• Τι μου συμβαίνει ???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #127610  από Γιωτα
 Κυρ Απρ 09, 2017 3:15 pm
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα πήρα το θάρρος να γράψω την δική μου ιστορία έχοντας διαβάσει σχεδόν όλες τις συζητήσεις σας τις τελευταίες μέρες. Η δική μου περιπέτεια ξεκίνησε πριν ένα μήνα όπου μου παρουσιάστηκε οπτική νευριτιδα που διαπιστώθηκε μέσω μαγνητικης εγκεφάλου μαζί με άλλες τρεις εστίες ανενεργες και σύμφωνα με τον γιατρό αρκετά παλιές. Έκανα σχήμα κορτιζονης χ5 και μια εβδομάδα σε χάπι, η παρακεντηση έδειξε μια ολιγοκλωνικη ζώνη, οι υπόλοιπες τιμές φυσιολογικές και αρνητική nmo. Η όραση μου σχεδόν έχει αποκατασταθει, ο γιατρός μου είπε ότι δεν πασχω από σκπ και ότι οφείλεται σε πτώση του ανοσοποιητικου εξαιτίας της γεννας πριν 3 μήνες και το μόνο που μου έδωσε είναι Neurobion και βιταμίνη D. Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος από σας έχει παρόμοια εμπειρία και τι να περιμένω από δω και πέρα, συμπτώματα αλλα δεν έχω. Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα
 #127612  από new_angel
 Κυρ Απρ 09, 2017 4:16 pm
Καλησπερα και μην ταραζεσαι δεν χρειαζετε!!!!!
Και εγω ακριβως μα ακριβως στην ιδια φαση ειμαι με εσενα, οπτικη νευριτιδα την στιγμη που ταξιδευα....και μαλιστα σε ενα πολυ απαιτικο και κουραστικο ταξιδη με το αυτοκινητο φετος τον Δεκεμβριο ....ειχαμε αποκλιστει για 20 ωρες καπου στην κροατια!!!!! Και μετα αλλες 6 ωρες στην Σερβια ηταν φετος τα χριστουγεννα με το σφορδο κυμα κακοκαιριας στην ευρωπη!!!!! Τα λεω αυτα για να βαλω ενα πλαισιο την ταλαιπορια και την κουραση που ειχα οταν με χτυπισε η οπτικη νευριτιδα.....συν μια πολυ ανχωτικη περιοδο στην παλαια μου εργασια!!!!

Κατα τα αλλα τελεια κλινικη εικονα!!!! Βεβαια για την δικια μου περιπτωση οι γιατροι μ ειπαν να κανω μια μαγνητικη ξανα σε περιπουν 6 μηνες καλου κακκου!!

Απο εκει και μετα εγω με δικη μου προτοβουλια ξικινησα τον κουρκουμα και βιταμινη D και Β. Εκοψα το τσιγαρο με την βοηθεια του πρασινου τσαγιου, ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ο,τι συσκευασμενη τροφη, βγαζω γουστα πλεον με σαλατες τσαγακια και χαμωμηλια και ψαρακια

Τωρα ειμαι στην φαση που λεω τι βλακας ειμαι που δεν προσεχα τον εαυτο μ!!!!!!!!
Γιατι νιωθω σαν να ειμαι 20 ξανα!
 #127613  από Γιωτα
 Κυρ Απρ 09, 2017 4:34 pm
New angel σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και εγώ πρέπει πάλι να κάνω μαγνητικες σε έξι μήνες για παρακολούθηση, απλά η ψυχολογία μου είναι στα ταρταρα καθώς όλο αυτό με οδήγησε και σε επιλοχιο κατάθλιψη και σε πολλά ψυχοσωματικα. Εσύ είχες άλλες εστίες στην μαγνητική σου ?
 #127615  από voulitsaxen
 Κυρ Απρ 09, 2017 7:49 pm
Καλησπερα. Καπως ετσι ειναι και η δικη μου περιπτωση μετα απο εγκυμοσυνη. Οπτικη νευριτιδα στο αριστερο ματι. Μαγνητικη με μια ενεργη εστια και πολλες αλλες ανενεργες. Παρουσια ολογικλωνικων ζωνων στο ΕΝΥ. Αυτο εχει 2χρονια. Σε καθε μαγνητικη του εξαμηνου εχω νεες εστιες αλλα ανενεργες. Δεν εχω καποιο συμπτωμα απο τοτε.
Στη περπτωση μου μπηκε και η διαγνωση.
Δεν πηρα καποιο φαρμακο μεχρι τωρα αν και οι γιατροι προτεινουν να παρω. Εγω δε θελω.
Κανω διατροφη χωρις γλουτενη και πρωτεινες αγελαδινου γαλακτος και τελευταια προσθεσα βιταμινες.

