλλον ωρλ δεν μπορει να σου πει αν εχεις σκπ.Για να εχεις σκληρυνση πρεπει να πληρουνται καποια κριτηρια,σε νευρολογο πρεπει να πας και αν μπορεσει κι αυτος να βρει ακρη.Τωρα για την αγωγη που λες,με ενα ελαφρυ επεισοδιο σε διαρκεια και μια εστια ακομη και αν ειναι απομυελινωτικου τυπου,κανενας σοβαρος νευρολογος δεν θα προτεινει αγωγη.