Αυτα απο εμενα. Θετικη σκεψη να εχεις
 #127616  από new_angel
 Δευ Απρ 10, 2017 12:11 am
Γιωτα έγραψε:New angel σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και εγώ πρέπει πάλι να κάνω μαγνητικες σε έξι μήνες για παρακολούθηση, απλά η ψυχολογία μου είναι στα ταρταρα καθώς όλο αυτό με οδήγησε και σε επιλοχιο κατάθλιψη και σε πολλά ψυχοσωματικα. Εσύ είχες άλλες εστίες στην μαγνητική σου ?
Ακριβως τρεις πολυ μικρες και μια οπτικη νευριτιδα!!!
Τωρα για τα ψυχοσωματικα και εγω τρωω φρικες στην φαση εκατσε μια μυγα στο χερι μ ενιωσα κατι σαν τσιμπημα.......ηρθε το τελος του κοσμου σε κλασματα του δευτερολεπτου με ποιανω να αμφυβαλω για την υγεια μου και μ ερχετε στο μυαλο το χειροτερο σεναριο!!!!!! Βεβαια με τον καιρο το συνηθιζεις και αποκτας τους ρυθμους σου και αρχιζεις να το ξεπερνας!!!!!

Απο εκει και μετα,
Εγω την ειδα καπως μαθηματικα ενα και εναν κανουν 2!!!
Κανει καλο το τσιγαρο?? Οχι!!!!!!Δρομο
Κανει καλο το junk food καθε μερα???? Οχι!!!!Δρομο απο την ζωη μ
Κανει καλο καθε μερα να τρως κρεας ???? ΟΧΙ !!!!!Μια στις 15!!!!

Κανει καλο η γυμναστικη ???Ναιιικ!!! Στην αρχη βαριομουν αγρια αλλα μετα απο μια βδομαδα επιασα τον εαυτο μ να γουσταρει!!!!

Κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ!!!!!

Αυτο που θελω να σ πω ειναι πως να ευχαριστεις τον θεο σου καθε μερα πως εισαι γερη και να παρεις τη κατασταση στα χερια σου!!!!!! Και να βαλεις 3 με 4 καλες συνηθειες και να διωξεις 3 με 4 κακκες απο την ζωη σου!!!!
Μην σκευτεσαι το αυριο σαν τετελεσμενο γεγονος!!!! Ξερεις αν θα σε χτυπισει ενα λεωφοριο αυριο η σε 3 μηνες η σε 4 χρονια και σε στειλει αδιαβαστη???? Φυσικα και δεν το γνωριζεις!!!!!!

Να χαιρεσε το Μικρακη σου και να το απολαμβανεις οσο μα οσο μπορεις!!!!

Μην μασας ολα καλα!!!! Τα γραφω για να τα διαβασω και εγω μπας και τα εμπεδοσω !!!!!!
 #128820  από Γιωτα
 Σάβ Σεπ 16, 2017 4:53 pm
Καλησπέρα, επανέρχομαι μετά από 6μήνες με την νέα μου μαγνητική. Τα νέα μου είναι πολύ καλά. Η κατάσταση είναι αμετάβλητη, δεν υπάρχουν νέα ευρήματα. Ο γιατρός μου που πέρα από εξαιρετικός επιστήμονας είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος είπε ότι οφειλόταν στην εγκυμοσύνη. Οι προηγούμενες εστίες γράφει στην μαγνητική ότι είναι απομυελυνωτικες σε φάση χρονιοτητας. Θα συνεχίσω όμως να το παρακολουθώ προς το παρόν κάθε εξάμηνο. Είμαι αισιόδοξη πια και εδώ και λίγο καιρό έχει σταματήσει η εμμονή μου με την παθηση. Αποφάσισα να ενημερώσω το φόρουμ γιατί διαβάζουν ίσως αρκετοί που πέρασαν και περνούν παρόμοια κατάσταση με μένα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους μας.
 #128849  από hope
 Δευ Σεπ 18, 2017 8:57 pm
Πολύ όμορφα νέα Γιωτα.Εύχομαι να είσαι πάντα καλα. Μήπως μπορείς να πεις το όνομά του γιατρού σου?
 #128851  από Γιωτα
 Δευ Σεπ 18, 2017 10:05 pm
hope έγραψε:Πολύ όμορφα νέα Γιωτα.Εύχομαι να είσαι πάντα καλα. Μήπως μπορείς να πεις το όνομά του γιατρού σου?
Ευχαριστώ πολύ το ίδιο εύχομαι και σε σένα. Αλέξανδρος Παπαδημητριου λέγεται είναι καθηγητής νευρολογιας και διευθυντής της νευρολογικης στο Ντυναν.
 #128853  από hope
 Δευ Σεπ 18, 2017 11:41 pm
Σε ευχαριστώ πολυ. :emojis-1: